Cursussen SonenBreugelVerbindt in samenwerking met de Bibliotheek

Door de Covid-19 pandemie worden er op dit moment geen cursussen, spreekuren en workshops verzorgd

 

Samen met Bibliotheek Dommeldal en de gemeente Son en Breugel verzorgt SonenBreugelVerbindt 2 computercursussen voor beginners om te leren omgaan met de computer en internet (Klik & Tik de Basis) en voor meer gevorderden om digitaal met de overheid contact te leggen (Klik & Tik internet en e-overheid). De cursussen zijn gratis voor inwoners van Son en Breugel en worden groepsgewijs gegeven in de Bibliotheek in het Vestzaktheater.

Klik &Tik de Basis

Een cursus voor beginners waarin u de basisbeginselen leert van de computer, zoals o.a. het gebruik van het toetsenbord en de muis. Verder leert u de eerste beginselen over hoe u het internet opgaat. De cursus bestaat uit 6 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur op de woensdagmiddag van 13:30 tot 15:30 uur in de Bibliotheek.
Voor méér informatie en aanmelden klik op de afbeelding rechts.
U kunt daarvoor ook bellen naar de bibliotheek telefoon 0499 473033 of aan de balie van de bibliotheek een aanmeldingsformulier invullen en inleveren.

Klik & Tik internet en e-overheid

Een cursus waarin u o.a. uw vaardigheden om het internet op te gaan verder verbetert. U leert ook hoe u het internet kunt gebruiken om interessante en nuttige informatie te zoeken en te vinden. Verder wordt er uitgebreid aandacht besteed aan hoe u digitaal contact legt en zaken regelt met de lokale en landelijke overheid. Daarbij wordt veelvuldig gebruik gemaakt van DigiD. Als u nog geen DigiD heeft, helpen wij u persoonlijk met de aanvraag.
De cursus bestaat uit 6 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur op de donderdagochtend van 9:30 tot 11:30 uur in de Bibliotheek.

Voor méér informatie en aanmelden klik op de afbeelding rechts.
U kunt daarvoor ook bellen naar de bibliotheek telefoon 0499 473033 of aan de balie van de bibliotheek een aanmeldingsformulier invullen en inleveren.

Computerspreekuur

Om er voor te zorgen dat de cursisten tijdens of na de gevolgde cursus ergens terecht kunnen voor vragen, houden wij tijdens de cursusperiode elke twee weken een computerspreekuur. Natuurlijk zijn ook niet-cursisten, die vragen hebben over het gebruik van hun computer, tablet of smartphone, van harte welkom. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden. Loop gewoon even binnen.

Zie ook de aankondigingen in o.a. de MooiSonenBreugelkrant, de website van SonenBreugelVerbindt en de website en nieuwsbrief van Bibliotheek Dommeldal. U kunt voor méér informatie ook gewoon naar de Bibliotheek in het Vestzaktheater gaan.

MijnGezondheid.net

De huisartsen van Son en Breugel gebruiken sinds 2019 het digitale patiëntenportaal MijnGezondheid.net.  Klik op het logo rechts voor méér informatie en aanmelden voor workshops.