Radiozenders

Luister hier naar uw favoriete zender

Overzicht radiozenders

Het radiostation voor Son en Breugel
Omroep Brabant stelt nieuws en achtergronden bij het nieuws centraal in de programmering. Daarnaast is er veel aandacht aan evenementen, zowel op sport- als op cultuurgebied.
FunX voor urban jongeren is één van de doelgroepzenders waarmee de publieke omroep zich ook via de ether richten op een zo groot mogelijk aantal luisteraars onder de Nederlandse bevolking.
NPO Radio 6 Soul & Jazz is het publieke radiostation voor soul, jazz en alle aanverwante soorten
NPO Radio 6 is het platform voor jazz en cultureel-informatieve programma’s.
NPO Radio 5 programmeert een toegankelijke mix van lichte muziek, informatie, spelletjes en service.
Radio 4 Jong Klassiek laat de beste klassieke muziek van nu horen, in een logische programmering. verrassend, deskundig, informatief en toegankelijk.
Radio 4 Eigentijds is dé publieke radiozender voor eigentijdse muziek. De beste eigentijdse muziek in een logische programmering. Herkenbaar en toch verrassend.
Radio 4 is de publieke radiozender met klassieke muziek. De beste klassieke muziek in een logische programmering. Herkenbaar en toch verrassend. Deskundig, informatief en toegankelijk. Géén nonstop muziek, maar verschillende formats van herkenbare programma's aangepast aan het moment van de dag. Voor de luisteraar die van klassieke muziek houdt maar ook midden in het leven staat.

Ruim 350 (live) concerten per jaar
Iedere avond kunt u luisteren naar een concert, van de beste orkesten en ensembles en internationale festivals. Van oude muziek tot hedendaags, en van kamermuziek tot opera. Daarnaast zijn onze concertseries (de Vrijdag van Vredenburg, de NTR ZaterdagMatinee en het Zondagochtendconcert), elke week live vanuit de concertzaal te horen.
NPO 3FM laat op Serious Talent alles over de nieuwste muziek, achtergronden, festivals en de beste DJ's horen.
NPO Radio 3FM On Stage is de 'live' zender waarop optredens van bekende popartiesten te horen zijn.
NPO Radio 3FM Alternative is een muziekstation voor alternatieve muziek waarvoor op de reguliere zender NPO Radio 3FM minder ruimte is.
NPO Radio 3FM is de thuisbasis van veel bekende DJ's die dagelijks een gevarieerd aanbod verzorgen en van diverse jaarlijkse evenementen 'live' verslag doen.
Mis niks van de Top 2000 en beluister de favoriete songs aller tijden het hele jaar door.
Sterren is een webradiokanaal van de TROS i.s.m. NPO Radio 2 gericht op Nederlandstalige muziek en artiesten.
Liedkunst is een webradiokanaal van de VARA i.s.m. NPO Radio 2. Hier hoor je de mooiste liedjes uit het cabaret, de kleinkunst en de Nederpop.
Op NPO Radio 2 hoor je het beste uit vijftig jaar popmuziek, afgewisseld met de actualiteit.
NPO Radio 1 Nieuws 24 brengt 24 uur per dag nieuws en achtergronden en duiding van dat nieuws, voor iedereen met een brede interesse in nieuws, sport en maatschappelijke ontwikkelingen.
NPO Radio 1 brengt nieuws en achtergronden en duiding van dat nieuws, voor iedereen met een brede interesse in nieuws, sport en maatschappelijke ontwikkelingen. 

NPO Radio 1 is de grootste nieuwszender van Nederland en bereikt wekelijks zo’n 2,5 miljoen luisteraars. Overdag ligt het zwaartepunt bij nieuws en achtergronden, in de avond en het weekend is er meer ruimte voor sport en gespecialiseerde genres & programma’s (bijvoorbeeld onderzoeksjournalistiek of een programma over taal).

Nieuws

NPO Radio 1 zit bovenop het nieuws; de informatie is betrouwbaar en altijd actueel. De zender laat daarbij de meest uiteenlopende opvattingen en standpunten horen: ‘Het nieuws van alle kanten’. 

Het NOS Radio 1 Journaal heeft een uitgebreid correspondentennet over de wereld en een goed geïnformeerde redactie in Den Haag. De verslaggevers van het NOS Radio 1 Journaal laten dagelijks hun reportages horen uit alle delen van Nederland.

Achtergronden

De achtergronden bij het nieuws worden dagelijks in diverse programma’s toegelicht. De programma’s op NPO Radio 1 worden gemaakt door tien (combinaties van) omroepen: NOS, NTR, BNN/VARA, KRO-NCRV, AVROTROS, Omroep MAX, EO, VPRO, WNL en Powned. 

Deze omroepen werken op NPO Radio 1 samen om het pluriforme geluid van de Nederlandse samenleving in al zijn schakeringen goed over het voetlicht te krijgen. 

Sport

NPO Radio 1 en sport zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sport komt dagelijks aan bod door middel van sportbulletins in het NOS Radio 1 Journaal en in de reguliere en extra uitzendingen van Langs de Lijn.

Bij alle belangrijke sporttoernooien is NPO Radio 1 aanwezig met rechtstreekse verslagen. Vooral in de zomer is er extra veel aandacht voor sport op de zender. Er is dan een mix van sport, nieuws en achtergronden op NPO Radio 1 te horen, waarbij het accent op sport ligt.