Dorpsgids van Son en Breugel

Dorpsgids

Activiteiten Berkenstaete
Bergmans Jeanshouse aanbiedingen
Het Bibliotheekcafe bestaat uit groepen van mensen die passies en interesses delen. Misschien is uw groep er al bij? Kijk dan nieuwsgierig rond en doe inspiratie op door die groep te volgen of inspireer anderen door ook actief te worden in een groep. Als u een groep volgt krijgt u van alle activiteiten een email bericht. 

Is uw passie of hobby er nog niet bij? Deel dan uw interesse en meld u aan om een nieuwe groep te starten. Of daar zelf een rol in te nemen, als u dat leuk vindt! Neem voor vragen gerust contact op met uw Bibliotheek.
Dit is de buurtpreventie groep van Het Harde Ven.
Aanmelden voor deze groep via emailadres: alarmthardeven@gmail.com
WhatsApp Buurtalarm ‘De Schakel’ Molenstraat Contactpersoon Willem Donkers Meer informatie via onze email: buurtpreventie.de.schakel@gmail.com
Mijn coaching en training staan in het teken van “Balans in je leven, bewust (jezelf) zijn”. Het is het begeleiden van jou naar evenwicht, naar je goed voelen in de kracht van wie jij bent als mens. Het is het uitzetten van de automatische piloot, bewust omgaan met en waar nodig werken aan jezelf met als doel jezelf te zijn en effectief gebruik te maken van je mogelijkheden; met eigenwaarde en zelfvertrouwen, gebruik makend van de talenten die je hebt.
Energie adviseur aan huis

U wilt aan de slag met het uw eigen woning?

En wilt u weten wat voor u de beste volgende stap(pen) is om uw woning te verduurzamen !?!

Vraag een persoonlijk energie advies aan en krijg snel inzicht en overzicht in oplossingen voor uw woning.

Maak nu een afspraak voor een energie advies gesprek aan huis vanaf €75 ex btw. via email info@edmresult.com of bel direct
Community marketing & Collectief Verduurzamen en innovaties advies
Het vernieuwen, verbinden en verankeren van marketing, communicatie en verkoop innovaties met rendabele off-en online e-commerce-, email-, databases-, direct sales- & selfservice-, en collectieve marketing communicatie! 

Referenties
Retail/on-offline e-commerce : ANWB, OTTO (b2c)& Overtoom International (b2b)
Financiële diensten: DELA, Aegon/UMG Meeus & IAK, Rabobank Nederland & Robeco Direct

2015 Overheid: Sociaal Domein: (vrijwillig) Advies en realisatie van nieuwe www.SonenBreugelVerbindt.nl , de website van, voor en door bewoners!

Meer weten of vrijblijvende afspraak, neem nu contact op !
Caspar Eras
het spreekuur van onze dominee is tijdelijk vervallen. Nader bericht volgt.
Impegno biedt tijdelijke zorg aan mensen en gezinnen met flinke psychische problemen, die verminderd zelfredzaam zijn en daardoor dreigen uit te vallen. We zijn laagdrempelig en we werken ambulant: we komen naar de cliënt of het gezin toe en we laten niet snel los. 

Wat biedt impegno? 
- Individuele begeleiding (geen leeftijdsgrenzen) 
- Individuele behandeling (geen minimumleeftijd, maximumleeftijd 64 jaar) 
- Groepsbehandeling 
- Gezinsondersteuning, voor gezinnen met minimaal 1 thuiswonend kind (dit is altijd onderdeel van een behandeltraject) 

Omdat elke hulpvraag anders is, werken de begeleiders, behandelaars (psychologen) en gezinscoaches nauw samen om aan te sluiten bij de betreffende vraag. 

Begeleiding heeft betrekking op minstens twee van de volgende leefgebieden: psychisch functioneren, huisvesting, financiën, dagbesteding, zingeving, sociaal functioneren, praktisch functioneren en lichamelijk functioneren. 

