Organisaties en Diensten

Dorpsgids

2Do Events is dé organisatie die jouw feestelijke of zakelijke evenement in Regio Brabant op een originele, informele en enthousiaste manier verzorgt!

Of het nu gaat om een personeelsfeest, bedrijfsuitje, familiedag, vrijgezellenfeest, opening of jubileum 2Do Events zorgt ervoor dat dit evenement naar jouw wensen verloopt!
De doelstelling van de Adviesraad luidt: het formuleren van de collectieve wensen van vrijwilligers- en belangenorganisaties op het gebied van de Wmo in de gemeente Son en Breugel, die als beleidsvoorstellen en/of adviezen aangeboden worden aan het College op grond waarvan gemeentelijk Wmo-beleid mede wordt vastgesteld. 

Hieraan willen wij graag werken in samenwerking met het College, met de gemeenteambtenaren en de vrijwilligers- en belangenorganisaties in ons dorp. 

24 vrijwilligers- en belangenorganisaties zijn lid van de Adviesraad Wmo en 2 zijn corresponderend lid.
Verkoop van exclusieve woondecoratie en kadoartikelen
Berkenstaete organiseert dagbestedingsactiviteiten die zoveel mogelijk aansluiten op de interesses, behoeftes en mogelijkheden van ouderen. Daarnaast bieden wij ook dagbesteding voor mensen die wachten op een plaats in een woonzorgcentrum. Mantelzorgers krijgen hierdoor meer tijd en ruimte voor zichzelf.

Alle activiteiten vinden plaats in het centrum van Berkenstaete, het mooie atrium de Plaetse. Dé plek waar cliënten, bewoners, familie, kleinkinderen, vrienden en inwoners van Son en Breugel elkaar kunnen ontmoeten. Hier zijn uiteenlopende voorzieningen aanwezig zoals een podium, een biljart, een internetcafé, restaurant de Gasterij, een wellness-ruimte (kapsalon, pedicure en schoonheidsalon), een winkeltje en verschillende ruimtes voor dagbesteding
Thuiszorg van Archipel, zorg om thuis te blijven

Natuurlijk is het fijn om zo lang en zo zelfstandig mogelijk thuis in uw vertrouwde omgeving te blijven wonen. Met de goede thuiszorg van Archipel Thuis kan dat.

 
Wanneer het tijdelijk niet meer mogelijk is om zelfstandig thuis te wonen of als u afhankelijk wordt van de zorg van anderen, dan biedt de professionele thuiszorg van Archipel Thuis uitkomst. Zo blijft u zelfredzaam in uw eigen omgeving. Archipel Thuis geeft zorg aan huis in Best, Eindhoven, Nuenen, Son & Breugel, Veldhoven, Oerle, Waalre, Aalst en Geldrop.

Archipel Thuis biedt alle vormen van thuiszorg, variëren van wijkverpleging tot individuele begeleiding, met als uitgangspunt: het leveren van een zinvolle bijdrage aan de kwaliteit van leven. Ook in complexe situaties biedt Archipel Thuis, samen met de behandelaren (bijvoorbeeld fysiotherapeuten, ergotherapeuten of diëtisten) en specialisten van moederorganisatie Archipel, de juiste zorg op maat. We bieden u zorg naar uw wensen en behoeften, zodat u zo lang en zelfstandig mogelijk in uw eigen huis kunt blijven. Samen met u kijken we welke hulp u nodig heeft en maken we duidelijke afspraken. We houden daarbij rekening met hoe u uw leven leidt, uw gewoontes en wensen. We werken met medewerkers die de verantwoordelijkheid krijgen en nemen om samen met u te bepalen hoe de zorg die u nodig heeft binnen uw leven past.
Al sinds 2000 de Kunstvereniging van Son en Breugel.
Barbecue winkel voor Houtskool, Kamado BBQ's, Kruiden en Sauzen, Stalen BBQ's. Pannen en Messen.
Badmintonclub biedt sport voor inwoners jong en oud .......
In Sint-Oedenrode is het basketbal begonnen op 15 december 1967 als onderdeel van de Omnivereniging S.V. Fortuna ’67. Op 9 augustus 1993 zijn de afdelingen afzonderlijk verder gegaan en is Basketball Vereniging Rooi opgericht.

BV Rooi heeft jarenlang op heel hoog niveau gebasketbald tot een aantal jaren geleden die licentie aan Almonte in Eindhoven is gegeven. Nu spelen de heren 1e klasse en de Dames 2e klasse.

De keuze om lager te gaan spelen met Heren 1 hangt samen met de visie van BV Rooi om niet met mensen van buitenaf zo hoog mogelijk te spelen, maar om juist heel veel aandacht te geven aan de jeugd en met goede trainers en coaches eigen jeugd op te leiden aan de hand van een gedegen jeugdplan. Op dit moment komt er iedere twee jaar een heel jeugdteam bij. Kortom de aanpak werkt en de vereniging groeit.
Al sinds 1934 verzorgt Basten vele interieurs in de regio Son en Breugel en kunt er terecht voor diverse soorten vloeren, raambekleding, binnenzonwering en buitenzonwering.

 Wij adviseren u graag over alle aspecten van onze producten zoals: vloeren, raambekleding en binnen- en buitenzonwering. In onze collectie focussen we niet op één bepaalde stijl of merk maar we houden het aanbod zo breed mogelijk zodat u een ruime keus heeft. Ongeacht aan welke stijl u de voorkeur geeft, er zit altijd wat bij voor u. Daarbij helpt ons deskundige team u graag met het kiezen tussen de verschillende materialen, kleurcombinaties en zelfs met het uitmeten. Maatwerk is onze specialisatie en we kunnen alle van de norm afwijkende wensen, snel en secuur uitvoeren. 

 Wij nodigen u uit om eens een kijkje te komen nemen in onze showroom te Son en Breugel en u te laten verrassen door het grote aanbod interieur- en zonweringsproducten.
De kiosk-commissie is een vrijwilligersgroep bestaande uit 5 personen die elk jaar weer hun best doet om een aantrekkelijk programma samen te stellen voor onze mooie kiosk De Sonnestrael.

Eenieder kan een optreden aanvragen aan deze commissie, de kiosk kan niet zomaar op eigen initiatief gebruikt worden omdat er optredens gepland kunnen staan.

Men kan in principe van 30 april t/m 1 oktober gebruik maken van de kiosk, elke dag van de week, zolang er maar geen andere centrumactiviteiten gepland staan .

Er zijn stoelen te regelen en de kiosk kan voor de helft afgeschermd worden met eigen schermen.

Voor geluid kan gezorgd worden voor eigen kosten of een kleine bijdrage van de kioskcommissie.

PR kan ook geregeld worden via de commissie.

Evenementen gaan alleen door met goed weer!
Welkom bij Bergmans Jeanshouse! In ons filiaal in Son bieden we een zeer groot aantal jeansmerken van bekende en onbekende afkomst.
Stichting Bewegingscentrum Son en Breugel
heeft als doel om zoveel mogelijk mensen te kunnen laten bewegen. Ook mensen die vanwege ouderdom, lichamelijke klachten en aandoeningen niet goed meer kunnen sporten of bewegen. 

Naast een actieve groepstraining, circuittraining, kunnen mensen bij ons onbelast bewegen op op Bewegingsbanken.

Bewegingsbanken
Dit zijn 6 banken met bewegende delen, die het lichaam al liggend bewegen. Op elke bank komt een andere spiergroep aan bod. Op de relaxbank wordt er een massage middels een massage-klopapparaat gegeven. Naar behoefte kunnen er aanvullende spierversterkende oefeningen op de banken worden gedaan.

De effecten:
Verbetering van de hartcirculatie. 
Verbetering van de doorbloeding in de weefsels, waardoor
 deze meer zuurstof en voedingsstoffen opnemen en gemakkelijker afvalstoffen afvoeren.
Verbeterde bewegingsfunctie van de gewrichten.
Versteviging van de spieren.
Vergroting van de soepelheid.
Lichamelijke en geestelijke ontspanning. 

Circuittraining
Een leuke, actieve vorm van bewegen in een kleine groep. Conditietraining wordt afgewisseld met spierversterkende oefeningen. Hiervoor gebruiken we cardio-apparaten (loopband, crosstrainer of fiets) en allerlei attributen (gewichten, ballen, fitnessapparaat, powerplate etc.). Dit biedt veelafwisseling en heel het lijf komt aan bod. Er wordt afgesloten met een lekkere ontspanning.
In de openbare bibliotheek kunt u de nieuwste kranten en tijdschriften lezen. Maar u kunt ook gratis boeken en andere media raadplegen en u kunt gebruik maken van computers. Verder kunt u zich laten inschrijven als lid, cursussen volgen of een lezing bijwonen.

Bibliotheek Dommeldal wil daarnaast een verbindende rol spelen in de samenleving door mensen met dezelfde interesse en passie met elkaar in contact te brengen en kennis en ervaringen te laten delen.
Het Bijna Thuis Huis is een kleinschalige voorziening waar zorg wordt geboden aan inwoners van Son en Breugel in hun laatste levensfase.
Welkom bij de Boerderij Breugel.

Wij zijn een vereniging die activiteiten en huisvesting faciliteert. Deze liggen op het gebied van creativiteit (schilder, foto etc..), muziek (koren, muzieklessen, dans etc..) en mens (yoga, meditatie, zorg en welzijn). 
De Boerderij beschikt over een prachtig gebouw, centraal gelegen en toch geheel in het groen. Het gebouw heeft mooie lichte ruimten en een grote zaal met spiegelwand. Buiten bevindt zich een officieel Jeu de Boules competitie court.
Op onze website vindt u alle activiteiten die plaatsvinden in dit gebouw. Kijk maar eens op www.boerderijbreugel.nl 

Bent u op zoek naar een ruimte voor een cursus, een activiteit of een evenement? Neem contact met ons op via info@boerderijbreugel.nl en informeer naar de mogelijkheden.ook verenigingen zoals buurtverenigingen, feestverenigingen en activiteitverenigingen zijn van harte welkom!
Bij boksvereniging Xhofleer kan iedereen op een leuke, sportieve manier kennis maken met de bokssport. Boksen is een goede manier om sportief bezig te zijn, geeft meer zelfvertrouwen en je leert respectvol met elkaar om te gaan. Voor kinderen t/m 12 jaar is er een kidstraining op dinsdag- en donderdagavond van 18.30 -19.30 uur. Er wordt dan op een speelse en veilige manier boksles gegeven aan zowel jongens als meisjes. Ben je ouder als 12 jaar dan ben je welkom op de training van 19.30-21.00 uur.

