Vrijwilligersplein

Vrijwilligersbank Son en Breugel

Plaats hier uw oproep

Er is binnen de werkgroep communicatie van de SeniorenRaad dringend behoefte aan versterking, ter aanvulling van het bestaande team van vrijwilligers. Vooral wordt gezocht een 

Redacteur (m/v)

Deze functie is onverwachts vacant geworden, waardoor de maandelijkse publicatie van de Seniorenpagina in Weekblad Forum mogelijk moet worden beperkt. De redacteur levert ook een bijdrage aan de informatie op onze website.

We zijn op zoek naar een vrijwilliger (m/v) die het schrijven in de vingers heeft, het resultaat ervan graag met anderen wil delen en dit wil doen in vorm en stijl die van een politiek onafhankelijke vrijwilligersorganisatie als de SeniorenRaad van Son en Breugel verwacht wordt.

Affiniteit met onderwerpen die voor senioren van belang kunnen zijn is een pre, maar de kwalificatie die bij ons voorop staat is een duidelijke schrijfstijl, ook bij moeilijkere onderwerpen. 

Van de gezochte redacteur/redactrice wordt verwacht dat hij of zij het plezierig vindt in teamverband te werken.

Voelt u zich hierdoor aangesproken, aarzel dan niet contact op te nemen met de werkgroep communicatie, e-mailadres: communicatie@sonenbreugel-senioren.nl Telefonisch kunt u informatie krijgen bij Peter Rotteveel, tel. 0499 476890
De PVGE in Son en Breugel is op zoek naar een nieuwe voorzitter.
Kijk in de bijlage voor meer info.
In een Pools gezin zijn de ouders op zoek naar iemand die af en toe voor wil komen lezen voor hun 4-jarige schoolgaande dochter om de Nederlandse taal sneller te leren. Wie vindt dit leuk?
Mail even naar: vrijwilligerssteunpunt@levgroep.nl of bel naar: 06-43119415.
Een 90-jarige dame uit Son & Breugel is op zoek naar een bridgemaatje om samen te bridgen in clubverband.

Interesse? Stuur uw reactie naar: vrijwilligerssteunpunt@levgroep.nl of bel naar: 06-43119415.
De SeniorenRaad zoekt een dame of heer die de taken van een gastvrouw/gastheer tijdens de wekelijkse koffie-ochtend op woensdag in Braecklant op zich zou willen nemen. Als u voor deze functie belangstelling heeft, zou de voorzitter van de werkgroep Welzijn en Zorg, Els Voogt, graag contact met u willen hebben. U kunt haar bereiken via telefoon: 06- 57 18 45 05 of via e-mail: e.voogt7@upcmail.nl
Automaatje zoek nog chauffeurs die minder mobiele bewoners willen vervoeren. Voor meer info klik op
Ik zoek iemand die mijn zoon met onze eigenbus (gehandicaptebus) om 9.30 wil weg brengen naar het DAC van Zonhove
De Zonnebloem afdeling Son en Breugel is op zoek naar vrijwilligers. 

Bij de Zonnebloem afdeling Son en Breugel is plaats voor nieuwe vrijwilligers. Als vrijwilliger bij de Zonnebloem help je mensen die fysiek beperkt zijn. Doordat jij er voor hen bent, zorg je er mede voor, dat men minder eenzaam is en niet verder in een sociaal isolement komt. Voor jou zelf is dit een mooie manier om nieuwe mensen te ontmoeten en je tijd zinvolle invulling te geven. Wat wordt er van je verwacht:Dat je enthousiasme en betrokkenheid laat zien, samen met jou stemmen we je taken als vrijwilliger af op je interesses en mogelijkheden in verhouding tot je beschikbare tijd.
De SeniorenRaad zet zich al ruim tien jaar in voor alle ouderen (55+) in onze gemeente, op het gebied van wonen, welzijn en zorg. De werkgroep Communicatie informeert de inwoners via de plaatselijke pers en de eigen website over actuele onderwerpen die voor hen van belang zijn. Deze komen ook aan de orde op themaochtenden en –middagen die regelmatig worden gehouden. 

