Cursussen SonenBreugelVerbindt in samenwerking met de Bibliotheek

Samen met de Bibliotheek Dommeldal en de gemeente Son en Breugel verzorgt SonenBreugelVerbindt op dit moment 2 computercursussen voor beginners om te leren omgaan met de computer (Klik & Tik de Basis) en om het internet op te gaan en digitaal contact te leggen met de overheid (Klik & Tik Internet en e-Overheid). De cursussen zijn gratis en worden groepsgewijs gegeven in de Bibliotheek. Hieronder een korte uitleg. Wil je meer informatie of jezelf inschrijven druk dan op de knoppen aan de zijkant van deze bladzijde

 

CURSUS VOOR BEGINNERS: KLIK & TIK DE BASIS

U kunt via de computer en op internet steeds meer regelen. Heel handig, maar juist lastig als u hier weinig ervaring mee hebt. Met de cursus Klik & Tik de Basis leert u de eerste stappen van werken met computers en internet. 
Klik & Tik de Basis is een digitaal oefenprogramma op de computer of tablet. U leert bijvoorbeeld de allereerste beginselen, zoals de computer aanzetten, typen op een toetsenbord, klikken met de muis en tikken op een tabletscherm. U leert ook de eerste beginselen van hoe u het internet op gaat en hoe u moet inloggen
U doet de cursus deels onder begeleiding in een groep en u oefent thuis met uw eigen computer of tablet. Er zijn 6 bijeenkomsten van 2 uur.
Klik op de knop elders op deze pagina voor de betreffende cursus voor méér informatie en de cursusdata. U vindt daar ook informatie om u aan te melden.

VERVOLGCURSUS: KLIK & TIK INTERNET EN E-OVERHEID

Steeds meer zaken kunnen we digitaal regelen via het internet. Soms is er zelfs geen keus meer en kan het alleen nog maar digitaal.
Denkt u o.a. aan het ontvangen en versturen van berichten, het regelen van uw bankzaken en het kopen in webwinkels. Met behulp van het Klik & Tik oefenprogramma kunt u hiermee oefenen. 
Verder regelt u ook steeds vaker uw zaken met de overheid via het internet zoals 
aangifte doen bij de Belastingdienst, een verhuizing doorgeven aan de gemeente of huurtoeslag aanvragen.Vaak is hiervoor ook een DigiD nodig, waarmee u zich digitaal kunt identificeren. Dit kan lastig zijn, vooral als u nog niet zoveel ervaring heeft met een computer en met internet. Daarom heeft Stichting Digisterker de cursus 'Werken met de e-overheid' gemaakt die we in deze cursus gaan gebruiken.

In deze vervolgcursus leert u o.a. basisvaardigheden over het gebruik van email, aankopen doen op internet, digitaal regelen van uw bankzaken en werken met de overheid via internet (e-Overheid).

U doet de cursus deels onder begeleiding in een groep en u oefent thuis met uw eigen computer of tablet. Er zijn 6 bijeenkomsten van 2 uur.
Klik op de knop
voor de betreffende cursus voor méér informatie en de cursusdata. U vindt daar ook informatie om u aan te melden.