Het gehele jaar wordt er door boksvereniging Xhofleer deelgenomen aan wedstrijden in binnen- en buitenland. Verschillende leden hebben dit jaar meegedaan aan de Nederlandse kampioenschappen boksen en mogen zich nu kampioen van Nederland noemen.
Mooie schoenen vindt u bij Boudewijns Schoenen. In onze complete winkel en webshop vind u prachtige collecties damesschoenen, herenschoenen, meisjesschoenen en jongensschoenen. Altijd de laatste mode van alle topmerken. Shoesbyboudewijns is de digitale winkel van onze prachtige fysieke winkel Boudewijns Schoenen in Son en Breugel. Hier vindt u prachtige collecties van alle topmerken in damesschoenen, herenschoenen en kinderschoenen. Of het nu gaat om stijlvolle pumps, stoere booties, modieuze enkellaarsjes, hippe sneakers en gympen, makkelijke ballerina's, zomerse slippers, casual herenschoenen, geklede schoenen of stoere heren booties. Wij hebben ze allemaal in huis. Bekijk snel onze collectie mooie schoenen voor dames en heren
Woningen gebouwd voor 2003 hebben geen verplichting tot het plaatsen van rookmelders. Op initiatief van de gemeente worden deze woningen bezocht, wordt een brandveiligheids check gedaan en wordt zonodig 1 rookmelder gratis geplaatst
Festiviteiten
Bridge is een denksport die op verschillende niveaus wordt beoefend. Er komt veel bij kijken; het bieden van het juiste aantal slagen en of je een troef kiest of juist niet, het onthouden van kaarten, strategisch inzicht, elkaar te slim af zijn, hoofdrekenen en het begrijpen van de vele afspraken (‘ conventies’) die de sport rijk is. Het is een uitstekende manier om je geheugen te oefenen. 
 
Son en Breugel telt velen die elkaar ontmoeten aan de bridgetafel. Is het niet thuis met vrienden, dan wel in clubverband. Eén van de grootste en de oudste bridgeclub van Son en Breugel is Bridgeclub ABC, met ongeveer 100 leden. Wij spelen op dinsdagavond in wijkgebouw Braecklant, Amerikalaan 2 in Son. Er wordt gespeeld in twee lijnen/niveaus. 
 
Sinds 1 januari 2019 zijn wij aangesloten bij de Nederlandse BridgeBond, omdat dit voor onze leden veel meer mogelijkheden biedt toernooien te spelen. Onze clubsite is bij de Nederlandse Bridgebond ondergebracht; https://www.nbbclubsites.nl/club/30067
 
Mocht u interesse hebben om eens mee te komen spelen, laat het ons weten via de contactpagina https://www.bridgeclubabcsonenbreugel.nl/Contact/ en wij nemen met u contact op. U kunt ook altijd komen kijken. Na afloop van de competitie is er ruimte voor gezellig nakaarten. U kunt deze contactpagina ook gebruiken om uw verzoek om een bridgepartner te vinden. Dan kijken wij welke mogelijkheden er zijn.
 
Mocht u via mail contact op willen nemen, dan kunt u gebruik maken van: abcbridgeson@gmail.com
Buurtvereniging Gehurterbij is een jonge, maar heel bijzondere buurtvereniging die in 2011 is opgericht. Bijzonder omdat de buurtvereniging is ontstaan door een min of meer natuurlijk proces van samenwerking en integratie tussen Zonhove en de omliggende straten. De doelgroep van Gehurterbij bestaat dan ook uit bewoners van de Brinken op Zonhove en bewoners uit de straten Antoon van de Venstraat, Esdoornstraat, Zandstraat, Taylorstraat en een deel Nieuwstraat.

De naam Gehurterbij is het resultaat van een namenwedstrijd en dekt de lading natuurlijk perfect!

Buurtvereniging Gehurterbij streeft ernaar dat, zoals de naam al zegt, iedereen in onze buurt er ook echt bij hoort. Mensen mét en zónder beperking uit de buurt rondom Zonhove, treffen elkaar bij vele leuke gezamenlijke activiteiten. Het vraagt wat meer creativiteit om zoveel mogelijk activiteiten samen te doen maar uiteindelijk leidt dit allemaal toch tot een echte win-win situatie waarin gezelligheid, ontmoeting en een actieve buurt voorop staan!

Bekende activiteiten zijn bijvoorbeeld de jaarlijkse garage-verkoop, Halloween, Paaseieren zoeken, Kerststukjes maken en Sinterklaas wordt door de feestelijk versierde straten van onze buurtvereniging geleid.

In 2012 is Kerstverlichting aangeschaft die bij alle leden én niet leden is opgehangen waardoor een gezellige sfeer in de buurt is gecreëerd. 

Tenslotte zijn alle adressen van de buurtvereniging (dus inclusief het Zonhove-terrein) aangemeld bij het project Buurtpreventie.
Politieke partij

http://cdasonenbreugel.nl/verkiezingen/
Het Centrum Maatschappelijke Deelname (CMD) is hét loket voor alle vragen die u hebt op het gebied van wonen, welzijn en (jeugd)zorg. Aan de Europalaan 2 werken alle professionele sociaal-maatschappelijke diensten samen onder één dak.

Als u of een van uw kinderen of andere gezinsleden extra ondersteuning nodig heeft, kunt u hier terecht met uw vraag. Samen met u zoeken we de beste hulp op basis van de volgende uitgangspunten:
- uw eigen kracht (wat kunt u zelf doen?) en die van uw omgeving (familie, vrienden, buren)
- u krijgt één contactpersoon
- u hoeft maar één keer uw gegevens te verstrekken
- één ondersteuningsplan op maat; ook bij meerdere hulpvragen

De balie van het CMD is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur.
Heeft u een afspraak buiten de openingstijden van de balie? Dan kunt u zich melden aan de voordeur. U wordt opgehaald door degene waarmee u een afspraak heeft.

Voor spoedeisende jeugdzorg kunt u, buiten kantoortijden, contact opnemen met BJZ Spoedeisende Zorg op tel.nr 0880 - 666 999.
Cafetaria Henries Place
Sinds 1995 de gezelligste cafetaria in het centrum van Son en Breugel. Met verse friet en veel snacks en sauzen uit eigen keuken.
Capoeira is een vechtsport waarbij gevecht, dans, muziek en acrobatiek gecombineerd worden tot een geheel. Met haar Braziliaanse roots is capoeira een gezellige en swingende sport, waarbij kinderen op een leuke manier aan hun conditie werken en hun motoriek ontwikkelen.

Contra Mestre Macumba is verantwoordelijk voor Capoeira Reversão. Hij beoefent inmiddels 25 jaar capoeira en geeft 14 jaar les. Naast Son en Breugel zijn we ook actief in Helmond, Nijmegen, Barendrecht en Cuijk.
Energie advies aan huis?
U wilt aan de slag met het uw eigen woning?

En wilt u weten wat voor u de beste volgende stap(pen) is om uw woning te verduurzamen !?!

Vraag een persoonlijk energie advies aan en krijg snel inzicht en overzicht in oplossingen voor uw woning.

Maak nu een afspraak voor een energie advies gesprek aan huis vanaf €75 ex btw. via email info@edmresult.com of bel direct
Het doel van de Stichting Chronisch zieken en gehandicapten Platform Son en Breugel is de belangenbehartiging van en dienstverlening aan gehandicapten en chronisch zieken die in Son en Breugel wonen en op dit terrein beleidsadviserend optreden naar de gemeentelijke overheid.

Daarnaast verstrekt de stichting informatie aan de groep gehandicapten en chronisch zieken over voorzieningen met betrekking tot wonen, werk en welzijn en bevordert de stichting de integratie van mensen met een handicap in onze samenleving. Ook fungeert de stichting als advies-, overleg-, informatie- en samenwerkingsorgaan voor organisaties en instanties in het werkgebied van de stichting.

Meer informatie op onze website: www.cgplatformsonenbreugel.nl
Belangenbehartiging en aanspreekpunt voor iedereen in onze gemeente die op bijstandsniveau leeft. 

 Bij vragen over: 
* Wet Participatie 
* inkomenstoeslag 
* Andere regelingen i.v.m. inkomensverbetering 
kunt u contact opnemen met het CMD tel. 0499 491 470
email: cmd@sonenbreugel.nl 

Helaas.. we kunnen het hebben van bijstand en/of moeten leven met een minimuminkomen, niet ongedaan maken maar er zijn best wel mogelijkheden om uw zorgen wat te verlichten, wellicht meer dan u denkt! Weet u bijvoorbeeld dat: 
* Een abonnement voor een internetaansluiting vergoed kan worden? 
* Voor kinderen het lidmaatschap van een sportvereniging vergoed kan worden? 

Ook wanneer u gewoon eens wilt praten over hoe het is en voelt om in de bijstand te zitten, of hoe moeilijk het is de eindjes aan elkaar te knopen, kunt u bij CliP terecht! 

Als u aan het eind van deze tekst kiest voor
Omgaan met computer
Dansen
Het nieuwe carnavalsseizoen lijkt nog erg ver weg, maar er gaat binnenkort weer iedere week getraind worden om de dansen voor volgend jaar op een nog hoger niveau te kunnen presenteren. En daarom zijn wij op zoek naar enthousiaste jongens en meisjes die het leuk vinden om bij onze carnavalsvereniging te komen dansen. C.V. de Dommelsoppers is een vereniging vol leuke dansers, danseressen en trainsters, en bestaat uit verschillende dansgroepen in de leeftijd vanaf 5 jaar.
 Elke groep heeft een eigen begeleidingsteam die de dans zelf samenstelt. Vervolgens wordt met de groep iedere week op dezelfde dag en tijdstip getraind, met slechts één doel: Tijdens diverse carnavalsactiviteiten, zoals 11/11 bal, zittingsavonden en recepties, maar ook op verschillende toernooien de dans presenteren aan het publiek, waarvoor het hele jaar met veel plezier hard voor gewerkt wordt! 
Ben jij sportief en lijkt het je leuk en durf jij de uitdaging aan om een van onze dansgroepen te komen versterken? Dan zijn wij op zoek naar jou! 
Neem snel contact met ons op, want er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen vrij. Dit kan door een mail te sturen naar dommelsoppers.secretariaat@gmail.comen kom naar een van onze trainingen kijken zodat wij al je vragen kunnen beantwoorden.
Bij een carnavalsvereniging als C.V. de Dommelsoppers treden de dansgroepen vaak op de voorgrond, maar dit houdt niet in dat de Raad van Elf minder belangrijk is. Juist Niet! Zij vormen de spil van het jeugdcarnaval, staan altijd aan de zijde van de Jeugdprins –en prinses en zonder hen zou het carnaval er heel anders uit zien. De Raad van Elf is verantwoordelijk voor lange polonaises, lol maken en natuurlijk de gezellige carnavalssfeer.
Op hun schouders rust de taak om de stemming erin te houden tijdens het komende carnavalsfeest.
De Raad van Elf komt niet, zoals de dansgroepen, iedere week bij elkaar voor een training, maar vanaf september komen de jongens een paar keer per jaar bij elkaar buiten alle carnavalsactiviteiten om. De ene keer gaan ze bijvoorbeeld voetballen, de andere keer hebben ze coole spelletjes en met mooi weer gaan ze bijvoorbeeld levend stratego spelen in de bossen. 
Ben jij tussen 8 en 15 jaar en wil jij een gegarandeerd gave carnaval? 
Voor informatie of aanmelding voor de Raad van Elf bij C.V. de Dommelsoppers kun je contact opnemen via het secretariaat: dommelsoppers.secretariaat@gmail.com
DJUICE
Korfbal is een sport, die in de maanden maart tot en met oktober buiten op het veld gespeeld wordt en in de wintermaanden november tot en met februari in de sporthal. Het is een echte teamsport, waarbij je alleen door vrijlopen en samenspel iets kunt bereiken. Het is een attractieve, intensieve en gezellige sport, die zowel prestatief als recreatief gespeeld kan worden. 