Voor deze werkgroep zijn we op zoek naar een secretaris m/v die het leuk vindt om vergaderingen voor te bereiden en te notuleren en daarmee ook enige ervaring heeft; ook een helpend handje bij de organisatie van themamiddagen wordt op prijs gesteld. Affiniteit met senioren is een pre, maar geen absolute noodzaak. Het betreft géén bestuursfunctie.
Neem eens een kijkje op onze website www.sonenbreugel-senioren.nl waar we ons zoal mee bezighouden of blader eens door onze folder, die verkrijgbaar is bij o.a. gemeentehuis, bibliotheek, CMD en HOi-Huis. Wilt u gerichte informatie over de vacature ‘secretaris werkgroep Communicatie’, kunt u bellen met de voorzitter van deze werkgroep, Peter Rotteveel, tel. (0499) 476890.
De SeniorenRaad zoekt een dame of heer die de taken van de gastvrouwen en gastheren van een van de wekelijkse koffieochtenden kan coördineren. Als u voor die functie belangstelling heeft, zou de voorzitter van de werkgroep Welzijn en Zorg, Els Voogt, graag contact met u willen hebben. U kunt haar bereiken via telefoon: 06- 57 18 45 05 of via e-mail: e.voogt7@upcmail.nl
Gastvrouwen en -heren
Het vrijwilligersteam dat de gasten welkom heet, koffie en thee schenkt en praat met de gasten die een gesprek op prijs stellen, is bijna compleet. Er is dus nog plaats. Gastheren zijn in dit verband ook bijzonder welkom.

De vrijwilligers verrichten hun taak bij toerbeurt één keer per maand. Als zij dat willen, mag dat natuurlijk ook vaker.

Hebt u belangstelling, neemt u dan contact op met:
Els Voogt, voorzitter werkgroep Welzijn en Zorg
tel: 06 – 57 18 45 05
e-mail: welzijn@sonenbreugel-senioren.nl
Tuinvrijwilliger gezocht in Bijna Thuis Huis.
Wie heeft zin en tijd om de tuin in het Bijna Thuis Huis bij te houden? Het betreft klein onderhoud, samen met een andere tuinvrijwilliger. Je mag zelf bepalen wanneer je in de tuin wilt werken. Voor koffie en waardering wordt gezorgd  :) Bij vragen; mail bthsonenbreugel@gmail.com of bel met de dienstdoende coördinator 0499-465211
Voor diverse activiteiten bij Archipel Berkenstaete zijn wij op zoek naar ondersteuning bij het begeleiden van deelnemers van, naar en tijdens de activiteit. Dit doe je met ondersteuning van een beroepskracht en samen met andere vrijwilligers.Uren zijn afhankelijk van de geplande activiteit. Wij bieden je een vergoeding reiskosten, een WA- en ongevallenverzekering, een vrijwilligersovereenkomst met daarin alle gemaakte afspraken en, indien nodig, bijscholing(en). Interesse?
Voor meer informatie, of om een afspraak te maken voor een oriënterend gesprek, kun je contact opnemen met Marion Gorissen, bereikbaar via telefoonnummer 0499-333000. Je kunt ook je telefoonnummer achterlaten bij de receptie zodat je teruggebeld kunt worden.
Stichting 2109   
21(-09) September is uitgeroepen tot wereld Alzheimer dag.
Erelid Riet is geboren op 21-09.
Dit gegeven vonden wij  toepasselijk om ons idee de naam Stichting 2109 te geven.
Stichting 2109 heeft een uniek gepatenteerd beeldmerk ontworpen en verwerkt op een sierlijk en traceerbaar speldje die mensen met dementie mogen dragen.
Op dit moment krijgt iedere 7 seconden iemand de diagnose dementie. Dat betekent dat iedereen vroeg of  laat hiermee te maken krijgt.
Mensen met een zichtbare beperking worden direct herkend en krijgen hierdoor veelal begrip. Dementie is niet zichtbaar aan de buitenkant. Mensen schamen zich vaak en praten niet gemakkelijk over deze aandoening.
Stichting 2109 wil het taboe doorbreken door met dit beeldmerk herkenning en begrip te bevorderen waardoor er beter aangesloten kan worden bij de belevingswereld van mensen met dementie. Hierdoor wordt tevens de mantelzorger ontlast en zorgen wij er voor dat mensen met dementie en hun mantelzorgers zolang mogelijk binnen hun eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.

