CMD plein

CMD plein

CMD Info

CMD, één loket voor alle vragen

 

Komt u er even niet meer uit?

Ons dagelijks leven: school, werk, kinderen opvoeden, zorgen voor familie en bekenden, sporten, leuke dingen doen. Veel van ons redden zich prima. Anderen hebben er hulp bij nodig. Bijvoorbeeld als je een dagje ouder wordt, te maken hebt met een chronische ziekte of beperking, je baan verliest of schulden hebt.

 

Aan wie vraagt u hulp of advies?

Als u vragen heeft of hulp kunt gebruiken, dan kunt u zich natuurlijk ook in 2015 wenden tot vertrouwde gezichten in uw omgeving. Bijvoorbeeld uw huisarts, school, kinderdagverblijf of consultatiebureau. Zij kunnen u adviseren, en weten waar u meer hulp kunt krijgen. Maar u kunt ook naar het CMD.

 

CMD: Eén loket voor alle vragen

Het CMD is hét loket voor alle vragen die u hebt op het gebied van wonen, welzijn en (jeugd)zorg. Aan de Europalaan 2 werken alle professionele sociaal-maatschappelijke diensten samen onder één dak.
Als u of een van uw kinderen of andere gezinsleden extra ondersteuning nodig heeft, kunt u hier terecht met uw vraag. Samen met u zoeken we de beste hulp op basis van de volgende uitgangspunten:
  • uw eigen kracht (wat kunt u zelf doen?) en die van uw omgeving (familie, vrienden, buren) staan centraal
  • u krijgt één contactpersoon
  • u hoeft maar één keer uw gegevens te verstrekken
  • als u meerdere hulpvragen heeft, wordt er samen met u een ondersteuningsplan opgesteld
  • er is maatwerk mogelijk

 

Samen voor elkaar

‘Samen voor elkaar', zo luidt de slogan van het CMD. Daarmee bedoelen we dat we samen met u en uw omgeving naar oplossingen zoeken voor uw vragen. We zijn er ook voor elkaar. Want waar het kan proberen we zoveel mogelijk die oplossingen vanuit mensen zelf te regelen. Vanuit de eigen kracht en waar nodig met ondersteuning vanuit de diverse organisaties. Komt u gerust eens langs bij het CMD. Ook als u nu niet direct een vraag heeft op het gebied van sociaal maatschappelijke ondersteuning. Onze medewerkers ontvangen u graag en leggen u persoonlijk uit wat zij voor u kunnen betekenen. Wie weet vindt u in de volledige nieuwe, moderne ambiance misschien wel onverwachts een vrijwilligersbaan of leert u bijvoorbeeld hoe uw inzet als mantelzorger wat kan worden verlicht. Overigens zijn de CMD-medewerkers en die van onze partners ook actief buiten het gebouw van het CMD: op scholen, de kinderopvang in de wijken en buurten en via huisbezoeken bij u thuis.

 

U bent van harte welkom!

CMD Europalaan 2 5691 EN Son en Breugel Telefoonnummer: 0499 – 491 470 E-mail: cmd@sonenbreugel.nl