Cursussen SonenBreugelVerbindt

Samen met de Bibliotheek Dommeldal en de gemeente Son en Breugel verzorgt SonenBreugelVerbindt op dit moment 2 computercursussen voor beginners om te leren omgaan met de computer (Klik & Tik) en om digitaal met de overheid contact te leggen (e-Overheid, Digisterker). De cursussen zijn gratis en worden groepsgewijs gegeven in de Bibliotheek. Hieronder een korte uitleg. Wil je meer informatie of jezelf inschrijven druk dan op de knoppen aan de zijkant van deze bladzijde

 

CURSUS KLIK & TIK INTERNET CURSUS VOOR BEGINNERS

Je kunt via de computer en op internet steeds meer regelen. Heel handig, maar juist lastig als je hier weinig ervaring mee hebt. Met de cursus Klik & Tik leer je de eerste stappen van werken met computers en internet. Je kunt de cursus zelf vanuit huis doen of onder begeleiding. Kijk in de agenda onderaan deze pagina voor de cursusdata.

Internetcursus voor beginners

Klik & Tik is een digitaal oefenprogramma. Je leert bijvoorbeeld zoeken met een zoekmachine, digitale formulieren invullen, e-mailen en programma's downloaden. De cursus bestaat uit drie onderdelen, die je achter elkaar of los van elkaar kunt volgen. Tijdens het deel ‘De basis' leer je de allereerste beginselen, zoals de computer aanzetten, typen en e-mailen. Met het deel ‘Het internet op' ontdek je de mogelijkheden van het internet. Denk aan zoekmachines, websites bekijken, formulieren invullen en downloaden. Het laatste deel heet ‘Samen op het web'. In een veilige, afgeschermde omgeving leer je werken met sociale media, zoals Facebook. 

 

DIGISTERKER — WERKEN MET DE E-OVERHEID


Aangifte doen bij de Belastingdienst. Een verhuizing doorgeven aan de gemeente. Huurtoeslag aanvragen. Allemaal zaken die je steeds meer via internet regelt. Vaak is hiervoor ook een DigiD nodig. Dit kan lastig zijn, vooral als je niet zo handig bent met een computer en met internet. Daarom heeft Stichting Digisterker de cursus 'Werken met de e-overheid' gemaakt. Cursisten leren hoe ze zaken met de overheid via internet snel en makkelijk kunnen regelen.