Je kunt lid worden vanaf 5 jaar. We hebben momenteel 6 jeugdteams, 5 seniorenteams en een recreantenteam.

We spelen met ons eerste team in hoofdklasse. Kom daarom zeker een keer kijken op de van Gentlaan of in de Landing. Voor meer informatie ga naar onze website: www.dkvdecorridor.
Dagvoorziening De SteenUijl
Bij ons vind u dagelijks een vers assortiment snijbloemen en planten die voor zover mogelijk milieuvriendelijk geteeld zijn. Ons team van meesterbinders maakt dagelijks mooie boeketten, bloemstukken, bruids- en grafwerk. Ook voor grote planten (o.a. Hydrocultuur) kunt u bij ons terecht. Dit kan voor bij u thuis zijn maar ook voor grotere projectbeplantingen bij bedrijven. Diverse voorbeelden hiervan vindt u bij ons in de winkel of vraag gerust naar de mogelijkheden. Onze bezorgdienst verzorgd alle bestellingen voor Eindhoven en alle omringende plaatsen voor alle overige plaatsen zijn wij lid van Fleurop.
Regelmatig vullen wij onze sfeervolle winkel aan met de nieuwste collecties vazen, potten en andere decoraties in glas en keramiek van diverse bekende merken. Nieuwsgierig geworden? Loop dan een keer gezellig binnen...
De Zonnebloem afdeling Son en Breugel zet zich in voor mensen, die door ziekte of handicap lichamelijke beperkingen hebben. Maar ook voor mensen die minder gemakkelijk ter been zijn door bijvoorbeeld hun leeftijd en daardoor niet meer de deur uitkomen. Dan is een bezoekje van een vrijwillig(st)er van de Zonnebloem van harte welkom! In totaal werken er 33 vrijwilligers bij onze afdeling.
Herenkapsalon
Verkoop van dameskleding en allerlei accessoires
de praktijk waar zowel de dieren als de eigenaren alle aandacht krijgen
Persoonlijk voeding- en dieetadvies op maat. Paramedisch, HBO-opgeleid, spreekuur op afspraak (ook 's avonds). Dieetbehandeling van problemen met darmen, gewicht, cholesterol, bloeddruk, diabetes, allergie, slikken, eetlust etc. Alle leeftijden.

Joyce Coumans-Spelthan, uw diëtiste
EHBO vereniging Son en Breugel bestaat uit een enthousiaste groep vrijwilligers.Het behalen van een EHBO diploma kan noodzakelijk zijn voor uw werk of voor een bepaalde activiteit die u uitoefent. Daarnaast is het uitermate nuttig om iets voor een ander te kunnen betekenen als er in uw bijzijn iets voorvalt.
 Met het toenemen van de vergrijzing en hart- en vaatziekten maar ook door bijvoorbeeld onstuimigheid van kinderen kan uw hulp zomaar gewenst zijn.
 Waarom zou u dat dan niet meteen goed aanpakken?

De cursus wordt gegeven door een Oranje Kruis gecertificeerd kaderinstructeur.
 Veelal wordt de cursus volledig vergoed door uw ziektekostenverzekering of werkgever.

Meld u bij ons aan en weet voortaan op de juiste manier te handelen als er iets voorvalt!

Achter de schermen werken we hard aan een nog betere kwaliteit van de eerste hulpverlening. Dat kunnen we niet alleen, daar hebben we uw hulp bij nodig!
Energie advies en Ledenmarketing 

Wilt u weten wat voor u de beste volgende stappen zijn om uw woning te verduurzamen en veel energie en geld te besparen!?!

Maak nu een afspraak en vraag een Woning Energie Advies aan vanaf €95 via email info@edmresult.com of bel direct 0631992262
DOE mee en bespaar tot 30%, mail nu uw jaarenergienota naar annemarie.eras@energiekantoor.nl ! 

Beste medebewoner, 	
… hebt u ook het gevoel dat u teveel betaalt voor uw energie? 
… en hebt u er ook zo’n hekel aan dit zelf uit te zoeken?

Doe nu vrijblijvend mee en bespaar geld met het beste buurtcollectief: Energiekantoor.nl

Energiekantoor.nl is een bewezen ontzorgconcept voor en door buurtbewoners. 
Wij volgen de energiemarkt op de voet en streven continu naar het beste aanbod in uw belang. We zijn al vijf jaar actief en hebben inmiddels ruim 5000 collectieve deelnemers! 

Uw collectieve voordeel:
• altijd scherpe energietarieven, jaar in jaar uit !
• geen zorgen meer, wij houden alles continue voor u in de gaten 
• meedoen is gratis, wij zijn blij met uw deelname 
• makkelijk en probleemloos overstappen
		
Uw collectieve besparing: 
Wilt u weten wat u kunt besparen? Stuur of mail ons een kopie van uw laatste jaarnota. 
U krijgt dan binnen een week een berekening op basis van onze collectieve inkoop tarieven. Daarmee kunt U gemakkelijk zien wat u gaat besparen. 

Heeft u nog vragen, bel mij dan op 06 21242570. Of mail mij direct uw laatste energie jaarnota en ontvang een collectief bewonersaanbod.

Met vriendelijke groet,
namens Energiekantoor.nl

Annemarie Eras-Govaert
Ambassadeur Zuid Nederland
Sfeervolle winterse avondwandeling op de 1e zaterdag van november, waarbij de opbrengst ten goede van het Bijna Huis Huis komt.

Knutselen, entertainment, muziek, warming up, special guest, fakkeltocht, hapjes onderweg, loterij, kleurwedstrijd, kampvuurtjes en veel gezelligheid!

Locatie: Evenemententerrein voor Sportcafé Expreszo
Uw deskundige en snelle computer hulp is dichtbij! Herkent u deze
problemen?
• uw computer is traag met opstarten of in gebruik 
• er is eenprobleem met de internet verbinding of het (draadloze) thuisnetwerk
 • wachtwoord vergeten
• u zoekt ongelimiteerde, betrouwbare en betaalbare online backup voor al uw documenten en foto's 
• virus op de computer 
• of andere PC of MAC gerelateerde vragen en problemen? 
Bel FreshPC op 0613542758 en de oplossing is nabij.
Fysiosport Son is een kleinschalige onderneming gericht op therapie en gezond in beweging zijn. Je kunt bij ons terecht voor fysiotherapie, manuele therapie en looptraining bij etalagebenen. Tevens bieden wij diverse sportactiviteiten en voedingsbegeleiding.
Son en Breugel is een aantrekkelijke gemeente met 16.350 inwoners prachtig gelegen aan het riviertje de Dommel.

Het gemeentehuis is geopend op:
- maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur
- maandag en donderdag van 14.00 tot 19.00 uur

Plan uw bezoek aan de balie via http://www.sonenbreugel.nl/inwoner/afspraken-top-10_43291/

In het gemeentehuis kunt u regelmatig lokale exposities bekijken. Ook liggen de laatste bekendmakingen ter inzage en kunt u de informatie van de leestafel bekijken.
De Gemengde Zangvereniging Eén van Zin Son en Breugel, de oudste zangvereniging van Son en Breugel, is springlevend en vol van energie in de tweede eeuw van haar bestaan. In 1875 is de vereniging opgericht.
Ons repertoire is zeer gevarieerd; wij zingen prachtige meerstemmige muziekstukken uit het heden en het verleden. We treden een aantal maal per jaar op.
Jaarlijks houden we onze feestmiddag in de Boerderij te Breugel, waar elk jaar wel een aantal jubilarissen zijn te huldigen. Rond de vakantie, is er een fietstocht met excursie daarna een gezellig samen zijn.
Giggut Events
Gitaarschool Son en Breugel
Golfclub Son in het kort

Golfclub Son en diens golfbaan op het sportpark De Gentiaan is in 1990 ontstaan.
De NGF verleende aan de golfclub alle licenties en faciliteiten op gebied van golfopleiding tot en met Hcp 54(GVB) handicapregistratie voor zowel NGF (club) als EGA handicaps. >NGF visie en beleid

Golfbaan alléén voor leden
Golfclub Son heeft een kleine 9-holes par 3 golfbaan aangelegd op de sportvelden van Sportpark De Gentiaan en exploiteert de baan geheel zelf. Speelrecht is uitsluitend voorbehouden aan de leden en hun gasten.
De baan is afwisselend beschikbaar is als 9-holes golfbaan en als oefenaccommodatie met drivingrange en oefenholes. De baan is vrij toegankelijk voor leden met speelrecht.

Golfopleiding tot GVB alléén voor leden 
De golfopleiding van de GOLFSCHOOL en met ondersteuning van ervaren leden van de club is als regel uitsluitend toegankelijk voor leden. De opleiding wordt afgesloten met het GVB examen op de eigen baan. Hierna kunnen onze leden ook op andere banen golf spelen.

Activiteiten voor de leden
De golfclub staat bekend om de gezellige clubsfeer, degelijke sport beoefening, de vele onderlinge wedstrijden die op de eigen baan en ook op grote banen elders voor de leden worden georganiseerd.

9 holes Golfbaan 
De 9 holes van de golfbaan zijn op vernuftige wijze op en rond de sportvelden in het fraaie sportpark aangelegd. Er zijn 8 par-3 holes en 1 par-4 hole. De fairways zijn vlak maar de greens hebben veelal reliëf. Het spel op onze baan vergt precisie. De baan is afwisselend beschikbaar als 9 holes baan en als oefenaccommodatie met ruime drivingrange en oefenholes. 

Terrein en fairways
Wegens de oorsprong van het terrein (sportvelden) zijn de fairways vlak, maar met een welige grasmat waarin smalle fairways en semi-rough partijen worden onderhouden. Door fijnmazige drainage is de baan zelden te nat.

Hindernissen; Vrijwel op alle holes zijn lastige baanhindernissen zoals bunkers, water en boomperken, die nopen tot zorgvuldig plaatsen.
Greens; deze zijn relatief klein maar veelal toch gewelfd. Precies approachen en zorgvuldig green-lezen is geboden.

Looproute; De Course Planner neemt u mee langs alle holes 

Oefen- en lesaccommodatie
Drivingrange met 14 afslagplaatsen, waarvan 4 overdekt.  
Rabo drivingrangeballen 22 á €1, uitsluitend met kaarten van € 10.  
Pitch en chip oefenveld
Oefengreens, oefenbunkers en oefenhelling
4 oefenholes (hole 6 t/m 9)

Op de oefenavonden kan de verlichting van de oefenaccommodatie aangezet worden.

Openingstijden

1. Clubhuis   
Dagelijks toegankelijk voor leden en hun introducees tijdens openingstijd van de baan. De bar wordt door vrijwilligers van de club bediend. 

