Gedichten in 't groen

'LOKALE' DICHTERS GEZOCHT

Gedichten in 't groen behelst het project van artistieke bordjes met poëzie op de mooiste plekjes in ons dorp. De dichtersgroepen Woordatelier Son en Breugel en Dichtbij trekken samen op met IVN Son en Breugel en kunstenaarsvereniging Ars Longa om van dit project een succes te maken. De werkgroep, bestaande uit Bernadette van Loon (projectleider), Ellen van Wijk (IVN) en Arend Okken (publiciteit) roept nu ‘lokale' dichters op om een of meer gedichten in te sturen. Het begrip ‘lokale' betekent in dit verband ‘inwoner van Son en Breugel', maar ook ‘dichter die zich over een mooi plekje uitspreekt'. 

Elke inwoner van twaalf jaar en ouder in ons dorp mag maximaal drie gedichten insturen. Een deskundige jury beoordeelt ze anoniem en stelt een ‘shortlist' op. Aan de hand daarvan wordt uiteindelijk bepaald welk gedicht waar op een bordje verschijnt.

Inspiratie

Aspirant-dichters kunnen ter inspiratie twee wandelingen maken langs de beoogde plekjes:

  1. langs de Dommel;
  2. langs de Groote Beek.

Als u hiernaast op de buttons De Dommel en De Grote Beek klikt, treft u de beide routes op een kaartje aan. Bovendien vindt u er de routebeschrijving en foto's van de beoogde plekjes.

De wandelingen zijn overigens geheel voor eigen risico. Sommige delen ervan zijn namelijk onverhard.

Spelregels

Onder de button Spelregels kunt u alles lezen over de eisen die we aan de gedichten stellen en het inleveren ervan. Hier vindt u ook de nodige informatie over de beoordeling, de uitslag, de prijs en de rechten.

Via de button Inschrijven kunt u uw gedichten inzenden.

Winnende gedichten

De planning is om in de week van 31 januari 2018 (poëzieweek) de winnende gedichten via de lokale weekbladen bekend te maken en te publiceren. De gedichtenbordjes vinden waarschijnlijk tijdens de Boekenweek (thema Natuur) van 10 tot 18 maart 2018 op feestelijke wijze hun plekje.