Automaatje - tel: 0499-209609 Bereikbaar van: 9.00u tot 16.30u info:automaatje@sonenbreugelverbindt.nl

Vrijwilligers vervoeren minder mobiele 'buren' met eigen auto

Nederland telt ruim 4 miljoen ouderen. 25 procent daarvan voelt zich eenzaam. Dat komt vooral omdat ze niet meer mobiel zijn. Geen vervoer betekent dat meer dan 1 miljoen mensen geïsoleerd raken. Met ANWB AutoMaatje kunnen zij weer meedoen in de maatschappij.

Met ANWB AutoMaatje vervoeren vrijwilligers hun minder mobiele plaatsgenoten tegen een geringe onkostenvergoeding. Doordat de ANWB al haar kennis, software, begeleiding, training en materiaal gratis beschikbaar stelt, kunnen gemeenten snel en zonder grote investeringen deze vervoerservice opzetten. Mensen zo lang mogelijk mobiel houden en laten deelnemen aan het sociaal maatschappelijk verkeer is de reden dat de ANWB deze vervoerservice heeft opgezet. Het initiatief is lokaal georganiseerd en heeft geen winstoogmerk.

Doe je graag iets voor een ander? Meld je dan aan als vrijwilliger en vervoer jouw minder mobiele 'buren' in je eigen auto. Je krijgt als vrijwilliger een kleine vergoeding van € 0,30 per kilometer plus eventuele parkeerkosten. Je auto moet APK gekeurd zijn en minimaal een WA-verzekering met inzittenden dekking hebben. Er kan om een Verklaring Omtrent Gedrag gevraagd worden. Je hoeft geen ANWB-lid te zijn.

Je kunt je aanmelden bij SonenBreugelVerbindt. Die zal je in een gesprek van verdere informatie voorzien. Aanmelden kan via automaatje@sonenbreugelverbindt.nl

 

 

Wil je naar de kapper, op familiebezoek, winkelen in de buurt of heb je een afspraak in het ziekenhuis of bij de fysiotherapeut? Tegen een kleine onkostenvergoeding rijden vrijwilligers uit de buurt je met hun eigen auto. Het gebruik van ANWB AutoMaatje is verder geheel gratis.

 

Gebruik maken van ANWB AutoMaatje

  • Heb je vervoer nodig? Meld je aan bij ANWB AutoMaatje Son en Breugel via 0499 209 609 of automaatje@sonenbreugelverbindt.nl De coördinator neemt contact met je op om je gratis in te schrijven. Na inschrijving kunnen ritten plaats vinden
  • Neem minimaal drie dagen van tevoren (liever eerder) contact op via 0499 209 6098 of automaatje@sonenbreugelverbindt.nl
  • De coördinator zoekt een vrijwilliger uit de groep chauffeurs die je, op het door jou gewenste tijdstip, kan rijden.
  • De coördinator belt je terug als er een chauffeur beschikbaar is en schat de vergoeding in aan de hand van het verwachte aantal kilometers dat de vrijwilliger voor je gaat rijden. De vergoeding bedraagt € 0,30 plus eventuele parkeerkosten.
  • Op het afgesproken moment staat de vrijwilliger voor de deur. Bij een kort uitje zal deze vaak bij je blijven. Als er veel tijd zit tussen de heen- en terugrit, spreek je met elkaar af wanneer hij of zij weer klaarstaat voor de terugreis.
  • Je betaalt de vergoeding rechtstreeks aan de vrijwilliger.

Tel:0499-209609

info:automaatje@sonenbreugelverbindt.nl