• Senioren Carnavalsmiddag

  zo 17-2  Senioren Carnavalsmiddag

 • Dementheek in bibliotheek

  di 19-2  Dementheek in bibliotheek

 • Koffieochtend in Braecklant

  wo 20-2  Koffieochtend in Braecklant

 • ‘WandelFit’: samen wandelen

  do 21-2  ‘WandelFit’: samen wandelen

 • Themaochtend

  vr 22-2  Themaochtend "Kunst in Philipsreclame"

 • Koffieochtend in De Boerderij

  vr 22-2  Koffieochtend in De Boerderij

 • Kookworkshop in Berkenstaete

  za 23-2  Kookworkshop in Berkenstaete

Rubrieken

Nieuws

Terug

Bericht: Geslaagde themaochtend met “Irish Cream”

Optreden ensemble Irish Cream tijdens de themaochtend op 25 januari 2019
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de werkgroep Welzijn en Zorg van de SeniorenRaad kan terugkijken op een geslaagd en spetterend begin van een nieuwe reeks themaochtenden 2019 in De Boerderij!

Er was ditmaal gekozen voor een muzikaal thema in de vorm van het bekende ensemble Irish Cream. Een zestal enthousiaste muzikanten wist, vanaf het eerste akkoord tot en met de laatste noot, de aanwezigen op de punt van hun stoel te krijgen. Het repertoire van dit ensemble bestaat uit de zeer herkenbare Ierse volksmuziek.
Ondanks de winterse weersomstandigheden (gladheid) was de opkomst boven verwachting, en de aanwezigen zullen geen spijt hebben gehad van hun bezoek. Er werd een twaalftal nummers ten gehore gebracht, variërend van opzwepende dans- en Pub-muziek tot melancholische ballades met liefde en oorlog als onderwerp.
De uitleg over de gebruikte instrumenten en de toelichting op de verschillende nummers maakten het extra onderhoudend en interessant, waarbij de komische “noot” niet werd vergeten. Rudi Bakker (accordeon en zang), Math van der Wouw (gitaar), Hetty Pronk (zang), John Mulder (gitaar en banjo), Piet Pijnacker (viool en contrabas) en Henny Pijnacker (tin- en low whistle) hebben duidelijk plezier in hetgeen zij doen.
De betrokkenheid van het publiek werd nog eens extra opgevoerd door hen te laten meezingen met het refrein van een aantal zangnummers. Een groot bord met de betreffende teksten zorgde ervoor dat de aanwezigen dat luidkeels konden doen en ook deden.
Het was aardig om te zien dat de aanwezigen (niet meer de allerjongsten) flink mee bewogen op het ritme van de muziek en regelmatig door een klaterend applaus hun waardering lieten blijken. Spontane opmerkingen als ‘kippenvel’ en ‘geweldig’ spraken voor zich.
Een bijzonder leuke themaochtend, met dank aan de organisatie en het ensemble Irish Cream.
|


Geslaagde themaochtend met “Irish Cream”