Terug

Bericht: Bericht Pastoor Robert van Aken

Hallo lieve mensen,

Even een berichtje van ons. Hoe gaat het met u? Wij missen u! Het is vreemd om elkaar zo’n lange tijd niet te zien. Velen stonden afgelopen week te popelen om weer bijeen te komen en hadden de hoop gesteld op een versoepeling van de maatregelen, maar het blijkt anders uit te pakken. Het is al weer zo lang geleden dat wij met de werkgroepen of koren bij elkaar kwamen, koffie dronken, met elkaar spraken, op de hoogte waren van elkaars lief en leed. Het is fijn om elkaar te zien, bij elkaar te zijn en even bij te kletsen. Omdat dit niet mogelijk is, sturen wij u graag een mailtje met wat ditjes en datjes.

* Op palmzondag is er vaak een kleine processie met de palmpaasstokken. Omdat dat dit jaar niet mogelijk was, hebben de kinderen een foto van zichzelf met hun palmpaasstok doorgestuurd. Hiervan is een powerpoint gemaakt die online is gezet. Zo was er een virtuele processie! Wat een super leuk idee van de communiewerkgroep!

* In de afgelopen weken zijn heel veel mensen ons ontvallen. Het is ontzettend pijnlijk dat het corona virus heeft onze parochie zo hard heeft geraakt. Op dit moment zijn er ook mensen die in het ziekenhuis liggen of thuis ziek zijn. Wij zijn met ieder van u verbonden en willen u graag een hart onder de riem steken.

* Troost en nabijheid willen wij ook geven aan de bewoners van de verpleeg- en verzorgingshuizen. Gelukkig pakken steeds meer mensen de telefoon om even te kletsen met één van de pastores. Dat is gezellig, verbroederend en goed.

* Voor de deur van Verpleeghuis Odendael in Sint-Oedenrode zijn ongeveer tweehonderd palmtakjes gezegend. Deze takjes zijn door het personeel verdeeld onder de mensen. Dit is ontzettend bemoedigend geweest! Een prachtig initiatief van het personeel!

* Er zijn allerlei mogelijkheden om op zondag online missen te volgen. Ook vanuit onze parochie. Nog niet gezien? Kijk dan op youtube en zoek ons kanaal: parochie heilige oda. Van harte welkom om de mis met ons mee te beleven! Er kijken ongeveer 100 parochianen met u mee. Wilt u overigens misintenties doorgeven die tijdens die online missen worden gelezen? Gewoon even bellen of mailen naar het secretariaat. Tel 0413 477741.

* Wij gaan de mei-maand in. Wat kunnen wij doen om Maria een mooi plaatsje te geven in deze maand? Kijk naar het Marialof via ons youtube kanaal of kom gewoon een kaarsje opsteken! Al onze kapellen en kerken zijn open voor een kaarsje! Van harte welkom!

Lieve mensen, beste vrijwilligers, wij hopen elkaar zo snel mogelijk weer te kunnen zien! Bel regelmatig naar de leden van uw werkgroep of naar de leden van het koor waar u lid van bent. Dat is heel kostbaar! Heeft u ideeën om de ander op een andere manier nabij te zijn? Laat het ons weten! Warme groet,

Pastoor Robert van Aken, namens het hele pastorale team.
|Geen reacties gevonden..
Bericht Pastoor Robert van Aken