Organisaties en Diensten

Terug

Organisatie: La Ferme Boel (Jeu de Boules)

LA FERME BOEL

La Ferme Boel is opgericht in 1993 door enkele leden van “De Boerderij”, vandaar ook de naam, in en uit het Frans vertaald: “De Boerderij Boule”.

We hebben momenteel bijna 60 leden en zijn aangesloten bij de NJBB, de Nederlandse Jeu de Boule Bond.

Onze vaste speeldagen zijn op woensdagmiddag, woensdagavond en zondag.

In de zomermaanden spelen we op 6 woensdagavonden onze interne competitie, de andere keren wordt er recreatief en heel vrijblijvend gespeeld.

Op maandagavond is er òf een training, òf een thuiswedstrijd van de regionale Zomer-Avond-Competitie, waarin we met 3 teams spelen. Voor de regionale Winter-Avond-Competitie, alsook voor de InterneWinterAvondCompetitie wijken we uit naar een overdekte boulehal in de regio.

Op de vrijdagavond hebben we enkele keren per jaar een vriendschappelijke uitwisseling met een jeu-des-boules-club uit de buurt (b.v. Schijndel of St.Oedenrode).

We organiseren 2 keer per jaar een groot toernooi; het “Bostoernooi” (op 2e pinksterdag) bij de windhondenrenbaan in Son en “De Brabantse Derby” (tijdens de jaarmarkt in september) op het plein voor de toren in Son. Deze toernooien trekken deelnemers uit het hele land, zelfs tot over de grenzen. Iedereen kan aan deze toernooien meedoen, er wordt geen licentie gevraagd.

Verder hebben we nog enkele kleine toernooien: een doubletten-, een tête-à-tête- en een invitatie-toernooi. Deze toernooien spelen we op een zondag op de banen bij de boerderij en ze zijn hoofdzakelijk bedoeld voor leden en hun genodigden. Voor het invitatietoernooi nodigen de leden een niet-lid uit, met wie zij een doublet vormen. Wilt u dit toernooi een keer meespelen, neem dan contact op met onze secretaris.

Beetje veel informatie? Ieder lid bepaalt zelf waar hij/zij wel of niet aan mee doet, er is niets verplicht (behalve de bar-dienst enkele keren per jaar….)!

Belangstellenden kunnen altijd komen kijken en op woensdag en/of zondag vrijblijvend meespelen. Daarvoor liggen steeds extra sets boules-ballen klaar.

Alle leeftijden (van 9 tot 99) zijn welkom bij onze club. (Onze club-trainer is net begonnen met een jeugd-training)

Speeltijden: Woensdag 13.30 - 16.30 u.
Woensdag 19.00 - 22.30 u.
Zondag 10.30 - 15.00 u.

Kosten: entreegeld € 5,-

Lidmaatschap met clublicentie € 29,50 per jaar

Lidmaatschap met wedstrijdlicentie € 47,-- per jaar

Jeugdleden (tot 18 jaar) € 25,-- per jaar

Boerderij-lidmaatschap = € 7,50 per gezin per jaar

Inlichtingen: secretaris@lafermeboel.nl
Jannie Oome tel. 0499-473078
web-site: www.lafermeboel.nl
Vestiging 5691 AA, Son en Breugel
Contact secretaris@lafermeboel.nl
Website http://www.lafermeboel.nl
La Ferme Boel  (Jeu de Boules)