Terug

Activiteit: Positief Opvoeden van tieners

Positief opvoeden van tieners - Oudercursus


Positief opvoeden, dat wil toch iedereen? Maar soms kun je wel een steuntje in de rug gebruiken. We organiseren verschillende varianten van onze 'Triple P-trainingen'. Voor ouders die gedragsproblemen bij hun kind ervaren (12-17 jaar), thuis, op school, in clubs of met vrienden heeft Leren met LEV, onderdeel van LEVgroep Leven & Verbinden de training Positief opvoeden van tieners ontwikkeld.

Tijdens de training leert u een positieve band opbouwen met uw kind, hoe gewenst gedrag bij het kind kan worden gestimuleerd, hoe nieuwe vaardigheden en gedrag aangeleerd kunnen worden en hoe ongewenst gedrag moet worden gehanteerd.
De deelnemende ouders leren over de basisprincipes en opvoedstrategieën van Triple P door middel van observatie, groepsdiscussie, zelf oefenen d.m.v. rollenspelen en het geven en krijgen van feedback. Na iedere bijeenkomst krijgen ouders thuisopdrachten mee. Sessie 6 & 7 zijn telefoongesprekken. Tijdens het gesprek evalueert de cursusleider met de ouder hoe het gaat met het toepassen van de vaardigheden in de thuissituatie.

De training bestaat uit: 5 bijeenkomsten van 2 tot 2,5 uur en 2 telefoongesprekken van 15 tot 30 minuten en wordt gegeven door Liesbeth Schobers. Data: 17 en 24 oktober, 7 en 21 november en 19 december van 19.00 - 21.00 uur. Locatie wordt later bekend gemaakt.


Aan de training is een eigen bijdrage verbonden van € 45,- per persoon, vnl. een onkostenvergoeding voor het werkboek. Mocht dit een bezwaar zijn voor deelname dan gaan we daarover graag met u in gesprek.

Voor meer informatie en/of aanmelden:
https://www.lerenmetlev.nl/zinzicht/default.asp?training=43
Voor wie Gezin
Plaats locatie volgt, Nog niet bekend
Aanvang za 14-10-17 17:00
Duur 2:30 uur
Toegang gratis
Aanmeldingen 0
Organisatie LEVgroep
Contact liesbeth.schobers@levgroep.nl
Website http://www.levgroep.nl
Gemiddelde (0 Stemmen)


Positief Opvoeden van tieners


Aanmelden is gesloten.