Klik & Tik Internet en e-Overheid

Tegenwoordig moet u met de computer zelf uw bankzaken regelen maar ook huurtoeslag aanvragen, of werk zoeken, of uw verhuizing doorgeven aan de gemeente. Niet iedereen is daar klaar voor.

SonenBreugelVerbindt, Bibliotheek Dommeldal samen met de Gemeente Son en Breugel, helpen de inwoners met een speciale cursus.

In 6 bijeenkomsten leggen we uit hoe u op de computer uw bankzaken regelt en aankopen doet op het internet. U maakt daarbij gebruik van het oefenprogramma Klik & Tik op de computer.
U leert ook hoe u bij de landelijke loketten van de overheid gegevens zoekt, aanvraagt of instuurt. U leert er zelf uw persoonsgegevens bekijken, uw DigiD aanvragen en gebruiken, zelf toeslagen aanvragen en zoeken en aanvragen op de website van uw gemeente. Zo behandelen we het digitaal werken met landelijke loketten, het digitaal werken met de loketten van uw eigen gemeente en het digitaal zoeken en vinden op SonenBreugelVerbindt.nl, het online platform van u en uw dorpsgenoten.
Voor de digitale loketten van de overheid (e-Overheid) maken we gebruik van de cursus 'Werken met de e-Overheid, die speciaal voor dit doel ontwikkelt is door de stichting Digisterker. (Zie filmpje op deze pagina)

U oefent met uw eigen gegevens, maar wel binnen een beveiligde omgeving.
Neem uw identiteitsbewijs mee want voor de aanvraag van DigiD heeft u uw burgerservicenummer (BSN) nodig. Uitgangspunt is dat u de computerbasisvaardigheden beheerst, dus u kunt typen en u weet hoe een muis en een toetsenbord werkt. U gaat ook regelmatig het internet op om bv informatie te zoeken en te e-mailen. Mocht u deze vaardigheden niet of onvoldoende bezitten dan adviseren wij u eerst de cursus Klik & Tik de Basis volgen.

Op tijd aanmelden

Per cursusronde is plaats voor ongeveer 10 deelnemers. Plaatsing gaat op volgorde van aanmelding. U werkt met uw eigen laptop of tablet. Op verzoek kan de Bibliotheek een laptop beschikbaar stellen.
Deelname, inclusief uitgebreid werkboek en koffie, is gratis voor de inwoners van Son en Breugel. U sluit de cursus af met  een certificaat.
De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten en vindt plaats in het leslokaal van de Bibliotheek in het Vestzaktheater.

Meer informatie en inschrijven? Ga naar of bel (0499 473033) bibliotheek Dommeldal in het Vestzaktheater of meldt u digitaal aan door het formulier rechts in te vullen en te versturen.

Inschrijfformulier

Inschrijfformulier voor de cursus Klik & Tik Internet en e-Overheid.

Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.