• Culturele Middag

  zo 25-8  Culturele Middag "Aurora Strijk Kwartet"

 • Koffieochtend in het Vestzaktheater

  ma 26-8  Koffieochtend in het Vestzaktheater

 • Beweegclub ‘Veerkracht’

  ma 26-8  Beweegclub ‘Veerkracht’

 • Dementheek in bibliotheek

  di 27-8  Dementheek in bibliotheek

 • Kienen in Berkenstaete

  di 27-8  Kienen in Berkenstaete

 • Koffieochtend in Braecklant

  wo 28-8  Koffieochtend in Braecklant

 • Alzheimer Café B.O.S: Dementievriendelijk gemeen(te)-schap

  wo 28-8  Alzheimer Café B.O.S: Dementievriendelijk gemeen(te)-schap

Rubrieken

Nieuws

Terug

Bericht: Al lid van de WhatsApp buurtalarmgroep?

Bent u al lid van de WhatsApp buurtalarmgroep?

Meneer de Vries ziet dat een onbekend busje al een paar keer door zijn straat is gereden. Er zitten een paar mannen in die de straat nauwkeurig ‘bestuderen’. Meneer de Vries vindt het niet prettig, maar weet ook niet goed wat te doen met deze situatie... Een uur later blijkt dat de inzittenden van dit busje op verschillende locaties in het dorp vanaf meerdere opritten fietsen hebben gestolen.

Meneer de Vries had nog nooit van de WhatsApp alarmgroep gehoord. Was hij lid van de WhatsApp alarmgroep, dan had hij eerst de politie kunnen bellen en daarna in de WhatsApp alarmgroep melding kunnen maken. Dan waren andere straatbewoners ook geattendeerd op het verdachte busje. Sterker nog, de kracht van de WhatsApp alarmgroep gaat nog verder. De beheerder van de WhatsApp alarmgroep had ook andere straten kunnen informeren. Wie weet had iemand de bus zien stilstaan, de politie gealarmeerd en was het een ‘heterdaadje’ geworden.

Een stad of dorp kan uit een onderzoek nog als een veilig dorp uit de bus komen, de beleving van een (on)veilig gevoel is heel persoonlijk. Daar kun je vaak niet zo veel aan doen. Waar je wel wat aan kan doen is dat je als inwoners van Son en Breugel samen de boel een beetje in de gaten houdt. En van verdachte situaties melding maakt. De WhatsApp alarmgroep is een initiatief vanuit SonenBreugelVerbindt. Zo’n 40 WhatsApp alarmgroepen zijn al actief en hebben ook al de nodige successen geboekt.

Inmiddels hebben veel senioren ook een smartphone. (Klein)kinderen hebben vaak al WhatsApp op de telefoon gezet om met opa en of oma te kunnen appen. U kunt dus ook makkelijk in de WhatsApp alarm groep bij u in de buurt. Weet u niet of er in uw buurt een WhatsApp alarmgroep actief is? Check het op www.sonenbreugelverbindt.nl (knop veiligheid, doorklikken naar buurtpreventie). Daar staan alle alarmgroepen vermeld. Een mailtje sturen naar info@sonenbreugelverbindt.nl is ook goed. U krijgt dan bericht welke alarmgroep bij u in de buurt actief is en tot wie u zich kunt richten om lid te worden. Hebt u hulp nodig zodat u snapt hoe de WhatsApp alarmgroep werkt? Ook dat kunt u in uw mail aan info@sonenbreugelverbindt.nl vermelden. Als jong en oud in alle straten actief zijn om verdachte situaties te melden via de WhatsApp alarmgroep, dan zal dat zeker de veiligheid in ons dorp ten goede komen.
» Meer informatie..
|


Al lid van de WhatsApp buurtalarmgroep?