Foodfestival 23 september 2018 van 14.30 tot 18.30 Leeuwstraat 2 5694 VR Son en Breugel

Op de vierde zondag van september organiseren Vluchtelingenwerk Son en Breugel, SonenBreugelVerbindt en de LEVgroep het International FoodFestival bij "deBoerderij" In Breugel. 

Het idee is ontstaan vanuit de gedachte dat inwoners die vanuit het buitenland in Son en Breugel zijn komen wonen graag wat terug willen doen voor onze gemeenschap. Zij hadden één gemeenschappelijke deler: Iedereen vond het heerlijk om te koken. Zo werd de keuze voor een Foodfestival snel gemaakt. Over de datum werd iedereen het ook snel eens; zondag 23 september,  het weekend van Burendag. Een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt. Het is een dag waarop je gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.  

Als organisatie hebben wij zelf ook een motto voor dit International FoodFestival en dat luidt: "Een hapje voor een praatje" Als je bij een kraam staat en iets lekkers te eten krijgt uit een ander land, loop dan niet meteen weg maar maak ook eens een praatje met de mensen achter de kraam. Op die manier leer je niet alleen iets over het eten, maar misschien ook iets over de mensen achter het eten en hun cultuur.

Zowel statushouders, expats en mensen die hun grote liefde achterna zijn gereisd werken mee aan dit International FoodFestival. Vanuit Vluchtelingenwerk Son en Breugel maken statushouders samen met hun begeleiders heerlijke gerechten uit hun geboortelanden zoals Syrië, Somalië en Eritrea. Maar ook bewoners die afkomstig zijn uit bijvoorbeeld Zuid Afrika, Engeland, Polen en Koerdistan gaan op het festival fantastische exotische gerechten bereiden. SonenBreugelVerbindt deelt natuurlijk heerlijke vlaai uit en voor alle mensen die niet uit Nederland komen is er natuurlijk ook een kraam met lekkere Nederlandse gerechten.