SonenBreugelSchoon Adopteer je straat of wijk

Wil je ook een steentje bijdragen aan het schoonhouden van ons dorp. Adopteer dan een straat of deel van je wijk en ruim tijdens een wandeling het zwerfvuil. Dit kun je alleen doen maar natuurlijk ook met wat bewoners uit je straat of buurt. Hoe gaat het in zijn werk:

  1. Meld je aan via het contactformulier en laat ons weten welke straten je adopteerd.
  2. Geef aan met hoeveel personen je dit gaat doen
  3. Wij zorgen dan voor materialen om je wijk schoon te houden
  4. Je krijgt van ons een bevestiging en je straten worden ingetekend in een kaart van Son en Breugel

Gebiedsadoptie is een actie van Nederland Schoon en bevordert het afnemen van zwerfafval. Inwoners die vrijwillig een gebied schoon houden hebben een enorme voorbeeldwerking op de andere personen in dat gebied. Als 1% zichtbaar een gebied adopteert kan dit 50% van de bezoekers en bewoners van dat gebied positief beïnvloeden. Met gebiedsadoptie bouw je in Son en Breugel een community van betrokken buurten en inwoners op die er voor zorgen dat ons dorp schoon blijft

Son en Breugel Schoon een actie van SonenBreugelVerbindt en de gemeente Son en Breugel

Terug

Bericht: Son en Breugel schoner door World Clean Up Day op 18 september. Doet u mee?

Op zaterdag 18 september 2020 is het World Clean Up Day. Overal ter wereld worden verschillende opruimacties gehouden om zwerfafval op te ruimen om de wereld wat schoner te maken. Ook gemeente Son en Breugel en SonenBreugelVerbindt geven hier aandacht aan. Inmiddels hebben sinds begin 2021 meer dan 300 inwoners zich ingezet om ons dorp een stukje schoner en groener te maken.
Hoe kan ik meedoen?
Alle materialen worden verzorgd door SonenBreugelVerbindt. De actie “Adopteer je wijk” is een succes. Inmiddels hebben heel veel inwoners al opruimmaterialen ontvangen en kunnen hiermee zelfstandig gaan prikken. Heb jij nog geen grijper en wil jij je graag inzetten? Aanmelden gaat via meer informatie.

Continue opschoonacties
De gemeente biedt inwoners in samenwerking met SonenBreugelverbindt materialen aan, zodat iedereen gedurende het hele jaar (wanneer het uitkomt) zwerfafval op kan ruimen. Hiervoor kan gebruik gemaakt worden van de groene vuilniszakken (verkrijgbaar bij de balie van de gemeente). Hiermee willen we niet op één moment aandacht geven aan zwerfafval, maar kunnen inwoners gedurende het hele jaar zelf aan de slag. De World Clean Up Day is natuurlijk een mooi moment om hier even bij stil te staan. Dus wil jij ook beginnen met het schoner maken van je omgeving, of wil je je opschoonactie hervatten? Dan is de World Clean Up Day een mooie kans.
» Meer informatie..
|
Gemiddelde (0 Stemmen)Geen reacties gevonden..
Son en Breugel schoner door World Clean Up Day op 18 september. Doet u mee?