2. Golfbaan
Maandag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag van 8:00 uur tot zonsondergang, tenzij anders aangegeven.

3. Oefenaccommodatie 
Dinsdag en vrijdag van 8:00-23:00 uur. 
Donderdag van 18:00 uur-23:00 uur.
In winterseizoen ook op maandag van 18:00-23:00 uur.

4. Toegang
uitsluitend voor leden en hun introducees (met GVB)
Dagkaart greenfee introducee € 15; 
Inschrijven en betalen vooraf in het clubhuis.
HOi staat voor: Hobby, Ontmoeting en Informatie 

Het is een centrum voor actieve senioren. Wij hebben diverse hobby’s waaraan u kunt deelnemen: tiffany, tekenen, schilderen, boetseren, kleien, kaarten maken, textiel, fotografie, koken of knutselen in onze prachtige werkplaats.

Sinds enige tijd hebben wij een nieuw gebouw erbij, met een complete luxe keuken. In het gebouw worden ook hobby’s uitgeoefend omdat ons aantal leden steeds blijft groeien.

Heeft u interesse in een hobby of knutselt u graag, maar ook voor informatie of gewoon een gezellig praatje, bent u bij ons altijd welkom. Een van onze beheerders leidt u graag rond en geeft u verdere informatie over het HOi-Huis met een kopje koffie/thee.

Het HOi-Huis is open op: 
ma t/m do van 09:00-16:00 uur
vr van 09:00-12:00 uur
Artiesten & Evenementen
Handbalvereniging Apollo is een jonge, sportieve maar ook gezellige vereniging waar iedereen welkom is. Naast de sportieve prestaties worden ook leuke activiteiten georganiseerd voor de leden en vrijwilligers!
Harmonie
Wij doen onderzoek naar de geschiedenis van Son en Breugel en leggen de resultaten daarvan vast.

Wij zetten ons in voor de bescherming van het plaatselijke erfgoed zoals monumenten, dorpsgezichten en archeologie.
De Rooms Katholieke geloofsgemeenschappen van St. Petrus' Banden in Son en Sint Genoveva in Breugel zijn een onderdeel van de Heilige Oda Parochie.
Leuke winkel voor jong en oud
Welkom bij hockeyvereniging HTC Son. 

Hockeyvereniging HTC Son dateert van 1963. De vereniging wordt echter steeds jonger. Want mede door het drie pijlerbeleid Jeugd, Prestatie en Gezelligheid zien we een sterke groei van de jeugd. Begin 2005 heeft onze vereniging haar 500e lid mogen verwelkomen, uiteraard een jeugdlid.
Hooidonkse Kano Club
Hotel - Restaurant
IVN is een vereniging voor natuureducatie.

Voor het publiek worden er wandelingen en lezingen gehouden. 
Verder wordt er voor de schoolkinderen een voor- en najaarsproject georganseerd.
Dit is voor kinderen uit groep 5 en 6 van alle basisscholen.
Verder zijn er werkgroepen voor Zonhove clienten en voor ouderen in Berkenstaete.
Jeugd en jongeren komen eens in de 14 dagen op zondagochtend bijeen om samen de natuur in te gaan.
IVN afdeling Son en Breugel telt ongeveer 100 leden uit Son en Breugel en omstreken. Binnen de afdeling zijn vele werkgroepen actief.
De afdeling is altijd op zoek naar enthousiaste mensen die met de natuur begaan zijn en zich hiervoor binnen de gemeenschap van Son en Breugel willen inzetten.
ik bied ambulante thuisbegeleiding voor mensen met een vorm van autisme of een andere hulpvraag, zowel kinderen als volwassenen. hierbij heb ik vaak hulp van mijn hond Bindy en eventueel andere dieren bij mij op de boerderij. dus denk je dat ik iets voor je kan betekenen.. bel me gerust!!
Impegno biedt tijdelijke zorg aan mensen en gezinnen met flinke psychische problemen, die verminderd zelfredzaam zijn en daardoor dreigen uit te vallen. We zijn laagdrempelig en we werken ambulant: we komen naar de cliënt of het gezin toe en we laten niet snel los. 

Wat biedt impegno? 
- Individuele begeleiding (geen leeftijdsgrenzen) 
- Individuele behandeling (geen minimumleeftijd, maximumleeftijd 64 jaar) 
- Groepsbehandeling 
- Gezinsondersteuning, voor gezinnen met minimaal 1 thuiswonend kind (dit is altijd onderdeel van een behandeltraject) 

Omdat elke hulpvraag anders is, werken de begeleiders, behandelaars (psychologen) en gezinscoaches nauw samen om aan te sluiten bij de betreffende vraag. 

Begeleiding heeft betrekking op minstens twee van de volgende leefgebieden: psychisch functioneren, huisvesting, financiën, dagbesteding, zingeving, sociaal functioneren, praktisch functioneren en lichamelijk functioneren. 
Impegno richt zich daarnaast op gespecialiseerde behandeling voor mensen met psychiatrische problematiek. Hierbij valt te denken aan aandachtstekortstoornissen (waaronder ADHD), gedragsstoornissen, kortdurende psychotische stoornis.
OASE (officieel: Stichting Jongerensociëteit Het Krutje) 

Geschiedenis

Oase is een jongerencentrum dat zijn oorsprong kent in 1958 door de oprichting van de K.A.J. (Katholieke Arbeiders Jeugd) afdeling Son en Breugel, na bisschoppelijke goedkeuring van de statuten. In 1959 werd ook de vrouwelijke tak opgericht middels de V.K.A.J. (Vrouwelijke Katholieke Arbeiders Jeugd). In 1965 werd de scheiding van jongens en meisjes zo langzamerhand als onacceptabel ervaren, vandaar dat de Vereniging voor Katholiek Werkende Jongeren werd opgericht. Tot 1965 was het jongerencentrum gehuisvest in het parochiehuis onder de vleugels van de kerk. Met het bikken van 40.000 stenen afkomstig van sloophuizen uit Son, werd door veel vrijwilligers eigenhandig een start gemaakt met de bouw van eigen onderkomen: Gebouw Oase. In 1974 werd de rechtspersoonlijkheid omgezet in Stichting Jongerensociëteit Het Krutje. Het gebouw van Oase is tot 1981 eigendom van de kerk geweest, hierna is het gebouw door de stichting overgekocht. In 2008 heeft het jongerencentrum haar 50 jarig jubileum gevierd, iets waar we als vrijwilligers trots op zijn.

 

Doelstelling

In de statuten staat “De stichting stelt zich ten doel het scheppen van mogelijkheden tot ontspanning, ontwikkeling en algemene vorming voor de jeugd”. Feitelijk betekend het dat de stichting zich inzet voor ontspanning van de jeugd. De stichting organiseert allerlei activiteiten voor de jeugd zoals soosavonden, weerbaarheidstrainingen, gameavonden, , diskjockeyconcours, toneellessen, zumba-lessen, weerbaarheidtrainingen, activiteiten op Koninginnedag, een sport en speldag (Zomerspektakel), dansles en ga zo maar door. Natuurlijk kan een belangrijk onderdeel van de stichting hierbij niet ontbreken en dat is de jeugdcarnavalsvereniging de Dommelsoppers met de dansgroepen, een jeugdprins en jeugdprinses met hun eigen raad van elf.

 

Vrijwilligers

Natuurlijk kunnen deze activiteiten niet plaatsvinden zonder de inzet van vrijwilligers, want Oase is geen bedrijf met werknemers in dienst die betaald worden voor hun werk. Iedereen is wel ergens goed in en brengt die kwaliteiten mee om het voor de jeugd zo aangenaam mogelijk te maken. Niet alleen voor de activiteiten maken we gebruik van vrijwilligers, maar ook zo veel als mogelijk voor het onderhoud van het gebouw, het maken van decorstukken, het werven van sponsors en het bestuurlijk overleg met andere verenigingen en het gemeente bestuur. Momenteel zijn er zo’n 120 vrijwilligers in de diverse leeftijdsgroepen actief binnen het jongerencentrum. Zelfs nog vrijwilligers vanaf het begin, maar ook vrijwilligers die vroeger als kind zijn ontspanning zocht in het jongerencentrum.

 

Gebouw

Het gebouw dateert uit 1965 en dit was inmiddels aan het gebouw ook te zien. Vanaf 2009 zijn we gestart met renovatie van het gebouw. Vrijwilligers zijn hier stapsgewijs mee bezig en inmiddels zijn de toiletten, de keuken, de bar, het plafond en de vloer in de zaal gerenoveerd. Natuurlijk was dit zonder de hulp van alle sponsors niet mogelijk geweest. Natuurlijk staat er nog meer op het programma om het gebouw voor de komende jaren weer optimaal te krijgen.
Jozien Hatha Yoga
K.V.B.Son en Breugel

Onze Katholieke Vrouwen Beweging bestaat sinds 1953, dus ruim 60 jaar,destijds opgericht als K.A.V Katholieke Arbeiders Vrouwen, later omgedoopt tot K.V.B.

K.V.B. Son en Breugel organiseert thema- en ontspanningsavonden voor haar leden, zoals lezingen over medische en actuele onderwerpen.

Moederdag en Kerst vieren we ook uitgebreid met onze leden.

Fiesten en wandelen promoten we ook, evenals bloemschikken, puzzelen en knutselen.

Heeft U interresse, bezoek vrijblijvend een van onze bijeenkomsten, of neem contact op met onze secretaris:

Mevr. Wilma Royackers Tel nmr: 0499476446

Ons jaar programma kunt U inkijken bij de bibliotheek en t.z.t op deze website

Bestuur K.V.B.Son en Breugel
K.B.O. afd. Son is een zelfstandige vereniging die deel uitmaakt van K.B.O. Brabant. K.B.O. Brabant heeft ruim 300 afdelingen en ongeveer 130.000 leden. Het is een actieve vereniging voor senioren vanaf 50 jaar. In de plaatselijke afdelingen ontmoeten senioren elkaar, doen samen aan sport en ontspanning, nemen deel aan culturele en zingevingsactiviteiten en worden hun individuele en collectieve belangen behartigd. Het lidmaatschap van een afdeling betekent tegelijkertijd het lidmaatschap van K.B.O.-Brabant.
Belangenbehartiging: De Belangenbehartiging van de K.B.O. is gericht op het welzijn van alle senioren en van de leden in het bijzonder. K.B.O. Son neemt actief deel aan de Adviesraad Sociaal Domein (o.a. overleg Wmo) en de SeniorenRaad. K.B.O. Son biedt binnen onze gemeente hulp bij het invullen van de belasting en heeft gecertificeerde ouderenadviseurs en cliëntondersteuners voor álle ouderen in Son en Breugel (voor de belastinghulp wordt een kleine vergoeding gevraagd).
We stimuleren sociale contacten tussen senioren d.m.v.:
- het organiseren van ontspannende, sportieve en culturele activiteiten, o.a. bloemschikken, computergebruik samen met K.B.O.-Brabant, samen uit eten, wandelen, dagreizen en een bedevaartsreis; 
- verder activiteiten voor alle belangstellende leden, zoals lezingen, contactbijeenkomsten, muziekmiddagen.
Kado & Zo is een winkel met atelier. De winkel, gevestigd in het centrum van Son is een onderdeel van de Dagbesteding van Stichting SWZ, locatie Zonhove. 