Het dragen van het speldje maakt dat we zichtbaar samen voor elkaar kunnen blijven zorgen.

Een tweede functie van het speldje is de persoonlijke traceerbare code die wordt gegraveerd op de achterkant  van het speldje. Het is geen verplichting!
Deze code is gekoppeld aan het noodnummer 088-2109000 die voorop het speldje vermeld staat.
Als een drager van dit speldje  is verdwaald dan kan het noodnummer worden gebeld  en via de code kunnen wij direct contact  opnemen met de betreffende contactpersonen.
Op deze manier is iemand met dementie veilig, snel en efficiënt te traceerbaar.	
De contactgegevens worden nooit kenbaar gemaakt aan derden!

Wat zoeken wij
Enthousiaste vrijwilligers die het idee achter Stichting 2109 omarmen.
De activiteiten bestaan uit;
-	Het geven van voorlichting over Stichting 2109 middels presentaties en het bezoeken van beurzen
-	Contact leggen met organisaties binnen de gezondheidszorg, politie en gemeentes
-	Meedenken bij de verdere ontwikkeling van Stichting 2109
-	Sponsoren en donateurs werven
-	Het publiceren van nieuwsberichten op Social Media


Bent u enthousiast om ons te komen versterken?
Neem dan contact op met ;
Simone den Uijl
06-51946084
info@2109.nl 
www.2109.nl
Dagvoorziening De SteenUijl is de plaats waar jongere en oudere mensen met dementie elkaar in een huiselijke sfeer kunnen ontmoeten.
Om sociaal isolement en snelle achteruitgang te voorkomen is het belangrijk dat er wordt deelgenomen aan zinvolle en stimulerende activiteiten.
De uniek gelegen voorziening ligt op een steenworp afstand van het natuurgebied de Mosbulten en beschikt over een groot inpandig zwembad van 12x6 meter en 30 graden verwarmd waarvan onder professioneel toezicht gebruik gemaakt kan worden.
De grote omliggende tuin nodigt uit om naar buiten te gaan en gebruik te maken van de verschillende terrassen.
Ook is er volop gelegenheid voor tuinactiviteiten zoals o.a. werken in de verhoogde moestuinbakken.
Bij De SteenUijl creëren wij een tweede thuis waarbij het draait om aandacht, sociale contacten en activering.
Wij zoeken
Enthousiaste vrijwilligers die affiniteit hebben met onze doelgroep.
De keuze om als vrijwilliger ons team te versterken bestaan uit;
-	Zwemmen met onze bezoekers
-	Wandelen in het prachtige buitengebied
-	Ondersteuning bij spelletjes 
-	Ondersteuning bij uitstapjes


Spreekt een van deze activiteiten u aan?
Neem dan contact op met ;
Simone den Uijl
06-51946084
info@desteenuijl.nl 
www.desteenuijl.nl
Om de mantelzorgers te ontlasten bieden opgeleide vrijwilligers, daar waar nodig en gewenst, tijd, aandacht en ondersteuning aan chronisch zieken, mensen met dementie en mensen in de laatste levensfase. Zij doen dit in de thuissituatie.

Wij zijn ter versterking van het team op zoek naar vrijwilligers die affiniteit hebben met chronisch zieken en min. 1 dagdeel per week (in overleg) ingezet willen worden. 
De vrijwilligers krijgen een basistraining en er is regelmatig een themabijeenkomst als bijscholing.

Reageren naar:
Tel. (06) 15 62 02 62  of  mail: coordinatoren@vtz-bos.nl.

Meer informatie: www.vtz-bos.nl
De Wereldwinkel in Son & Breugel is op zoek naar enthousiaste vrijwillige winkelmedewerkers met goede contactuele eigenschappen.

Inzet in overleg, volgens rooster

Kijk op: http://sonenbreugel.wereldwinkels.nl