Terug

Bericht: Heropening speelterrein bij de Limburglaan

Op woensdagmiddag 23 september om 16.15 uur heropent het oud-jeugdgemeenteraadslid Matt Phillips (één van de initiatiefnemers van dit project) samen met burgemeester Hans Gaillard het speelterrein aan de Limburglaan in De Gentiaan in Son.

Opgeknapt en opnieuw ingericht
In de afgelopen weken is het speelterrein achter de Plusmarkt opgeknapt en opnieuw ingericht. Dit is het resultaat van een mooi en leerzaam project van de Jeugdgemeenteraad (JGR). De JGR is erg blij met het resultaat: een nieuw en modern speelterrein.
Project speelvoorzieningen
De JGR vindt het belangrijk dat kinderen naar buiten gaan en bewegen en dat er in Son en Breugel ook genoeg mogelijkheden zijn om buiten te spelen. De JGR heeft daarom een speciale werkgroep speelvoorzieningen gevormd. Deze werkgroep is twee jaar geleden gestart met een onderzoek naar alle bestaande speelterreinen in Son en Breugel.
Uitkomst van hun onderzoek was onder andere dat het speelterrein achter de Plusmarkt bij de Limburglaan in De Gentiaan niet veel meer door kinderen werd gebruikt: het was verwaarloosd en het asfalt was kapot. Ook zag de JGR dat er in de wijk De Gentiaan niet veel speelterreinen zijn voor kinderen van 6 tot 12 jaar.
Plan voor opknappen speelterrein
De werkgroep speelvoorzieningen maakte vervolgens een plan om dit speelterrein op te knappen. Het zou een mooi modern speelterrein voor kinderen van 6 tot 12 jaar moeten worden.
De werkgroep heeft 3 bedrijven uitgenodigd om hun plan uit te werken. De 3 bedrijven hebben hun plannen gepresenteerd aan de werkgroep. Uiteindelijk heeft de werkgroep een bedrijf als winnaar aangewezen. Vervolgens heeft de gehele Jeugdgemeenteraad ingestemd met het voorstel van de werkgroep.
Het college van burgemeester en wethouders heeft ten slotte ook ingestemd met het plan van JGR en geld ter beschikking gesteld. Het winnende bedrijf heeft het speelterrein in de afgelopen weken opgeknapt en ingericht. Tot slot wordt het groen in de omgeving gesnoeid, zodat de speelplek beter in het zicht komt te liggen.
|Geen reacties gevonden..
Heropening speelterrein bij de Limburglaan