Kado & Zo is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.30u tot 16.30u en op zaterdag van 10u tot 16.30u.

Kado & Zo biedt een werkplek aan cliënten van locatie Zonhove en aan externe cliënten die plezier beleven aan het verkopen en maken van producten in een veilige en uitdagende sfeer. We bieden een unieke werkplek voor cliënten midden in de maatschappij!

U kunt bij ons terecht voor een zeer gevarieerd aanbod van decoratie- en kado-artikelen, houten speelgoed, kaarsen, houten voeder- en vogelhuisjes, keramiek, producten van Tinks en een groot aanbod wenskaarten.

Alle producten die we verkopen hebben één ding gemeen. Ze zijn gemaakt door cliënten met een beperking. Het grootste gedeelte van deze producten wordt gemaakt in Activiteitencentrum De Schalm en de kaarsenmakerij, beide gevestigd op het terrein van Zonhove in Son en Breugel, verder verkopen wij ook producten gemaakt door cliënten van AC Eindhoven en Tinks (allen onderdeel van Stichting SWZ). 

Loop eens binnen voor een bijzonder cadeau van Kado & Zo.
Keurslagerij Schutjes,Vanaf 1900 al een begrip in Son en Breugel,nu 4 de generatie uit het slagersvak.Onze visie is leveren van kwaliteit,specialiteiten en service op zeer hoog niveau.Kortom;Loop gezellig keer binnen!
Spel
Mijn klusbedrijf zorgt dat bij jou thuis de klussen worden gedaan. Mensen die ouder zijn dan 65 krijgen 10% korting op het uurtarief. Ik kom ook langs voor klussen die in een kwartier gedaan zijn. Ook vraag ik geen voorrijkosten in Son en Breugel.

Ik ben betrouwbaar, heb een brede kennis en werk vakkundig met professioneel gereedschap. 

Voordat ik aan een klus begin, hebben we samen overleg. En ik maak natuurlijk een duidelijke offerte. Afspraak is afspraak. 

Ik wil er graag aan meewerken dat ouderen en hulpbehoevenden zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. In hun eigen omgeving. Wat hulp(middelen) of extra handjes maakt dat mogelijk. Dat heb ik in mijn eigen omgeving gemerkt. Dat wil ik meer mensen brengen. En daarom wil ik er op mijn manier met de Ouderenhulp aan bijdragen.
Kom Erbij is een klankbordgroep die in 2017 ontstaan is vanuit de adviesraad Sociaal Domein. Doel is het gemeentelijk beleid op het gebied van eenzaamheid te monitoren en waar nodig voorstellen te doen om eenzaamheid in ons dorp te voorkomen en/of te beperken.
Kringloop winkel
De LEVgroep is een organisatie voor welzijnswerk en maatschappelijke dienstverlening. O.a. Jeugd- en Jongerenwerk, Seniorenopbouwwerk, steunpunt Mantelzorg, Sociaal Raadsliedenwerk, Vrijwilligerssteunpunt, Combinatiefunctie en generalist CMD. 

LEVgroep is onderdeel van het CMD Son & Breugel.
LEVgroep is een organisatie voor welzijn en zorg. 

LEV staat voor Leven en Verbinden en dat is precies wat wij doen. We verbinden mensen met elkaar in gezinnen, buurten, wijken en organisaties.

Wij zijn er voor iedereen die:
•vragen heeft over zorg, wonen, opvoeden, relaties, werken, geldzaken, formulieren.
•problemen heeft en daar niet mee wil blijven zitten.
•actief wil zijn in wijk of buurt.
•meer wil weten over vrijwilligerswerk.
Jonge Mantelzorgers
LEVgroep Meidenwerk
De autorijschool voor Son en Breugel e.o.
Kwaliteit voor een eerlijke prijs.
Altijd een vaste rijinstructeur.
LA FERME BOEL

La Ferme Boel is opgericht in 1993 door enkele leden van “De Boerderij”, vandaar ook de naam, in en uit het Frans vertaald: “De Boerderij Boule”.

We hebben momenteel bijna 60 leden en zijn aangesloten bij de NJBB, de Nederlandse Jeu de Boule Bond.

Onze vaste speeldagen zijn op woensdagmiddag, woensdagavond en zondag.

In de zomermaanden spelen we op 6 woensdagavonden onze interne competitie, de andere keren wordt er recreatief en heel vrijblijvend gespeeld.

Op maandagavond is er òf een training, òf een thuiswedstrijd van de regionale Zomer-Avond-Competitie, waarin we met 3 teams spelen. Voor de regionale Winter-Avond-Competitie, alsook voor de InterneWinterAvondCompetitie wijken we uit naar een overdekte boulehal in de regio.

Op de vrijdagavond hebben we enkele keren per jaar een vriendschappelijke uitwisseling met een jeu-des-boules-club uit de buurt (b.v. Schijndel of St.Oedenrode).

We organiseren 2 keer per jaar een groot toernooi; het “Bostoernooi” (op 2e pinksterdag) bij de windhondenrenbaan in Son en “De Brabantse Derby” (tijdens de jaarmarkt in september) op het plein voor de toren in Son. Deze toernooien trekken deelnemers uit het hele land, zelfs tot over de grenzen. Iedereen kan aan deze toernooien meedoen, er wordt geen licentie gevraagd.

Verder hebben we nog enkele kleine toernooien: een doubletten-, een tête-à-tête- en een invitatie-toernooi. Deze toernooien spelen we op een zondag op de banen bij de boerderij en ze zijn hoofdzakelijk bedoeld voor leden en hun genodigden. Voor het invitatietoernooi nodigen de leden een niet-lid uit, met wie zij een doublet vormen. Wilt u dit toernooi een keer meespelen, neem dan contact op met onze secretaris.

Beetje veel informatie? Ieder lid bepaalt zelf waar hij/zij wel of niet aan mee doet, er is niets verplicht (behalve de bar-dienst enkele keren per jaar….)!

Belangstellenden kunnen altijd komen kijken en op woensdag en/of zondag vrijblijvend meespelen. Daarvoor liggen steeds extra sets boules-ballen klaar.

Alle leeftijden (van 9 tot 99) zijn welkom bij onze club. (Onze club-trainer is net begonnen met een jeugd-training)

Speeltijden: Woensdag 13.30 - 16.30 u.
          Woensdag 19.00 - 22.30 u.
          Zondag   10.30 - 15.00 u.

Kosten: entreegeld € 5,-

Lidmaatschap met clublicentie € 29,50 per jaar

Lidmaatschap met wedstrijdlicentie € 47,-- per jaar

Jeugdleden (tot 18 jaar) € 25,-- per jaar

Boerderij-lidmaatschap = € 7,50 per gezin per jaar

Inlichtingen: secretaris@lafermeboel.nl
Jannie Oome tel. 0499-473078  
 web-site: www.lafermeboel.nl
Lazy Sonnie Afternoon
Lions
Loopgroep de Springbokken heeft een brede samenstelling: van beginnende lopers tot zeer ervaren
(marathon)lopers. Onder begeleiding van gediplomeerde trainers wordt zowel op de maandag als
woensdagavond een loopprogramma aangeboden waarmee iedere loper uit de voeten kan: beginnend
dan wel ervaren. Daarnaast starten wij eens in het half jaar met een beginnersgroep.

Voor meer info en contact zie www.loopgroepdespringbokken.nl
De Lumens Groep bevordert maatschappelijke en economische zelfstandigheid van mensen. Gebruikmakend van hun eigen talenten en mogelijkheden om kansen te benutten en problemen zelf op te lossen, in en met hun omgeving. Zodat ze weer grip krijgen op hun eigen leven. Voor duurzame zelfstandigheid vinden wij deelname aan onderwijs en arbeid essentieel. 

Beloften waarmaken
 
Onze medewerkers en vrijwilligers maken het verschil door de klant in hun handelen altijd centraal te stellen. De waarde van onze resultaten wordt bepaald door de manier waarop klanten, medewerkers en alle betrokkenen bij onze organisatie onze dienstverlening ervaren. Het belangrijkste daarbij is of wij onze belofte aan hen waarmaken. 

Om onze maatschappelijke impact telkens opnieuw te vergroten werken wij vanuit een innovatieprogramma aan de oplossingen van morgen en overmorgen. Omdat we geloven in samenkracht doen we dit samen met medewerkers, partners en klanten.
Wilt u graag een leuk kinderfeest of evenement organiseren waarbij schminken mogelijk is? Dit kan! Bij Magic Art kunt u schminkers inhuren die op het kinderfeest / evenement de kinderen komen schminken.

Onze schminkers gaan regelmatig op cursus om de laatste technieken te leren en op de hoogte te blijven van de nieuwste producten en trends!

Als we op het kinderfeest komen schminken brengen we zelf de schmink mee en mogen de kinderen kiezen wat ze willen worden.

Komen wij op een evenement dan nemen wij onze eigen schminktent mee deze zal zeker opvallen op uw evenement!
Coaching van mensen met behulp van paarden: in kortere tijd een blijvender resultaat dan bij
Paardrijden
Yoga en dans
Marie-Claire's dames mode 
Damesmode voor elke vrouw
Beeldend kunstenaar
Tekenen/schilderen voor beginners en gevorderden in atelier aan Vresselseweg 44
meer info: www.marjoleinblommestijn.eu
In Son en Breugel is er een grote groep kinderen/jongeren die op speciaal basisonderwijs, voortgezet speciaal onderwijs/praktijkonderwijs of met rugzak op regulier onderwijs zitten.

Voor deze kinderen worden er weinig tot geen activiteiten georganiseerd. Dat betekent dat deze kinderen weinig tot geen aansluiting hebben bij andere leeftijdsgenootjes of vrijetijds- en/of sportverenigingen in de gemeente.

Hoor je bij bovenstaande groep en zou je het leuk vinden dat er voor jou ook wat wordt georganiseerd in Son en Breugel? Meld je dan aan bij MeeDoen.
MeeDoen organiseert elke maand verschillende leuke activiteiten. Je kunt je apart opgeven voor de activiteiten die jij leuk vindt.
Mooisonenbreugel
Multi soorten shows, discoshows, bedrijfsfeesten, dinnershows, modeshows, kindershows, pietenshows, kerstshows, shows, teksten en uitstraling op maat!!
Alles produceren we zelf, zeer hoogwaardig en tot in de puntjes verzorgd. Al 22 jaar een begrip in het land, wonende in Son! Bekend door zangeres Nancy van Heeswijk, techniek door Franc Speetjens. Juiste adres voor eens wat anders en volledig verzorgd!!
NouLou is een winkel aan Markt 2A te Son in leuke, originele, duurzame en betaalbare kinderhebbedingen. Ook kunt u er terecht voor mooie tweedehands kindermerkkleding.
Bij Optiek Verhoeven staat de gezondheid van uw ogen voorop! De opticiens, contactlensspecialisten en optometristen zijn volledig gediplomeerd. Hierdoor bent u gegarandeerd van een vakkundig zicht advies!

