• Workshop Gebak-kerij in Berkenstaete

  za 20-7  Workshop Gebak-kerij in Berkenstaete

 • Beweeggroep ‘Veerkracht’

  ma 22-7  Beweeggroep ‘Veerkracht’

 • Koffieochtend in Braecklant

  wo 24-7  Koffieochtend in Braecklant

 • Wandelfit

  do 25-7  Wandelfit

 • Lezing Heemkunde kring

  vr 26-7  Lezing Heemkunde kring

 • Koffieochtend in De Boerderij

  vr 26-7  Koffieochtend in De Boerderij

 • Fietstocht Bevrijdingsroute

  zo 28-7  Fietstocht Bevrijdingsroute

Rubrieken

Nieuws

Terug

Bericht: ‘Werkgroep Wonen’ bedankt Kees van der Meijden

‘Werkgroep Wonen’ bedankt Kees van der Meijden voor zijn inzet

Kees van der Meijden is vanaf de start actief geweest in de ‘werkgroep Wonen’ van de SeniorenRaad. Hij draagt nu het voorzittersstokje over aan Jeroen Harbers, maar blikt graag kort nog even terug.

Het ontstaan van de werkgroep Wonen was een logisch gevolg vanuit het project Ouderenproof waar werd onderzocht of er voldoende woningen voor ouderen waren, maar vooral ook of er voldoende geschikte levensloopbestendige woningen voorhanden waren. Het was in 2005 een leuke klus voor Kees die toen net met pensioen ging: “Ik heb ook altijd graag mijn bijdrage geleverd aan veel activiteiten van de SeniorenRaad. Inmiddels zijn we ook met de gemeente in gesprek over woningen voor ouderen. Belangrijk is dat mensen zich bewust zijn dat ze op tijd hun eigen woning levensloopbestendig maken. Niet wachten tot de gebreken zich aandienen en dat je hals over kop moet verhuizen, maar je eerder realiseren dat ouderdom komt met gebreken en daar tijdig op anticiperen. Bewustwording, heel belangrijk. Dat was de conclusie al vanuit het Ouderenproofproject en dat is nu nog steeds een belangrijk onderwerp op de agenda.”
Als Kees van der Meijden de balans opmaakt, zijn er de afgelopen jaren helaas maar weinig levensloopbestendige woningen / appartementen gebouwd in Son en Breugel: “Niet alle kansen hiertoe zijn bij nieuwbouw benut. Of mooie plannen werden van tafel geveegd. Neem de WoZoCo (WoonZorgCombinatie) die in Breugel gebouwd zou worden, maar niet doorging. Soms moet je een lange adem hebben.” Na tien jaar de ‘werkgroep Wonen’ voorgezeten te hebben, is het tijd dat iemand anders het voorzittersstokje overneemt. Kees blijft lid van de ‘werkgroep Wonen’. Wel neemt hij afscheid als bestuurslid van de Stichting SeniorenRaad. Kees (78 jaar) gaat niet stil zitten. Iedereen die hem kent weet dat hij een betrokken inwoner is van Son en Breugel. Hij blijft in onze gemeenschap zeker actief. Kees, bedankt voor je inzet!
|


‘Werkgroep Wonen’ bedankt Kees van der Meijden