Impegno richt zich daarnaast op gespecialiseerde behandeling voor mensen met psychiatrische problematiek. Hierbij valt te denken aan aandachtstekortstoornissen (waaronder ADHD), gedragsstoornissen, kortdurende psychotische stoornis.
U bent welkom op onze kerkdiensten, bijeenkomsten die elke zondagochtend worden belegd vanaf 10.00 uur, afwisselend in het kerkgebouw te Son (Zandstraat 26) en dat in St Oedenrode (Kerkdijk 8)*. 
Leden en bezoekers herinneren elkaar aan het leed in de wereld, de kracht van compassie en de mogelijkheden van een betere toekomst, omringd met gebed, gezang en bijbellezing.(*voor meer details, zie onze website.)
Geheel verzorgde BBQ,Gourmet/Fondue avond of warm en koud buffet. Kijk eens op onze site: www.schutjes.keurslager.nl
De autorijschool voor Son en Breugel e.o.
Kwaliteit voor een eerlijke prijs.
Wilt u grip krijgen op uw persoonlijke omstandigheden, investeren in uw persoonlijke ontwikkeling of werken aan uw talenten? Soms kan dat het best door deel te nemen aan een groep, door te leren van en met elkaar.

In de groep gaat u in gesprek met andere mensen met vergelijkbare vragen, maar met verschillende oplossingen. U deelt ervaringen, doet nieuwe inzichten op en oefent nieuwe vaardigheden.

De trainers reiken informatie en oefenmateriaal aan en zij begeleiden het groepsproces. Onderling kunt u elkaar waardevolle inzichten en tips geven.
M-Foto is een fotobedrijf met een creatieve aanpak en staat voor M-yriam Foto. M-Foto maakt bedrijfs/bruids-reportage's, portret op lokatie, aan huis, als in eigen studio.
Daarnaast verzorgt M-Foto al uw digitale beeldbewerkingen van een retouch tot sandwichbeelden. Ook kan ik uw geboortekaartjes,bedankkaarten etc. verzorgen.
En wilt u de knopjes op uw camera leren kennen of uzelf verder ontwikkelen binnen de fotografie, volg dan eens een cursus bij M-Foto.
Laat je verrassen door mijn website en tot ziens,
M-Foto
Myriam Merks
Thuis leren werken met je iPad, iPhone of Mac.
Oftewel: Je persoonlijke Mac-, iPad- of iPhone-hulp aan huis

Fred Zelders
Wij zijn een groep enthousiaste vrijwilligers met ruime ervaring op ICT-gebied. Wij willen hulp bieden bij al uw digitale problemen: op vragen over uw computer, tablet, wifi of smartphone geven wij een passend antwoord. Ook wanneer het gaat om bekende computerprogramma's zoals Word, Excel, e-Mail, fotobewerking e.d. willen wij u van dienst zijn. Let wel: wij komen u gewoon, tegen een geringe vergoeding, thuis helpen!
Openingstijden: 
donderdag 11.30 - 12.30 uur
Openingstijden: 

maandag 9.30 - 12.00 uur 
dinsdag 9.30 - 12.00 uur 
woensdag 9.30 - 12.00 uur 
donderdag 9.30 - 12.00 uur 
vrijdag 9.30 - 12.00 uur
Individuele-, gezins- en relatietherapie
Praktijk Vive is een praktijk voor contextuele Coaching en Therapie.
Hulp bij sociaal-emotionele en gedragsproblemen.
Voor jongeren vanaf 11 jaar en volwassenen.
Jeugdigen (tot 18 jaar) komen in veel gevallen in aanmerking voor vergoeding.
 Praktijk Vive heeft, in het kader van de transitie jeugdzorg, een contract met de Peelgemeenten (Helmond, Asten, Someren, Deurne, Laarbeek en Gemert-Bakel) en met de gemeente Son en Breugel. Wanneer u in een van deze gemeenten woont dan volstaat een doorverwijzing van een erkende jeugdzorg doorverwijzer (huisarts, jeugdarts, schoolarts, opvoedondersteuner, generalist, specialist, etc).
Puntzorg.nl biedt online zorgprodukten aan voor hulpbehoevende en voor ouderen die langer zelfstandig thuis willen blijven wonen (Hulpmiddelen / Bouwaanpassingen / Mobiliteit / Tommi veiligheidssysteem met zorgfunctie)
SMITH Advies & Consultancy adviseert, ondersteunt en begeleidt bedrijven, organisaties en instellingen op het gebied van vraagstukken waarmee de ouder wordende mens te maken heeft.
SMITH Senioren Service biedt ouderen ondersteuning en begeleiding in hun dagelijks leven, waarbij kwaliteit van leven, zelfredzaamheid, mobiliteit en veiligheid centraal staan.
H. Missen: 

zaterdag 18.30 uur (oneven weken) 
zondag 9.30 uur 
dinsdag 18.30 uur 
donderdag 18.30 uur 
vrijdag 18.30 uur
H. Missen: 

Zondag 11.00 uur 
Maandag 19.00 uur 
Woensdag 19.00 uur 
Vrijdag 19.00 uur
De dienst sonenbreugel TV is aanwezig bij lokale gebeurtenissen en maakt het mogelijk om een en ander mee te beleven zonder dat je er aanwezig bent. 

