• Wandelfit’: samen wandelen

  do 19-9  Wandelfit’: samen wandelen

 • Koffieochtend in De Boerderij

  vr 20-9  Koffieochtend in De Boerderij

 • Viering 35 jaar PVGE Son en Breugel

  za 21-9  Viering 35 jaar PVGE Son en Breugel

 • Koffieochtend in het Vestzaktheater

  ma 23-9  Koffieochtend in het Vestzaktheater

 • Beweegclub ‘Veerkracht’

  ma 23-9  Beweegclub ‘Veerkracht’

 • Buurtzorg 1: Themamiddag Levenstestament

  ma 23-9  Buurtzorg 1: Themamiddag Levenstestament

 • Themabijeenkomst “Regie over het eigen levenseinde”

  ma 23-9  Themabijeenkomst “Regie over het eigen levenseinde”

Rubrieken

Nieuws

Terug

Bericht: Muzikale en gezellige afsluiting Senioren Zomer Activiteiten

De plannen die in 2011 al werden gemaakt om activiteiten aan senioren in de zomervakantie aan te bieden en voor het eerst in 2012 gerealiseerd werden blijkt een groot succes. In de zomervakantie gaan kinderen van ouderen op vakantie, liggen veel clubs en verenigingen stil en hebben mensen vaak toch wat minder aanspraak. Door de Senioren Zomer Activiteiten (SZA) hoeft niemand zich te vervelen. In het programma zit altijd wel iets waar je aan mee kunt doen of wat je leuk vindt.

Voorzitter van de werkgroep Welzijn en Zorg, Els Voogt, is al vanaf het begin bij de SZA betrokken: “Toen we in het begin subsidie gingen vragen bij de gemeente, was het de gemeente die aangaf om dit samen met de LEVgroep op te zetten. Inmiddels slaan de SeniorenRaad samen met de LEVgroep, PVGE, IVN, KBO Son, KBO Breugel en het Chronisch zieken en Gehandicapten-platform de handen ineen en slagen er jaarlijks in om een gevarieerd programma aan te bieden.”

Gevarieerd programma
Een gevarieerd programma is het zeker. Van een bordspellenochtend tot een seniorenles-fysio, van een wandeling tot een fietstocht, van gedichten schrijven tot een lezing van de Heemkundekring en van stoelyoga tot sjoelen. Soms kwamen er drie deelnemers op af. Niet zo gek als het 40 graden is en je hebt een wandeling op het programma staan. En soms zat de zaal boordevol. De lezing van Henk Hutten in de Boerderij over ‘De jaren zestig’ trok een volle zaal en werd erg gewaardeerd.

Bronvermelding: De Mooi Son en Breugel krant
Redacteur Ineke van Uden
|


Muzikale en gezellige afsluiting Senioren Zomer Activiteiten