Terug

Bericht: Aanschaf zonnepanelen via gemeente verlengd tot 1 april 2021

Inwoners van de gemeente Son en Breugel kunnen via de gemeente een financiering ontvangen voor de aanschaf van zonnepanelen. Deze betalen zij in 15 jaar terug. Er zijn meerdere lokale initiatieven voor de aanschaf van zonnepanelen. Het regionale initiatief De Groene Zone was voor een periode van twee jaar, maar is nu met een jaar verlengd tot 1 april 2021. De gemeente wil inwoners op deze manier helpen bij de aanschaf van zonnepanelen, waardoor hun energielasten gaan dalen.

“De aanschaf van zonnepanelen is een flinke uitgave. Dat wil en kan niet iedereen betalen. Met deze lening willen we inwoners helpen. Die grote uitgave is er niet, want die is versnipperd over 15 jaar. Maar inwoners profiteren wel direct van de lagere energie- kosten. Zo maken we ons dorp samen steeds groener en duurzamer”, aldus wethouder van Liempd.

Groene zone
De gemeente Son en Breugel is één van de 12 deelnemende gemeenten aan het regionale zonnepanelenproject De Groene Zone. De gemeenteraad wil, mede in het kader van de lokale duurzaamheidscampagne ‘Wat we doen is groen’, ruim 500 woningen in de gemeente voorzien van zonnepanelen. Inwoners van onze gemeente kunnen voor de aanschaf van zonnepanelen een lening krijgen van de gemeente en betalen deze in 15 jaar terug. De gemeente zorgt voor de voorfinanciering van de PV-installaties. De Serviceprovider zorgt voor het plaatsen van de panelen, het onderhoud en service.

Meer lokale initiatieven
Er zijn veel particuliere aanbieders van zonnepanelen op de markt waar mensen de investering zelf kunnen betalen. Ook zijn er in de gemeente meerdere lokale initiatieven voor zonnepanelen. Zo richt SonEnergie zich op zonnepanelen voor particulieren. Woningstichting Thuis richt zich specifiek op sociale huurwoningen. Ook buurtinitiatieven zoals Happy Gentiaan en Breugel hebben samen met Sonenbreugelverbindt en Buurkracht veel zonnepanelen bij particulieren gelegd.
|
Gemiddelde (0 Stemmen)Geen reacties gevonden..
Aanschaf zonnepanelen via gemeente verlengd tot 1 april 2021