Innovatie staat voorop

In de moderne oogmeetruimtes werken wij met de meest innovatieve apparatuur. Naast dat wij uw ogen meten op de sterkte (refractie) kijken wij bijvoorbeeld verder naar de kromming van uw hoornvlies, traanvocht, oogleden, conditie en druk van uw ogen.

Natuurlijk adviseren wij u ook over een passend montuur bij uw gezicht en uw wensen. Het oog wil toch ook wat?

Onze service, uw comfort

Optiek Verhoeven staat voor kwaliteit en dit merkt u aan onze service. Ook na de verkoop houdt onze service niet op! Wij stellen een montuur graag opnieuw voor u af en vervangen zo nodig onderdelen. U ontvangt jaarlijks een uitnodiging voor een service afspraak waarbij wij uw ogen controleren. Onze service, uw comfort.

Wij nemen uitgebreid de tijd voor uw ogen en werken daarom graag op afspraak.
Oranjevieringen
Oranjecommité Breugel organiseert koningsdagactiviteiten voor inwoners van Breugel.
PVGE is een vereniging voor alle senioren vanaf 50 jaar; zij is actief in Zuidoost Brabant en heeft meer dan 10.000 leden in 8 juridisch zelfstandige afdelingen. PVGE Son en Breugel e.o. telt meer dan 800 leden.
LA FERME BOEL

La Ferme Boel is opgericht in 1993 door enkele leden van “De Boerderij”, vandaar ook de naam, in en uit het Frans vertaald: “De Boerderij Boule”.

We hebben momenteel bijna 60 leden en zijn aangesloten bij de NJBB, de Nederlandse Jeu de Boule Bond.

Onze vaste speeldagen zijn op woensdagmiddag, woensdagavond en zondag.

In de zomermaanden spelen we op 6 woensdagavonden onze interne competitie, de andere keren wordt er recreatief en heel vrijblijvend gespeeld.

Op maandagavond is er òf een training, òf een thuiswedstrijd van de regionale Zomer-Avond-Competitie, waarin we met 3 teams spelen. Voor de regionale Winter-Avond-Competitie, alsook voor de InterneWinterAvondCompetitie wijken we uit naar een overdekte boulehal in de regio.

Op de vrijdagavond hebben we enkele keren per jaar een vriendschappelijke uitwisseling met een jeu-des-boules-club uit de buurt (b.v. Schijndel of St.Oedenrode).

We organiseren 2 keer per jaar een groot toernooi; het “Bostoernooi” (op 2e pinksterdag) bij de windhondenrenbaan in Son en “De Brabantse Derby” (tijdens de jaarmarkt in september) op het plein voor de toren in Son. Deze toernooien trekken deelnemers uit het hele land, zelfs tot over de grenzen. Iedereen kan aan deze toernooien meedoen, er wordt geen licentie gevraagd.

Verder hebben we nog enkele kleine toernooien: een doubletten-, een tête-à-tête- en een invitatie-toernooi. Deze toernooien spelen we op een zondag op de banen bij de boerderij en ze zijn hoofdzakelijk bedoeld voor leden en hun genodigden. Voor het invitatietoernooi nodigen de leden een niet-lid uit, met wie zij een doublet vormen. Wilt u dit toernooi een keer meespelen, neem dan contact op met onze secretaris.

Beetje veel informatie? Ieder lid bepaalt zelf waar hij/zij wel of niet aan mee doet, er is niets verplicht (behalve de bar-dienst enkele keren per jaar….)!

Belangstellenden kunnen altijd komen kijken en op woensdag en/of zondag vrijblijvend meespelen. Daarvoor liggen steeds extra sets boules-ballen klaar.

Alle leeftijden (van 9 tot 99) zijn welkom bij onze club. (Onze club-trainer is net begonnen met een jeugd-training)

Speeltijden: Woensdag 13.30 - 16.30 u.
          Woensdag 19.00 - 22.30 u.
          Zondag   10.30 - 15.00 u.

Kosten: entreegeld € 5,-

Lidmaatschap met clublicentie € 29,50 per jaar

Lidmaatschap met wedstrijdlicentie € 47,-- per jaar

Jeugdleden (tot 18 jaar) € 25,-- per jaar

Boerderij-lidmaatschap = € 7,50 per gezin per jaar

Inlichtingen: secretaris@lafermeboel.nl
Jannie Oome tel. 0499-473078  
 web-site: www.lafermeboel.nl
Dansen
Ponyclub
Individuele-, gezins- en relatietherapie
Praktijk Vive is een praktijk voor contextuele Coaching en Therapie.
Hulp bij sociaal-emotionele en gedragsproblemen.
Voor jongeren vanaf 11 jaar en volwassenen.
Jeugdigen (tot 18 jaar) komen in veel gevallen in aanmerking voor vergoeding.
 Praktijk Vive heeft, in het kader van de transitie jeugdzorg, een contract met de Peelgemeenten (Helmond, Asten, Someren, Deurne, Laarbeek en Gemert-Bakel) en met de gemeente Son en Breugel. Wanneer u in een van deze gemeenten woont dan volstaat een doorverwijzing van een erkende jeugdzorg doorverwijzer (huisarts, jeugdarts, schoolarts, opvoedondersteuner, generalist, specialist, etc).
Even naar Primera
Harmonie Pro Honore et Virtute
Onze organisatie is deel van de PKN, de Protestantse Kerk Nederland. Kerken tref je aan overal in de wereld. Ze hebben, ondanks hun verschillen, allen hetzelfde doel: verbetering van de leefbaarheid van onze wereld, dus voor alle mensen. De belangrijkste onderdelen van de kerk zijn de plaatselijke groepen van kerkleden, de kerkelijke gemeente. Zij kennen elkaar goed en ontmoeten elkaar regelmatig in de kerk. Wij zijn zo’n gemeenschap. We hebben onze leden we gevraagd om te kort te beschrijven hoe onze gemeenschap het kerkelijk doel wil invullen in de plaatselijke samenleving. Vier van hen hebben gereageerd. Zie onder “meer informatie”.
Puntzorg.nl biedt online zorgprodukten aan voor hulpbehoevende en voor ouderen die langer zelfstandig thuis willen blijven wonen (Hulpmiddelen / Bouwaanpassingen / Mobiliteit / Tommi veiligheidssysteem met zorgfunctie
Politiek
Toerkoop Reisburo van Gerwen
Restaurant Ariana Afghaanse gerechten Grillroom Pizzeria
Osteopathie voor Paarden en Honden
Rotary Club Son
Scharrel slagerij Royackers
SBC
SIESEROLLE Jeu de Bouleclub van de PVGE bestaat ruim 30 jaar.Wij spelen bij de Boerderij op dinsdagmiddag van 13.30 uur t/m 15.30 uur en op vrijdagmorgen van 10.00 uur t/m 12.00 uur. De banen zijn openluchtbanen en we spelen altijd zomers en s'winters. Als het weer te slecht is hebben wij binnenactiviteiten zoals: kaarten, schaken, sjoelen, enz.

Nieuwe leden zijn altijd welkom. Heeft U geen ervaring geen probleem wij zullen het U graag leren.

Bel voor info Kees Uppelschoten 0499-461011 eventueel e-mail kees78@outlook.com.

En de koffie en of thee STAAT altijd klaar.
SMITH Advies & Consultancy adviseert, ondersteunt en begeleidt bedrijven, organisaties en instellingen op het gebied van vraagstukken waarmee de ouder wordende mens te maken heeft. Hierbij staan het functioneren, duurzame inzetbaarheid, veiligheid en kwaliteit van leven centraal.
SMITH Senioren Service biedt ouderen ondersteuning en begeleiding in hun dagelijks leven, waarbij kwaliteit van leven, zelfredzaamheid, mobiliteit en veiligheid centraal staan.

SMITH Advies & Consultancy adviseert, ondersteunt en begeleidt bedrijven, organisaties en instellingen op het gebied van vraagstukken waarmee de ouder wordende mens te maken heeft. Hierbij staan het functioneren, duurzame inzetbaarheid, veiligheid en kwaliteit van leven centraal.
Het Son's Musical en Operettekoor bestaat uit 37 personen, 34 vrouwen en 3 mannen. Er zijn 16 sopranen, 15 alten, 3 tenoren en 3 vrouwen die de tenorstem zingen.

Wij staan onder leiding van dirigent Peter van Raak en worden begeleid door een pianiste, Munira Yakunina.

Ons repertoire is heel divers, van de klassieke operette tot de moderne musical. Van Boudewijn de Groot tot Leonard Cohen. Ook zingen wij een internationaal Kerstprogramma.

Ons credo is mensen te laten genieten.

Wij repeteren wekelijks op de donderdagavond in Gemeenschapshuis Braecklant aan de Amerikalaan in Son.

Ons koor is opgericht in 1990, wij hebben dit jaar ons 25 jarig jubileuim gevierd.

Wij laten ons graag horen. Liefst op de donderdagavond, maar in overleg is er ook een mogelijkheid voor de vrijdagmiddag of de zondagmiddag.

Een optreden duurt maximaal 2 uur. twee maal 45 minuten zingen met een pauze tussendoor.

De kosten hiervan zijn € 175,-.

U kunt ons mailen via sonsmusicalenoperettekoor@gmail.com .

Of bellen naar onze secretaris Jopie Weimar op 0499-475745.
SWZ Zonhove in Son en Breugel biedt kinderen en volwassenen met een (ernstige) meervoudige en/of lichamelijke beperking levensloopbestendig wonen, werken, leren en vrije tijd in een zorgzame beschermde, veilige omgeving.
Schaakvereniging Son en Breugel heeft zowel een volwassenen- als een jeugdafdeling.

De volwassenen schaken op donderdagavond in sporthal De Bongerd in Breugel, terwijl de jeugd op dinsdagavond van 19-20 uur schaakles krijgt in basisschool De Krommen Hoek in Breugel.
Over Ons
 Schoenmakerij & Luxe lederwaren Albert Boudewijns is gevestigd aan de Nieuwstraat 26a in Son en Breugel.


Service en vakmanschap, daar draait het bij Boudewijns om. En dat is ook meteen de belangrijkste reden van de (nog steeds groeiende) klantenkring, opgebouwd in ruim honderd jaar. Veel woorden zijn hier niet nodig, het is de kwaliteit die telt.

Historie

In 1909 begon Toon Boudewijns een schoenmakerij op zijn geboortegrond aan 't Eind in Son en Breugel. Toon trouwde in 1917 en breidde zijn bedrijf uit met een schoenwinkel. In 1956 nam zoon Lambert het bedrijf over. De winkel verhuisde naar de Dorpsstraat en later (in 1960) naar de Nieuwstraat in Son.