Denk aan het jaarlijkse ijsfestijn of de carnavalsoptocht, de kermis of het uitreiken van de lintjes op koningsdag.

Onderdelen van sonenbreugelTV zijn: 
- liveTV
- programmagids
- uitzending gemist
- archief
Goede voornemens voor 2016!? Slanker het nieuwe jaar in? Steengoed Gewicht werkt op basis van ''no cure , no pay'' Dit betekent dat u alleen hoeft te betalen als u resultaat boekt! Dus valt u niet af dan kost u dat niets. Wat heeft u te verliezen? 

Ook de zorgverzekeraar denkt mee want afvallen wordt in veel gevallen vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. 
 Verander je leven zonder angst en tegenslag!
Reisburo
Tommi.nl is een uniek en compleet veiligheidssysteem en zorgknop voor ouderen en voor mensen met zorgbehoefte, zowel particulier als in verzorgingstehuizen. Via een polsalarm, halsalarm, trekkoord kan de Tommi meldkamer worden ingeschakeld. De produkten als installatie als de alarmopvolging zijn compleet geregeld. Inclusief brandmelders, CO2 melders als waterlekmelders. Ook is er de Tommi Support dienst, die garandeert dat er altijd hulp aan huis komt, ook als de kinderen of naasten niet bereikbaar zijn, een veilig gevoel.
Persoonlijk voeding- en dieetadvies op maat. Paramedisch, HBO-opgeleid, spreekuur op afspraak (ook 's avonds). Dieetbehandeling van problemen met darmen, gewicht, cholesterol, bloeddruk, diabetes, allergie, slikken, eetlust etc. Alle leeftijden.

Joyce Coumans-Spelthan, uw diëtiste
Afd. Recreatie & Welzijn van SWZ-Zonhove organiseert zeer regelmatig vrijetijdsaktiviteiten voor mensen met een beperking. 

Ook mensen met een verstandelijke beperking die niet op Zonhove wonen, kunnen daar aan deelnemen. 

Wilt u informatie, neem dan contact op met Carla den Otter, Consulent Recreatie & Welzijn.
Vrijwilligers voor incidentele kleine hulpvragen zoals een klusje in en om het huis en begeleiding bij boodschappen doen, wandelen of bezoek arts.

Bereikbaar via het CMD op maandag en donderdag van 9.30-11.30 u. tel. 0499-491491, of via mail: vrijwilligerssteunpunt@levgroep.nl
Voor ondersteuning van het vrijwilligerswerk in Son & Breugel.

O.a. een vacaturebank, cursussen en informatie en advies over vrijwilligersbeleid.

Actuele vacatures vrijwilligerswerk:
http://www.levgroep.nl/vrijwilligers.asp

Inloopspreekuur: maandagmiddag en woensdagmiddag van 13.00-15.00 u. in het CMD, Europalaan 2.
De FairTrade Cadeauwinkel voor mooie cadeaus en levensmiddelen uit andere culturen.
Bedoeld voor de bewoners van de Boslaan. contactpersoon: Richard Kok
tel nr: 06-41901060
Whatsapp groep Het Eigen is alles vanaf de dommel tot ten westen van de Piet heinlaan - St. Hubertuslaan . Meer informatie via de mail.
What's app groep de Vloed. Voor de veiligheid in de wijk heeft Buurtplein de Vloed een What's app groep opgericht. Wil je meedoen stuur dan een mailtje naar onderstaand emailadres. Contactpersoon is Anabelle Pont
Dit is de WhatsApp Buuralarmgroep Wijk D 
Coordinator: Nicolle Osinga 

Bereikbaar via 0636367075 na kantooruren. 

