• Culturele Middag

  zo 25-8  Culturele Middag "Aurora Strijk Kwartet"

 • Koffieochtend in het Vestzaktheater

  ma 26-8  Koffieochtend in het Vestzaktheater

 • Beweegclub ‘Veerkracht’

  ma 26-8  Beweegclub ‘Veerkracht’

 • Dementheek in bibliotheek

  di 27-8  Dementheek in bibliotheek

 • Kienen in Berkenstaete

  di 27-8  Kienen in Berkenstaete

 • Koffieochtend in Braecklant

  wo 28-8  Koffieochtend in Braecklant

 • Alzheimer Café B.O.S: Dementievriendelijk gemeen(te)-schap

  wo 28-8  Alzheimer Café B.O.S: Dementievriendelijk gemeen(te)-schap

Rubrieken

Nieuws

Terug

Bericht: OPENBAAR VERVOER: Een greep uit onze Seniorengids

Van tijd tot tijd publiceren wij op de Seniorenpagina in de MooiSonenBreugelKrant een onderwerp uit onze Seniorengids: een wegwijzer, met een 40-tal onderwerpen van AOW tot Zorgverzekering.
De digitale Seniorengids A-Z vindt u op onze site, bij de Rubrieken aan de linkerzijde.
Speciaal voor inwoners zonder computer is een (eenvoudige) papieren versie verkrijgbaar bij het CMD/Centrum voor Maatschappelijke Deelname, Europalaan 2 (openingstijden balie van 9.00 tot 13.00 uur).

Uit een onlangs onder ons Seniorenpanel gehouden enquête over Informatie-verstrekking blijkt dat ruim 70% informatie over lokaal openbaar vervoer (heel) belangrijk vindt, maar slechts 43% hierover tevreden is; een veel gemeld probleem is de gebrekkige informatie over bus, buurtbus en kortingstaxi. Redenen genoeg dus, om ditmaal het onderwerp Openbaar Vervoer voor het voetlicht te brengen!
Overige mogelijkheden zoals ‘AutoMaatje’, Deel- en Kortingstaxi alsmede Valys, vindt u in onze gids, in het hoofdstuk Vervoer.


OPENBAAR VERVOER

OV-chipkaart
Met een OV-chipkaart, verkrijgbaar*) bij de Primera aan de Nieuwstraat, Son, kunt u overal in Nederland met het openbaar vervoer reizen: met tram, trein, bus of metro. U kunt (bij Primera, op stations en in sommige bussen) op deze kaart saldo zetten en/of een reisproduct (bijvoorbeeld een abonnement).
Hoewel u met één kaart kunt reizen, hebben NS en OV-chip eigen kortingen en voordelen (bijv. 40% korting in weekeinden en/of daluren).
*) alleen anonieme kaart (zie Klantenservice OV/onderaan voor de persoonlijke).

Anonieme (blauwe) en persoonlijke (gele) OV-chipkaarten
Er zijn anonieme en persoonlijke OV-chipkaarten. Als u regelmatig met het OV reist en een abonnement of kortingsproduct wilt, kies dan voor een persoonlijke kaart. U krijgt automatisch leeftijdskorting (65+); u kunt automatisch opladen aanvragen, zodat er altijd voldoende saldo op staat en blokkering bij verlies en diefstal is mogelijk, met behoud van uw reisproduct en resterend saldo.
Met een anonieme chipkaart kunt u ‘op saldo’ reizen. Zorg voor voldoende saldo, want bij het inchecken wordt een instaptarief (‘borg’) gehanteerd van € 4 of € 8 (bus) of € 20 (trein). Bij het uitchecken worden de exacte kosten berekend. De kaart kost € 7,50 en is, net als de persoonlijke, 5 jaar geldig.
Sinds kort kunt u reizen met een OV-chipkaart, waarbij achteraf de kosten worden berekend: zie www.ns.nl/flex voor mogelijkheden met en zonder abonnement.
Op www.ov-chipkaart.nl vindt u meer informatie én filmpjes die precies laten zien hoe de OV-chipkaart werkt.
Op www.youtube.com/seniorwebtube (het videokanaal van SeniorWeb) vindt u talloze filmpjes over de OV-chipkaart en reizen met de NS.

Zonder OV-chipkaart kunt u nog steeds een kaartje (alleen met pinpas, niet contant!) kopen bij de buschauffeur. Een ritkaartje zonder overstap kost circa € 4; een dagkaart (mits bij dezelfde vervoerder) circa € 6,25.


Buslijnen in Son en Breugel
Lijn 154 en 156 Eindhoven – ’s-Hertogenbosch; lijn 157 Eindhoven – Oss;
lijn 9 S+B via Ekkersrijt – (Catharina-ziekenhuis) – Eindhoven;
lijn 260 Buurtbus (max. 8 passagiers) Best – Nederwetten – Nuenen - Geldrop
(o.a. St. Anna Ziekenhuis);
lijn 406 Bravodirect v/h HOV Ekkersrijt – (Catharina-ziekenhuis) – Eindhoven.

Zie ook de rubriek Dienstverlening (busdienstregeling 2019) en de presentatie OV-chipkaart (KBO Son) bij Downloads, op de site www.sonenbreugel-senioren.nl
Reizigersoverleg Brabant behartigt de belangen van de reiziger in het Brabantse openbaar vervoer: www.reizigersoverlegbrabant.nl , tel. 073 – 6900 518

Klantenservice OV-chipkaart, Postbus 365, 3800 AJ Amersfoort, tel. 0900-0980 (gebruikelijke belkosten), www.ov-chipkaart.nl
Bus en trein: www.hermes.nl , www.arriva.nl , www.bravo.info , https://9292.nl tel. 0900-9292 (70 cent per minuut!); www.ns.nl
» Meer informatie..
|


OPENBAAR VERVOER: Een greep uit onze Seniorengids