Terug

Bericht: Aan de inwoners en ondernemers in Son en Breugel,

Het zijn rare tijden. Vorige week hadden we de traditionele lintjesregen, in een aangepaste vorm. Aan acht van onze inwoners mocht ik vertellen, dat zij een koninklijke onderscheiding krijgen. Voor de gedecoreerden is dat altijd bijzonder. Ze worden verrast in aanwezigheid van familie en bekenden. Er is gebak of een borrel, er zijn bloemen en blije gezichten. Deze keer was het anders: Samen met Ineke mocht ik meedelen, dat er een onderscheiding zal worden uitgereikt op een later moment. Zonder koffie, geen hand. Gelukkig wel bloemen namens de gemeente en namens het Oranjecomité. Toch een klein beetje feest.

Het is ‘het nieuwe normaal’ waaraan we zullen moeten wennen. Ook Koningsdag was samen vanuit huis. Koningsdag werd Woningdag. Met een Oranjepuzzel in de Mooi Son en Breugel-krant.
4 Mei zullen we niet samen herdenken bij het monument aan de Europalaan. We herdenken thuis, alleen met onze gedachten.

Voorzichtig lijkt het de goede kant op te gaan in onze strijd tegen het coronavirus. De jongsten mogen weer gaan sporten. Ook voor de oudere jeugd komt er enige versoepeling. Samen met de sportverenigingen werken we aan mogelijkheden om weer te gaan sporten. Binnen de grenzen van ‘het nieuwe normaal’.
De leerlingen van de basisschool mogen op 11 mei weer gedeeltelijk naar school. Dat is een verlichting voor de ouders, die in de afgelopen weken ook zelf schoolmeester moesten zijn. En vaak ook vanuit huis moesten werken.

We hopen allemaal, dat er in de loop van mei meer mogelijk zal zijn. Maar dat kan alleen als we ons aan de maatregelen houden. Zoals Evelien Slegers zingt in haar prachtige liedje:
Son blijft binnen
Breugel blijft binnen
Tot we overwinnen
Voor jou blijf ik in mijn huis

We doen het voor elkaar. Het extra werk, thuis blijven, verdriet hebben. Ons aan de maatrege-len houden. Alleen samen kunnen we de strijd tegen het coronavirus winnen!

Hartelijke groeten,

Hans Gaillard
Burgemeester van Son en Breugel
|Geen reacties gevonden..
Aan de inwoners en ondernemers in Son en Breugel,