Wijk D: 
Twentepad
Graafschappad
Kempenlaan
Sallandpad
't Gooipad
Arafura
Aziëlaan (zijde Kempen laan, tussen de Peellaan en de Australiëlaan)
Dit is de WhatsApp Buurtalarm groep van 't Zand. Contactpersoon is Lies Holland liesholland@icloud.com
WhatsApp Buurtalarm voor de Antoon v.d. Venstraat Contactpersonen: Jos Holscher en Jeroen Hensen 

jos@autoholscher.nl
jeroen.hensen@zonnet.nl
Dit is de WhatsApp Buurtalarmgroep blok F. 
Deze groep omvat: Azielaan (tussen Afrikalaan en Drentelaan, alleen kant van Amerikalaan), Limburglaan, Flevoland, Afrikalaan (tussen Amerikalaan en Azielaan), Brabantlaan, Zeelandlaan, Gelderlandlaan en Amerikalaan (tussen Drentelaan en Gelderlandlaan).

Kitty Poldervaart 06-31638813,en Inge van Gulik 06-27126976
Dit is de WhatsApp Buurtalarmgroep Centrum. Wil je lid worden van deze groep stuur dan een mail naar: mail@thebeech.eu De beheerders van deze groep zijn: Marinus van Ginneken en Hans van Gemert. De straten die onder deze groep vallen zijn: Raadhuisplein, Nieuwstraat, Heistraat, 17 Septemberplein, Taylorstraat en Airbornestraat
WhatsApp Buurtalarmgroep Dudokstraat
Dit is de WhatsApp Buurtalam voor de Evertsenlaan in Breugel. Beheerder is Ilse van der Boom
Dit is de WhatsApp Buurtalarm gebied het Eigen. Beheerders:
Axel Lens 06-20075980
Renate Lens -van Dooren 06 13281863

Dit gebied omvat de straten:


Piet Heinlaan
Evertsenlaan
Trompstraat
de Ruijterstraat
van Brakelstraat
van Gentlaan (1 – 35)
Piet Heinlaan (Stoklandschool tot Evertsenlaan)
Jupiterstraat
Saturnusstraal
Venuslaan
Marsstraat
Mercuriusstraat
Dit is de WhatsApp buurtalarm van Gebied Pallas. beheerder Arthy Leijte 
Deelnemende straten zijn:
Pallaspad
Vestapad
Junopad
Cerespad
Archilleslaan
Dit is de WhatsApp Buurtalarmgroep van Gebied Pluto.

Beheerder: José Hogeweg

Deze wijk omvat de straten:
Plutostraat
Neptunusstraat
Uranuslaan
Nijnselseweg
Vresselseweg
Dit is de WhatsApp Buurtalarmgroep Gebied Tweelingen
Beheerder: Martien Hettelder

Deze groep omvat de straten:
Tweelingenlaan
Schorpioenlaan
Hoogstraat
Herculeslaan
deel vd Elsenstraat
Dit is de WhatsApp Buurtalarmgroep Gebied Waterman

Beheerder: Nog niet bekend

Deze wijk bevat de straten:
Watermanlaan
Orionlaan
Poolsterlaan
Grote Beerlaan
Kleine Beerlaan
Sterrebeeldenlaan
Eind
Planetenlaan (stukje richting Lieshout)
Dit is de WhatsApp Buurtalarmgroep Gebied Weegschaal 
Beheerder: Ruud de Groot 

Deelnemende straten:
Weegschaallaan
van Gentlaan 37-87 en 4-80
Asteroidelaan
Leeuwstraat
Dit is de WhatsApp Buurtalarmgroep Gebied het Eigen

Beheerder: Ruud de Groot


Deze groep omvat de straten:

Planetenlaan vanaf de rotonde Kometenlaan tot aan waar de ventweg achter een bosje doorgaat
Zuiderkruislaan
Boogschutterlaan
Steenboklaan
WhatsApp Buurtalarm Genovevastraat Contactpersoon Emmy Verkooyen
Wil je samen met ons zorgen voor een veiligere wijk, zorg dan dat je lid wordt van de WhatsApp buurtpreventie Gentiaan-Noord. Deze groep is van en voor inwoners van de Peellaan, Elbelaan, Oderlaan, Moezellaan, Biesboschlaan, Baronielaan, Meierijlaan en Afrikaanlaan. Samen zorgen we voor een veiligere buurt! 

