Terug

Bericht: Praat mee over de energietransitie in de regio

Op 11 maart 2020 organiseren 21 gemeenten in de regio een avond over de energietransitie. Alle regio’s in Nederland zijn bezig met hun regionale energie strategie (RES). Die strategie moet antwoord geven op vragen als: welke mogelijkheden hebben we om (nog meer) energie te besparen? Waar in de regio zijn plekken voor duurzame energieopwekking zoals zonneparken of windmolens? Hoe kunnen we duurzame bronnen inzetten om niet meer afhankelijk te zijn van gas voor de verwarming van gebouwen?

De 21 gemeenten vallen in de Metropoolregio Eindhoven (MRE). De gemeenten willen, naast met elkaar, hier ook met inwoners en ondernemers over praten. “De overstap naar duurzame energiebronnen raakt immers iedereen. Het betreft wonen, werken, vervoer en recreatie. De gemeenten willen graag dat de opbrengst ten goede komt aan de inwoners en het bedrijfsleven”, aldus wethouder Paul van Liempd.
Duurzame energiebronnen
De CO2-uitstoot moet minder om onze leefomgeving prettig te houden. Dat is mogelijk, maar dan moeten we overstappen naar een ander systeem van energievoorziening. Een systeem dat gebaseerd is op duurzame energiebronnen zoals zonne- en windenergie en aardwarmte.
Programma
18:30 uur: Ontvangst
19:00 uur: Presentatie Wat is de Regionale Energiestrategie? Wat doen we als regio?
19.30 uur:
- Informatieplein: loop langs de kraampjes met informatie over diverse vormen van energie, energiebesparing en subsidiemogelijkheden;
- Energiecafé: Ga in gesprek met ambtenaren, raadsleden en energiedeskundigen over de dilemma’s van de energietransitie.
20.45 – 21.00 uur: Afronding

De informatieavond is op 11 maart van 18:30 – 21:00 uur in het Evoluon Eindhoven, Noord Brabantlaan 1a in Eindhoven.
|
Gemiddelde (0 Stemmen)Geen reacties gevonden..
Praat mee over de energietransitie in de regio