Terug

Bericht

Bezoek Provinciehuis

Excursie naar het Provinciehuis

 

In het kader van de Senior Zomer Activiteiten (SZA) in augustus in ons dorp heeft SonenBreugelVerbindt op 16 augustus een excursie georganiseerd naar de Provinciale Staten in s Hertogenbosch.
Voor ongeveer 45 senioren stond op dinsdagochtend om 09.00 u bij het Dommelhuis een koele bus te wachten. Na ongeveer een half uur rijden, stond de koffie al klaar in het Provinciehuis. Ook gidsen waren aanwezig om de senioren in 3 groepen door het Provinciehuis te leiden. Naar de 23ste verdieping met een fantastisch uitzicht op s Hertogenbosch en de verre omgeving, een bezoek aan de imposante atoomkelder en een informatieve route langs diverse kleurrijke wanddoeken, bekende schilderijen en grootse sculpturen van onder andere Karel Appel. Ook de beroemde bronzen deurals geschenk van alle bewoners van Brabant aan het toen nieuwe Provinciehuis mocht bij de rondleiding natuurlijk niet ontbreken. Bij een nieuw rondje koffie konden de bezoekers even bijkomen en daarna allemaal naar de Statenzaal. Iedereen kon plaats nemen op de stoelen van de Statenleden en vragen stellen aan Jan Frans Brouwers, die in de Provinciale Staten zit voor 50PLUS. En er kwamen heel veel informatieve, inhoudelijke en maar ook politieke vragen. Over stikstof, de varkens, het verkeer, de mobiliteit en nog veel meer. Het bezoek werd afgesloten met een heerlijke lunch.
Om 13.00u ging de bus weer terug naar Son en Breugel. Een informatieve, drukbezochte en uitstekend verzorgde excursie zat erop.