De schoenmakerij werd in 1987 overgenomen door Albert en Rianne Boudewijns. Albert kreeg de liefde voor het vak mee van zijn vader Lambert. Jong geleerd is oud gedaan! Zie ook de foto waar vader en zoon samen aan het werk zijn. Gedegen vakkennis deed Albert op tijdens de vele vakopleidingen, o.a. schoenmaker, klein orthopedie en podologie. Daarnaast werkte hij in diverse (orthopedische) schoenmakerijen.
Wat is scouting?
De Mgr. Bekkersgroep is de langst bestaande scoutinggroep in Son en Breugel, maar nog steeds jong en actief.

Scouting

Scouting biedt een actieve en uitdagende vrijetijdsbesteding voor jong en oud! Scouting staat open voor iedereen vanaf vijf jaar, als jeugdlid of vrijwilliger.

Wie zijn wij?

De Mgr. Bekkersgroep is een scouting groep uit Son & Breugel die al sinds 1933 bestaat. We zijn daarmee de oudste scouting groep uit Son & Breugel.

Wat doen wij?

Wij komen elke vrijdagavond en zaterdag samen op de Europalaan 5 te Son en Breugel. Daar doen wij allerlei leuken actitiviteiten, zoals stoken, pionieren, tochttechnieken, hiken, zwemmen, bosspel.

... We leren bij scouting niet alleen handige technieken maar we leren er ook hoe we samen met andere kinderen kunnen spelen, verantwoordelijkheid en een hoop sociale vaardigheden.

 We hebben ook verschillende jaarlijkse activiteiten, zoals Groepsweekend, Open Dag, Overvliegen, en natuurlijk de Vlooienmarkt 
 We hebben verschillende speltakken: 
- Bevers: 5-7 jaar 
- Welpen: 7-11 jaar 
- Verkenners: 11-15 jaar 
- Rowans: 15-18 jaar 
- Stam: 18-23 jaar 

 Ouder dan 23? Ben jij enthousiast, geef je goed leiding en vind je het leuk om kinderen en jongeren te begeleiden bij hun Scoutingavontuur? Of heb je misschien bestuurlijke kwaliteiten die je wilt inzetten? Dan is de Mgr. Bekkersgroep op zoek naar jou!

 Voor meer informatie kunt u kijken op onze website: www.mgrbekkersgroep.nl of ons volgen via www.facebook.com/mgrbekkersgroep

 We houden ook elk jaar een vlooienmarkt, daar hebben we ook een speciale website voor:            www.vlooienmarktson.nl
De SeniorenRaad Son en Breugel, opgericht in 2007, is een organisatie van vrijwilligers uit alle geledingen van de senioren zelf, die gericht is op het bevorderen van de zelfstandigheid, de maatschappelijke integratie en het welzijn van alle senioren (55+) in onze gemeente. 

Binnen een aantal werkgroepen (Welzijn en Zorg, Wonen en Communicatie) wordt doorlopend gewerkt aan belangenbehartiging en voorlichting. Er wordt veel samengewerkt met andere organisaties in Son en Breugel.
Dansen
HET SINT CATHARINAGILDE SON 

Het gilde is minimaal 550 jaar oud. Dit omdat onze oudste brief een perkament is van Z.H. de paus van Rome gedateerd op 27 augustus 1459. In deze brief geeft de paus toestemming aan het gilde om een eigen altaar in de kerk op te richten ter ere van de Heilige Catharina en daarop zo vaak als nuttig of dienstig is een Heilige Mis op te dragen. 

Oorspronkelijk was het Sint Catharinagilde Son een gilde van vrijgezellen maar dit is midden vorige eeuw losgelaten. Aan het eind van de 2e wereldoorlog, in september 1944, werd ook het Sint Catharinagilde Son zwaar getroffen. Terugtrekkende Duitse soldaten staken de boerderij van Harrie Verhagen, de deken-schrijver destijds, in brand waarbij vrijwel de gehele geschreven geschiedenis en bezittingen van het Sonse gilde verloren gingen. Gelukkig werd het perkament van Z.H. de paus en het vest met de koningschilden bewaard bij de hoofdman. Tegenwoordig heeft “de guld” een meer folkloristische doel. Zij bewaart het Brabants cultureel erfgoed van vroeger jaren en draagt dat weer uit.
Son en Breugel Verbindt is een burgerinitiatief van, voor en door bewoners van Son en Breugel, mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Son en Breugel, de coöperatie Thuisverbonden en onze Partners.

Wij geloven in meer zelfkracht en zelfregie in de wijk of buurt en het nut en de noodzaak van duurzame contacten en de wederkerigheid van, voor en door bewoners van Son en Breugel.

Met www.sonenbreugelverbindt.nl bieden wij alle inwoners van Son en Breugel een persoonlijk hulpmiddel om talenten, interesses, hobby's en (buurt)thema's met elkaar te delen!
SonEnergie
Het Sons Kamerkoor is in 1972 opgericht door dirigent Ko van Geldorp. Ko heeft het koor 30 jaar gedirigeerd. In 2002 is hij opgevolgd door Wil Barten die het koor tot februari 2013 heeft gedirigeerd. Per 1 april 2013 stond het koor onder leiding van Gerard van de Pas. Wegens ziekte is hij per september van datzelfde jaar opgevolgd door Marie Astrid Zeinstra.

Het koor zingt werken vanaf de Middeleeuwen tot aan de moderne tijd.

Deze worden meestal a capella uitgevoerd.Er wordt gestreefd naar twee a drie optredens per jaar.

Bij deze optredens maakt het kamerkoor soms gebruik van een instrumentaal ensemble van beroeps musici of goede amateurs.

De kerkelijke concerten vinden meest plaats in de St. Genovevakerk te Breugel.

Het koor bestaat uit 20 leden en repeteert in Den Bauw aan de Genovevastraat in Breugel op de maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur.
Sport
Sport, gezondheid
Praktijk voor gewichtsbeheersing

Persoonlijk

Kleinschalig

biedt u een gezondheidscheck

vaak (deels) vergoed door uw zorgverzekeraar
Stichting Amuson
Kunst
Stichting Goud voor Oud maakt theater bij ouderen weer mogelijk. Voor zorginstellingen en ouderenverenigingen hebben wij een gids met veelzijdige optredens die zeer geschikt zijn en dragen wij een steentje bij om het betaalbaar te houden!
Orgel
Onze stichting zal zich bezig houden met het stimuleren van sporten en bewegen voor de jeugd in de leeftijd van 6 tot 18 jaar.

Wij gaan dit doen volgens de kernwaardes van de stichting Positieve Sportbeleving:

 Positiviteit
 Respect
 Sportiviteit

Om dit te bereiken gaan wij de jeugd de mogelijkheid bieden om hippe en moderne sporten te ontdekken, deze sporten zijn afgeleid van bekende sporten alleen worden ze ditmaal beoefend in een beach omgeving met op de achtergrond populaire muziek. De beach omgeving zal in de wintermaanden zoveel mogelijk worden nagebootst in de zaal, vanaf de maand april/mei zullen deze sporten daadwerkelijk op een beach ondergrond (in een grote zandbak) worden gegeven.
Stichting Vrienden van de Beiaard         Walcherenlaan 17 5691 ZV Son
Tel. 0499-47 37 08 e-mailadres c.nooijen@chello.nl                                                      

Informatie over het gemeentelijk carillon van Son en Breugel per 1-4-2021
De renovatie van de Toren is gereed. Het Carillon is voorzien van een nieuw klavier en pedaal in een gloednieuwe goed geïsoleerde speelcabine op de 2e zolder. Tevens is de computer die zorgt voor het Automatisch Speelwerk vernieuwd. De oefencabine is eveneens geïsoleerd en van nieuwe vloerbedekking voorzien. 
1. Inleiding

Klokken, luidklokken en carillons zijn al eeuwenlang sfeer bevorderend in het centrum van steden en dorpen. Carillonklanken worden ervaren als een aangename aanvulling op de bekende straatgeluiden, scheppen een vertrouwde sfeer voor het winkelend publiek en veraangenamen het verblijf op de horecaterrassen. Voor de schenkers van de klokken is bovendien de levensduur aantrekkelijk: ze gaan eeuwenlang mee. Hun naam staat dus eeuwenlang ingegoten op de klok. Een carillon is meestal voorzien van een automatisch speelwerk dat overdag (soms ook ’s nachts) elk kwartier of elk halfuur een muziekcompositie laat horen. In heel veel plaatsen in Nederland wordt het ook op vaste tijden handmatig bespeeld door een beroepsmusicus. In het algemeen gedurende een uur. Veelal tijdens de weekmarkt. In Son bestaat ook al vanaf het begin in 1975 een groep van amateurspelers, die tezamen 75 maal per jaar de beiaard bespelen. 
Bij de herinrichting van het Sonse dorpscentrum heeft de toren een meer prominente plaats gekregen in het centrum. Het verkeerslawaai in de kom van Son is door de openstelling van de A50 aanzienlijk verminderd, waardoor het carillon veel beter tot zijn recht komt. Bovendien zijn het Raadhuisplein en het Kerkplein het centrum van culturele activiteiten geworden. Bovendien is het werk om het gebouw van de voormalige Sint Petrus Banden Kerk te verbouwen tot tot Dorpshuis in 2020 gestart. Het terras van dit Dorpshuis ligt zowat onder de Toren. 

2. Geschiedenis
Het carillon (de beiaard) bevindt zich in de gerestaureerde Kempische toren, die behoorde bij de in 1958 afgebrande kerk van St Petrus Banden die dateert van omstreeks 1460. Om meer dan een 'stille getuige van voorbije glorie' te hebben, heeft de bevolking aan de gemeente bij gelegenheid van het gereedkomen van de restauratie een carillon geschonken. In het Sonse gemeentehuis bevindt zich de oorkonde van de ingebruikneming met de namen van de schenkers van de klokken. De beiaard is door Klokkengieterij Petit en Fritsen te Aarle Rixtel gegoten en geïnstalleerd in Son in 1975. De benodigde gelden voor de klokken zijn destijds bijeengebracht door de bevolking van Son en Breugel, de middenstand en de grotere bedrijven. De toren is een van de slechts zes in Son en Breugel gelegen monumenten die ressorteren onder de Rijksmonumentenzorg. 
In 2002 zijn 2 nieuwe basklokken geïnstalleerd, welke zijn geschonken door de Rabobank Nuenen-Son en Breugel ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de bank in 2001. 
Vanaf 31 december 2008 is een modern automatisch speelwerk geïnstalleerd, waardoor overdag elk kwartier een muziekstukje klinkt (maximaal ca 1 minuut), dat door vorige beroepsbeiaardier Bremer speciaal gearrangeerd is voor de Sonse Toren. Een computergestuurd systeem beweegt daartoe met luchtdruk dezelfde toetsen als waarmee de handbespeling geschiedt. Er zijn dus voor de automatische bespeling geen hamers meer aangebracht op de buitenkant van de klokken. Dit nieuwe systeem klinkt daardoor veel muzikaler.
Behalve tijdgebonden melodieën voor Sinterklaas, Kerst en Koningsdag bestaat de muziek van de ongeveer 130 arrangementen voornamelijk uit Nederlandse volksliedjes (50%), iets oudere populaire songs van Nederlandse zangers, van de Beatles, filmmuziek e.d. (20%) en veelal bekende, vrolijke klassieke highlights (30%). Op de hele en halve uren klinkt een wat langere melodie, kort vóór de slag van het uurwerk. Per dag in totaal 22 minuten muziek, verdeeld over 44 maal per dag van 09.15 tot 20.00 uur. 
De vaak sprankelend gearrangeerde muziekstukjes worden random uit het bestand gekozen, zodat er geen sleetsheid optreedt voor de luisteraar.
Tijdens de handbespeling en evenementen op het kerkplein wordt het speelwerk onderbroken. 
Door de installatie van het automatisch speelwerk is het carillon in het Sonse dorpscentrum nu prominent aanwezig en is de toren meer tot leven gewekt.

