Wie zijn wij?

Missie:
Met een nieuwe, lokale website  "www.sonenbreugelverbindt.nl" bieden we  alle bewoners van Son en Breugel de mogelijkheid om gemakkelijk met elkaar in contact te komen, samen interesses en relevante informatie te delen en gezamenlijke groeps- of buurtactiviteiten op te zetten.


Visie:
Initiatieven die door de bewoners of groepen bewoners zelf en samen ontplooid worden, zullen uiteindelijk leiden tot een grotere betrokkenheid, duurzame contacten en meer gezamenlijke activiteiten.

 

Wie zijn wij?

Een groep vrijwilligers uit Son en Breugel die met een specifieke, lokale website:  www.sonenbreugelverbindt.nl    de bewoners, jong en oud, de mogelijkheid biedt om gemakkelijk met elkaar in contact te komen, berichten en informatie met elkaar te delen, en ook om samen activiteiten op te zetten.

Op deze manier kunnen ook plaatselijk nieuws en activiteiten eenvoudig toegankelijk worden gemaakt, passies worden gedeeld en tips, adviezen worden gegeven. 

 

Waarom?

Achtergrond van dit bewonersinitiatief is dat nu de overheid zich meer en meer terugtrekt, de bewoners zelf meer initiatieven gaan nemen om met elkaar activiteiten op te pakken en om interesses en middelen te delen. De website kan hierbij helpen (verbinden).

 

Uiteindelijk doel?

Door een grotere betrokkenheid van de bewoners, duurzamere contacten en meer gezamenlijke activiteiten zal het welzijn in het dorp vergroot worden.

 

Partners:

Het project wordt gesteund door een aantal partners: Gemeente, Archipel, de LEV groep,  Bibliotheek Dommeldal, Thuis, Summa College, Eerste Verdieping.

 

Stichting:

De activiteiten zijn ondergebracht in de stichting SonenBeugelVerbindt die deel uitmaakt van ThuisVerbonden.

 

 

Motto: Voor bewoners, door bewoners

 

 

Voordelen voor deelnemers

Waarom gratis deelnemen aan www.sonenbreugelverbindt.nl?

  • Het is dé website van, voor en door bewoners van Son en Breugel
  • Lokaal nieuws, groepen, pleinen, gidsen, activiteiten, TV & Video
  • Gemakkelijk en veilig bewonerscontact en buurtactiviteit organiseren
  • Handige netwerken, diensten, tips, adviezen en gratis apps en tools

 

Omschrijving www.sonenbreugelverbindt.nl

Wat biedt www.sonenbreugelverbindt.nl?

www.sonenbreugelverbindt.nl Is een (gratis)website van, voor en door bewoners van Son en Breugel! Voor jong en oud! Je vindt er actuele lokale informatie en kunt er snel, veilig en gemakkelijke met bewoners in contact komen via Mijn contacten. Ook eenvoudig zelf of samen via Mijn pagina een nieuwe Groepen starten zoals een familie-, vrienden-, bewoners-,straat-, buurtplein-, hobby-, (mantel)zorg- en (buurt)hulpgroepen.

Naast Mijn groepen kun je je ook gemakkelijk aanmelden bij bestaande (buurt) groepen via Alle Groepen. En binnen een groep kun je eenvoudig en veilig vragen aan elkaar stellen en berichten uitwisselen, spullen aanbieden of vragen via Mijn Prikbord en gemakkelijk foto's, video's en (pfd/word/ppt) bestanden delen en samen bewerken via Mijn Media!

Ook kun je zelf of samen via Mijn activiteiten een leuke groeps- of buurt activiteiten starten voor bijvoorbeeld een burendag, hobby of sport activiteiten. Persoonlijke of groepsactiviteiten worden automatisch in Mijn Agenda geplaatst.

Bij Mijn Diensten en Home-Diensten-Dorpsgids vind je veel lokale Organisaties en handige Diensten wo.  het Bibliotheek café en leuke lokale TV via S&B TV. Via Home-Diensten-Dorpsgids  kun zelf diensten kiezen en toevoegen aan Mijn diensten.

 

Voor wie?

Erg handig voor alle bewonersgroepen, sport- en hobbyclubs, commissies, straat- en buurtvereniging. Deze kunnen in een beveiligde omgeving, eigen groep of buurtplein starten en beheren informatie, foto's, filmpjes en documenten delen, (hulp)vragen stellen en samen activiteiten starten!

Naast actueel dorpsnieuws, pleinen en gidsen biedt het portaal veel leuke (gratis)diensten zoals lokale marktplaats met Vraag en Aanbod, lokale Radio&TV, Luisterboeken, Beeld- en Groepsbellen, Activiteitenagenda en Welzijn-, Zorg- en lokale winkeliers-, zpp en MKB diensten en aanbiedingen.

Gratis aanmelden? hier