Programma Actieve Senioren Winter. Let op! In verband met de Corona maatregelen zijn het aantal plaatsen beperkt

Dit programma is ook live te volgen op: www.sonenbreugeltv.nl

Een klassiek kerstconcert door Olga van der Pennen p vleugel samen met een solist in het kader van de actieveseniorenwinter
Het kerstprogramma van The Vocals bestaat uit drie-stemmig gezongen kerstliederen, ondersteund met geluidsband en piano.

Een greep uit het repertoire:

Carol of the Bell’s en That’s christmas to me (Pentatonix), Have yourself a merry little christmas, O holy Night, Ere zij God, Let it snow, Joy to the world, Do they know it’s Christmas, The first Noel, en nog veel meer. 
https://www.thevocals.nl/
In deze eerste ‘liedroman’ neemt Hans zijn publiek mee op een reis van zijn jeugd naar het heden.  Het begint allemaal als hulpje van de melkboer Jan Vingerhoets in zijn geboorteplaats Zeelst, eenmaal onderweg ontmoeten we prachtige Italiaanse vrouwen aan het Gardameer, maken we een ritje in een botsauto op de kermis, belanden in de piste van een Oostenrijks circus, staan oog in oog met Guus de Schilder, bezoeken het verzorgingstehuis van een oude bekende en rijden door de korenvelden naar Zand-Oerle, mijmerend met ‘Fields of Gold’. Van vertrouwde klanken slaan we verrassende nieuwe zijwegen in. Een voorstelling met uiteenlopende liederen van Bach tot Sting… Dat is ‘Teruguit naar Nu’. www.hansvanheiningen.com/liedroman/
Gezellige kienmiddag met leuke prijsjes en natuurlijk iets lekkers
In deze lezing wordt een aantal misverstanden over het huidige China weggenomen. Ook de ontwikkelingen van het land in de afgelopen jaren worden aangegeven. Hoe is het leven nu onder de huidige leider Xi Jinping? Hoe is het succes ontstaan en hoe gaat het verder, met name in de ontwikkeling van de Nieuwe Zijde Route? Door Frans de Bruin.
Gedurende de evolutie hebben de hersenen allerlei trucjes ontwikkeld om ons gezichtsvermogen te helpen. Daar merk je normaal gesproken niets van. Optische illusies maken echter handig gebruik van die trucjes en laten je zien hoe je brein je voor de gek houdt.

Je denkt misschien dat wat je ziet altijd overeenkomt met de werkelijkheid. Toch hoeft dat niet altijd. Gedurende de evolutie van de mens hebben onze hersenen allerlei systemen ontwikkeld die ons gezichtsvermogen helpen. Daar merk je zelf bijna niets van, totdat je iets te zien krijgt wat door die systemen verkeerd worden geïnterpreteerd. Veel optische illusies werken zo: ze houden je brein voor de gek door informatie te geven die bij de hersenen een ‘verkeerde’ reactie teweeg brengen. Andere optische illusies tonen juist grappige eigenaardigheden van onze ogen en hersenen. Eddy Odijk legt uit hoe deze illusies werken.
Een filmmontage van de 4 dagen in september 1944 waarin Son en Breugel bevrijd werd. Van dag tot dag worden de gevechtshandelingen getoond, met tekst en uitleg. De film is eerder in september 2019 vertoond tijdens de viering van 75 jaar Vrijheid.
Daarnaast zullen ook een aantal clips getoond worden over Son en Breugel in oorlogstijd. Door Klaas Postma.
Met behulp van veel foto’s en filmpjes, tijdens mijn reizen gemaakt, geef ik een indruk van Indochina. Het betreft hier landen als Vietnam, Cambodja en Laos. De beelden worden aangevuld met verhalen en informatie over de volkeren, de geschiedenis, het landschap en de toeristische highlights.
Toeristisch fraaie plaatjes als van Halong Bay, het gezellig drukke Hanoi, de belangrijke Mekong rivier en van het paleis in Phnom Penh maar ook beelden van de Vietcong tunnels in Cu Chi uit de Vietnam-oorlog en de terreur van de Rode Khmer.
Een luchtig verhaal maar ook ernstig waar het moet.  Door Baer Hanraets
Op de dinsdag van Carnaval zorgen wij voor een gezellige Brabantse middag met Nico van de Wetering en zijn accordeonist Rob van Goethem. Zij zorgen voor echte Brabantse humor en niet te vergeten gezellige Brabantse meezingers. Natuurlijk zorgen wij voor een lekker Brabants hapje
Herinnert u zich deze nog! Lezing over de muziek uit de jaren 60 door Dick Hermsen. Het verhaal achter de muziek en natuurlijk de muziek zelf. Ga mee op reis door de roerende sixties en geniet van de muziek
Accordeonist-Violist en Zanger-Pianist Henk George Lippens zorgt zowel Solo, als met zijn Duo/Trio I Pazzi voor vrolijke, stijlvolle muziek. Van personeelsfeest en trouwdag tot achtergrondmuziek bij diner en evenement.
Performance in zowel vloeiend Frans, Spaans als Italiaans maakt van elke gelegenheid een bijzondere, sfeervolle ervaring. I Pazzi maakt gebruik van onder andere accordeon, viool, zang en gitaar.

Door muzikale interactie op de sfeer en groot improvisatievermogen maakt Henk George Lippens uw evenement tot een smaakvol, artistiek en feestelijk gebeuren.
Een mooie lezing over het leven van onze grootste schilder
De Camino naar Santiago de Compostelle. Laat u zich meenemen op reis en kijk en luister over de rugzak van Paul Edlinger mee naar deze bijzondere reis. Het verdriet, de pijn, de verwondering, de transformatie, het komt allemaal aan bod.
De lente staat voor de deur en dat wordt feestelijk ingeluid door BSA muziek. Geniet en zing mee met gouwe ouwe Nederlandstalige muziek

inschrijven

  • Klik hier

    Klik hier