Meedoen is eenvoudig: Je stuurt een mailtje met je adres en telefoonnummer naar Niels Geurts: buurtappgentiaannoord@gmail.com
WhatsApp Buurtalarm Jufferlaan Contactpersoon: r.h.m. dijkstra
WhatsApp Buurtalarm Keverlaan Contactpersoon Stephen Philippi
Dit is de WhatsApp Buurtalarmgroep van de Larikslaan, Prunuslaan.Berkenlaan, Sparrenlaan, Zandstraat aangrenzend en Boslaan aangrenzend

Beheerder: Marie Paul Waelkens
Het gaat om de straten:
- Sint Isidorusstraat
- Beemdstraat
- Weverstraat
- Blekerstraat
- Dekkerstraat 

Beheerder: Patricia der Kinderen
WhatsApp Buurtalarmgroep voor de oude Ambachtenbuurt in Breugel. Contactpersonen: Jos Rooijackers en Maaike Buijtels
What's app groep Amstellaan, Vechtlaan. Contactpersoon Maaike van der Knaap. Meer informatie via het onderstaande mailadres
Dit is de Whatsapp Buurtalarmgroep Satijnvlinder. 
Beheerder: Bjorn van Eembergen
tel nr: 06-50956503
Bedoeld voor inwoners in gebied
WhatsApp Buurtalarmgroep Stakenburgstraat Contactpersoon Tanja van Eck
WhatsApp Buurtalarmgroep Veluwepad, Betuwepad en aangrenzende Peellaan 
Beheerders:
Mandy Klerks: evan.mandy@gmail.com en Miranda Spruijt miranda991@hotmail.com
Dit is WhatsApp Buurtalarm Walcherenlaan, Simonszandlaan, Texellaan, Vlielandlaan, Schiermonnikooglaan, Vliehors, Amelandlaan, Terschellinglaan en Richellaan
Dit de WhatsApp Buurtalarmgroep de Breeakker. Wil je meer informatie neem dan contact op met: Joke Merks. Emailadres: jokemerks@outlook.com
WhatsApp Buurtalarm de Schuyt, de Brugwachter Contactpersoon Thijs van Vuren vuurlugt@gmail.com
De WhatsApp Buurtalarmgroep de Sonse Bergen omvat:

- Lupinelaan
- Varenlaan
- Buntlaan
- Korenbloemlaan
- Leeuwenbeklaan
- Klaprooslaan
- Hulstlaan en
- Bremlaan

Beheerders zijn Jan de Lange en Micha Brans. Je kunt je opgeven als lid via Buurtalarmsonsebergen@outlook.com
What'sapp Alarmgroep Elzenkeske. Betreft buurt: Deel Van den Elsenstraat, Keske, Hoogstraat, Herculeslaan. Contactpersoon Gwen Peters
WhatsApp Buurtalarmgroep Gentiaan West is er voor de bewoners van de Juralaan, Pyreneeënlaan en de Australiëlaan
31 t/m 39 (oneven) met als eerste doelstelling Buurtpreventie. Voorzitter is Frans Heeren; f.r.heeren@zonnet.nl.
WhatsApp Buurtalarmgroep Harde Ven. Gebied: Eekhoornlaan, Europalaan, Lamalaan en Hendrik Veenemanstraat. Klik op website voor overzichtskaartje
WhatsApp Buurtalarmgroep Seinelaan Rhonelaan Contactpersoon Mark van Beek markvanbeek@msn.com
Beheerder Ineke van Uden
WhatsApp Buurtalarm Zeeland/Gelderlandlaan
Beheerder Jos van der Wielen.
Beheerder: Erwin Deckers
Dit is de buurtpreventie groep van Het Harde Ven
Aanmelden voor deze groep via emailadres: Melanie.stallen@gmail.com
Dit is de buurtpreventie groep van Son aan de Dommel (Libellelaan, Zebrakever, Rooijseweg, Penseelkever)
 Aanmelden voor deze groep via emailadres: avinator88@gmail.com
Dit is de Whatsapp Buurtalarm van de Kanaalstraat. Wil je lid worden neem dan contact op met Henk Pos 06-28701236
Whatsapp groep ‘BuurtAlarm Happy Gentiaan’ Drentelaan, Groningenlaan, Frieslandlaan, stuk Amerikalaan, stuk Australielaan en stuk Aziëlaan 
Meer informatie via de mail
Veiligheid (inbraakpreventie) gratis. nov dec
Wij verzorgen met een contact persoon .
alles wat er nodig is dat u zo lang mogelijk in uw eigen woning kunt blijven wonen.
- Woningaanpassingen .
- Woning onderhoud
-Inbraakpreventie
-Val preventie
Zorgloket.tips is een zorgloket waarin allerlei onderwerpen te vinden zijn, uitleg veranderende wetgeving, wat is (Pre)zorg, comfortabel thuiswonen, overzicht branche-verenigingen, Quickscan woningaanpassing.