Terug

Bericht: Vraagafhankelijk Vervoer geheel electrisch

Met ingang van 1 juli is het Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (CVV) in Son en Breugel 100% duurzaam. De auto’s en taxibussen voor deeltaxivervoer rijden dan volledig elektrisch. De gemeente Son en Breugel is daarmee één van de eerste gemeenten in het land die deze duurzame stap heeft gezet voor het deeltaxivervoer.

Wethouder Duurzaamheid, Paul van Liempd: “Na de afkoppelsubsidie en de belastingkorting op rioolheffing is dit weer een mooi voorbeeld van hoe we als kleine gemeente laten zien dat we onze duurzame ambities serieus nemen en ook echt bereid zijn om gedurfde keuzes te maken”.

Duurzaam doelgroepenvervoer
Op 13 maart zette Van Liempd ook zijn handtekening onder het landelijke bestuursakkoord Zero Emissie Doelgroepenvervoer. Samen met de gemeenten die eerder al hun handtekening zetten, heeft Son en Breugel de ambitie om in 2025 een volledig uitstootvrij doelgroepenvervoer te realiseren. Van Liempd: “In Son en Breugel kunnen we nog een stap maken in het verduurzamen van het leerlingenvervoer. Dit vervoer besteden we in 2021 opnieuw aan. Ook daar zetten we stevig in op duurzamer vervoer. We zijn dus goed op weg om 100% uitstootvrij doelgroepenvervoer te realiseren en daarmee zijn we ook weer een stapje dichterbij een klimaat neutrale gemeente in 2030”.

Deeltaxivervoer opnieuw aanbesteed
Door een nieuwe aanbesteding voert Personen- en Zorgvervoer Nederland (PZN) het deeltaxivervoer per 1 maart uit. PZN is als meest duurzame partij uit deze aanbesteding gekomen. Connexxion gaat, namens PZN, het vervoer in Son en Breugel organiseren. Lucien Brouwers, directeur PZN en Connexxion Taxiservices: “Ik ben zeer verheugd dat wij als Connexxion en PZN met deze opdracht een bijdrage kunnen leveren aan zowel de verduurzaming van de gemeente als aan de bewegingsvrijheid van de inwoners van gemeente Son en Breugel”.
Door de nieuwe aanbesteding en omdat het gebruik van de Deeltaxi in Son en Breugel toeneemt, houdt de gemeente wel rekening met een kostenstijging op het deeltaxivervoer.
|
Gemiddelde (0 Stemmen)Geen reacties gevonden..
Vraagafhankelijk Vervoer geheel electrisch