Terug

Activiteit: Orgelconcert Orgelkring met Tannie van Loon

i.s.m. Suze Dona (15 jaar) – proza

Tannie van Loon (1974) studeerde achtereenvolgens schoolmuziek, piano en orgel aan het Brabants Conservatorium in Tilburg; piano bij Ton Demmers en orgel bij Bram Beekman. In het kader van de 2e fase opleiding orgel volgde zij tevens interpretatielessen bij Ewald Kooiman (Amsterdam), Ad van Sleuwen (Hilvarenbeek), Theo Jellema (Leeuwarden) en Eric Lebrun (Parijs).
Tannie treedt regelmatig op als soliste, begeleidt op projectbasis diverse koren en is organiste van de Maria Presentatiekerk in Aalst.
Voor de Brabantse Orgelfederatie heeft Tannie medewerking verleend aan een aantal cd-opnames van bijzondere instrumenten in Brabant.
In de afgelopen jaren heeft zij onder andere concerten mogen geven in de kathedralen van 's-Hertogenbosch, Brugge, Brussel, de Grote Kerk in Breda, de Universiteitskerk St. Mary the Virgin in Oxford, de St. Severikirche te Erfurt, de Dom van Wenen, het klooster in Melk en de Thomaskirche te Leipzig.
Sinds 2015 speelt Tannie in 'Tango de Barrio' (bandoneon, viool en piano). Dit trio speelt zowel traditionele tangomuziek als modernere werken van onder andere Astor Piazolla.

Tannie woont met haar man en hun twee zoontjes in Eindhoven.
Tijdens schooluren geeft Tannie piano- en orgelles.
Voor wie Iedereen
Plaats Genovevakerk, 5694, Breugel
Aanvang zo 28-10-18 16:00
Duur 1:30 uur
Toegang gratis
Aanmeldingen 0


Orgelconcert Orgelkring met Tannie van Loon


Aanmelden is gesloten.