3. Technische gegevens
De toren en het carillon zijn eigendom van de gemeente. Het aantal klokken bedraagt 50 met een totaalgewicht van 4.450 kg. De zwaarste klok weegt 778 kg, de lichtste 7,5 kg. Drie zware voormalige luidklokken zijn opgenomen in het Carillon. Nagenoeg alle klokken zijn op aangeven van de schenkers voorzien van hun namen of andere teksten. In de toren is op de eerste zolder een oefencabine voor de amateur-spelers met een oefenklavier dat verbonden is met xylofoonplaatjes.

4. Bespelingen
Deze vinden het gehele jaar door plaats op de 1e en 3e donderdag van de maand van 13.00 tot 14.00 uur tijdens de markt door de vaste beroepsbeiaardier. Op zaterdagmiddag van 12.00 tot 13.00 uur en op de 2e, 3e en eventueel 5e donderdag van de maand, evenals op bijzondere dagen als de Sinterklaasintocht, Koningsdag, Kerstmis, ter opluistering van muzikale en kunstzinnige activiteiten op het kerkplein en het daaraan gelegen Vroonhovenpark en op speciaal verzoek, wordt de beiaard bespeeld door een van de 5 amateur-beiaardiers, die afkomstig zijn uit Son en Breugel (3), uit Valkenswaard (1) en uit Berghem (1). In de zomerperiode worden een of meer concerten verzorgd door uitgenodigde gastbeiaardiers, waarbij meer fijnzinnige concertmuziek wordt gebracht. Het publiek kan deze beluisteren op de speciale luisterplaats tussen de toren en de als akoestisch scherm dienende muur, van het Dorpshuis, op de nabijgelegen horecaterrassen of in het Vroonhovenpark op de bank met de naam Dommekaet.
In totaal wordt het carillon ongeveer 100 uur per jaar handmatig bespeeld. Op verzoek geeft de Stichting een rondleiding in de toren en een demonstratie van de beiaard en van het automatisch speelwerk. Het automatisch speelwerk laat zich ongeveer 16.000 keer per jaar horen. Het is dus prominent aanwezig in het dorpscentrum van Son.

6. De Stichting Vrienden van de Beiaard
De Stichting Vrienden van de Beiaard Son en Breugel regelt in opdracht van de gemeente de handmatige (100 keer per jaar gedurende 1 uur) en automatische (elk kwartier dagelijks vanaf 19.15 tot 20.45 uur) bespelingen van het carillon, beheert het automatisch speelwerk, houdt controle op het onderhoud van het carillon en het automatisch speelwerk, doet voorstellen voor verbetering en vervanging van onderdelen, bevordert de opleiding van amateur-beiaardiers, beheert het oefenklavier, verzorgt de bezichtigingen van de toren en het carillon, organiseert zomerconcerten en beijvert zich om het carillon onder de aandacht van de bevolking en het gemeentebestuur te houden. De Stichting ontvangt subsidie van de gemeente om de opgedragen taken te vervullen.

De beroepsbeiaardier is Tommy van Doorn, beroepsmusicus te Schijndel. 
Het bestuur van de stichting: Voorzitter Thuur Lotstra, secretaris Cor Nooijen, Walcherenlaan 17 5691 ZV Son en Breugel, tel. 0499-473708, penningmeester Myriam van der Hooft, algemeen lid zijn verder: Marja Janssen-van Dinter, Peter de Leijser, Jean Peters en Othon Eijsbouts.
De Stichting is zich ervan bewust dat zij een belangrijke rol vervult bij het bewaren van een Son en Breugels cultureel erfgoed voor het nageslacht. Dat heeft zowel betrekking op het nuttig gebruik van de toren als op het voortzetten van de traditie van de beiaardmuziek, die dateert uit het begin van de 16e eeuw.

Cor Nooijen, secretaris.
Deze stichting zet zich in voor het Welzijn van de bewoners van SWZ, locatie Zonhove te Son. Zonhove is een instelling voor veelal meervoudig complex gehandicapte kinderen, jongeren en volwassenen. Bijzondere, mooie mensen die wat extra aandacht verdienen! Wij zetten ons belangeloos in om voor deze doelgroep de lichtpuntjes in hun bestaan te realiseren!
Organisatie koningsdag activiteiten voor de gehele gemeente
Tafeltennis
Onze vereniging ligt in het hart van Breugel nabij basisschool de Regenboog.

We hebben 7 kunstgrasbanen waarop gespeeld kan worden van 07.00 - 23.00 uur.

Het is een gezellige en actieve vereniging.

Naast KNLTB competitie zijn er ook diverse interne competities en gezelligheidstoernooien.

De lessen worden verzorgd door Marell Sports door een team enthousiaste trainers.
TV Son en breugel is een actieve en gezellige tennisvereniging welke momenteel circa 850 leden telt (waarvan circa 250 junioren).

Het park is gelegen aan de europalaan in Son, naast de vijver en tegenover sporthal de 'Apollo'.

Het tennispark bestaat uit:

- centraal gelegen clubhuis

- 7 smash court banen

- 2 kunstgrasbanen

Alle banen zijn voorzien van verlichting
Sport
Leren tekenen
Tennis
Koor
Thermae Son
ThuisVerbonden is een coöperatieve vereniging en legt zich toe op het georganiseerde gebruik in de lokale gemeenschap van Internet. Doel is om zorg op afstand te kunnen realiseren, maar ook om welzijn op allerlei fronten te bevorderen en de lokale communicatie te verbeteren. 

We stellen ons op als onafhankelijke belangenbehartigers.
Toneel
Het Tower Festival één van de grootste gratis 60 en seventies festivals uit de regio.
Triple B
Volleybal
Het Vestzak Theater in Son is een kleinschalig en sfeervol theater. Bekijk het programma op onze website en bestel direct kaarten voor de voorstellingen.
Vioolles
Vluchtelingenwerk Son en Breugel
Tweedehands brocante hebbedingetjes en tuindecoratie
Zorg
Vrijwilligerssteunpunt
Vrouw Aktief:een moderne jonge vereniging die vrouwen een eigentijdse ontmoetingsplaats 
wil bieden voor persoonlijke ontplooiing, bewustwording en belangenbehartiging. 

Zij komt voort uit de KVO afd. Son die op 12 januari 1939 is opgericht en 
per 31 december 2014 is opgeheven.

Vrouw Aktief een plaats waar vrouwen elkaar kunnen ontmoeten. 
Voor de gezelligheid, of om bepaalde interesses met elkaar uit te wisselen en te delen. 

Vrouw Aktief maakt jaarlijks een interessant en actueel programma voor de leden. 
Tijdens boeiende informatiebijeenkomsten of creatieve excursies valt altijd weer 
iets nieuws te ontdekken...

Vrouw Aktief is een betrokken organisatie. 

De leden hebben oog voor elkaar, dat straalt ervan af. Ervaar wat dat betekent...

Vrouw Aktief-vrouwen delen interesses, ervaringen, creativiteit en gezelligheid. 

Leden voelen zich verbonden met elkaar en met hun omgeving. 
Ter inspiratie kunnen de leden deelnemen aan bijeenkomsten en workshops.

Vrouw Aktief heeft ook een eigen website, kijk eens hierop voor verdere info: http://www.vrouwaktief.nl 
Ook op Facebook is Vrouw Aktief als moderne vrouwenorganisatie te vinden;

 Like ons en wordt ook vrienden van Vrouw Aktief!
Vrouwencontact Son en Breugel is een open vereniging , die haar leden een stukje gezelligheid en onderlinge contacten wil bieden. Sportieve, gezellige en interessante activiteiten bieden hiervoor de gelegenheid. De activiteiten zijn in principe bedoeld voor de eigen leden. Wilt u een keertje meedoen, dan is introductie vaak mogelijk.

Meer over onze vereniging vindt u op onze website.

Informatie bij onze voorzitter Mvr. Mieke Tromp, telefoon 474827

IBAN: NL96INGB0005141717
FairTrade cadeauwinkel voor de mooiste cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit andere culturen.
Welkom bij ’thuis, waar wonen meer is dan een dak boven je hoofd. Fijn wonen betekent voor iedereen iets anders. Daarom biedt ’thuis keuzes in betaalbaar en kwalitatief goed wonen: starters of senioren, gezinnen of singles. Huren of kopen, met of juist zonder tuin. In Son en Breugel, Best, Eindhoven, Veldhoven of Waalre. 

Hoofdkantoor: Kronehoefstraat 83, 5612 HL Eindhoven.
Zonnebloem afd. Son & Breugel
Bent u ouder aan het worden en...
...kunt u nog genieten van het leven?
...zijn er activiteiten die u wilt ondernemen en zoekt u daarbij gezelschap?
...heeft u behoefte aan ondersteunende begeleiding bij het zelfstandig blijven wonen?
ZuidZorg Extra ondersteunt haar leden op alle mogelijk manieren in het zelfstandig thuis wonen. Het aanbod varieert van kortingen en diensten aan huis tot het organiseren van ontmoetingsactiviteiten in ons ontmoet en groetplein in het Vestzaktheater, Kerkstraat 2
Verpleging en Verzorging aan huis door een ervaren wijkteam met als doel zo lang mogelijk comfortabel thuis blijven wonen.
Zwemmen
PLONS is een zwemclub voor mensen met aanzienlijke motorische en verstandelijke beperkingen.

Veel van onze leden wonen in een zorginstelling: SWZ locatie Zonhove. Anderen, vooral de jongere kinderen, wonen bij hun ouders. Zij bezoeken overdag de Emiliusschool (Tyltyl-onderwijs) in Son en Breugel. De meeste van hen zijn spastisch en rolstoelgebonden. Onbelemmerd, vrij bewegen is lastig voor ze. Niet alleen omdat het lijf niet meewerkt, maar vooral ook omdat er altijd praktische bezwaren zijn om eens uit die rolstoel te kunnen – te weinig personeel, te veel moeite, geen therapeutisch doel te verzinnen. Voor onze leden is zwemmen één van de weinige manieren om aan sport te doen, in beweging te zijn.

Zwemclub PLONS zorgt ervoor dat deze groep mensen toch kan komen zwemmen. PLONS maakt gebruik van het zwembad van de Emiliusschool in Son en Breugel. We zwemmen op maandag-, woensdag- en donderdagavond en op zondag. Het gaat om vrij zwemmen met één op één hulp van een begeleider.