Radiozenders

Luister hier naar uw favoriete zender

Overzicht radiozenders

Terug

Audio: NPO Radio 1

NPO Radio 1 brengt nieuws en achtergronden en duiding van dat nieuws, voor iedereen met een brede interesse in nieuws, sport en maatschappelijke ontwikkelingen.

NPO Radio 1 is de grootste nieuwszender van Nederland en bereikt wekelijks zo’n 2,5 miljoen luisteraars. Overdag ligt het zwaartepunt bij nieuws en achtergronden, in de avond en het weekend is er meer ruimte voor sport en gespecialiseerde genres & programma’s (bijvoorbeeld onderzoeksjournalistiek of een programma over taal).

Nieuws

NPO Radio 1 zit bovenop het nieuws; de informatie is betrouwbaar en altijd actueel. De zender laat daarbij de meest uiteenlopende opvattingen en standpunten horen: ‘Het nieuws van alle kanten’.

Het NOS Radio 1 Journaal heeft een uitgebreid correspondentennet over de wereld en een goed geïnformeerde redactie in Den Haag. De verslaggevers van het NOS Radio 1 Journaal laten dagelijks hun reportages horen uit alle delen van Nederland.

Achtergronden

De achtergronden bij het nieuws worden dagelijks in diverse programma’s toegelicht. De programma’s op NPO Radio 1 worden gemaakt door tien (combinaties van) omroepen: NOS, NTR, BNN/VARA, KRO-NCRV, AVROTROS, Omroep MAX, EO, VPRO, WNL en Powned.

Deze omroepen werken op NPO Radio 1 samen om het pluriforme geluid van de Nederlandse samenleving in al zijn schakeringen goed over het voetlicht te krijgen.

Sport

NPO Radio 1 en sport zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sport komt dagelijks aan bod door middel van sportbulletins in het NOS Radio 1 Journaal en in de reguliere en extra uitzendingen van Langs de Lijn.

Bij alle belangrijke sporttoernooien is NPO Radio 1 aanwezig met rechtstreekse verslagen. Vooral in de zomer is er extra veel aandacht voor sport op de zender. Er is dan een mix van sport, nieuws en achtergronden op NPO Radio 1 te horen, waarbij het accent op sport ligt.
|
Gemiddelde (0 Stemmen)Geen reacties gevonden..
NPO Radio 1