Terug

Bericht: Gemeente Son en Breugel organiseert opnieuw collectieve inkoopactie verduurzamingsmaatregelen

Gemeente Son en Breugel houdt tweede grootschalige inkoopactie met ‘Winst Uit Je Woning’ voor verduurzaming van koopwoningen. Woningeigenaren kunnen op die manier tegen een scherp tarief investeren in ventilatie, zonnepanelen en isolatie. Hiermee wordt de energierekening sterk verlaagd en het wooncomfort verhoogd. Bijna 5000 inwoners ontvangen deze week een brief over de mogelijkheden. De waardebon die huiseigenaren in oktober ontvangen hebben, kunnen zij ook gebruiken bij deze inkoopactie.

Woningeigenaren kunnen zich tot 31 december 2020 vrijblijvend inschrijven voor deze inkoopactie. Het gaat om de aanschaf en het plaatsen van zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, isolatieglas en het opnieuw inregelen van bepaalde cv-installaties (bijvoorbeeld waterzijdig). Het bouwjaar van de woning is bepalend voor het type maatregelen dat de eigenaar per brief krijgt aangeboden.

Goed voor de portemonnee
Dankzij de samenwerking van de gemeente Son en Breugel met Winst Uit Je Woning, wordt de aanschaf gebundeld voor woningeigenaren uit het dorp en wordt voordelig ingekocht. Als de duurzame maatregelen eenmaal in de woning zijn genomen, scheelt dat in de maandelijkse energierekening. Vooral woningen die voor 1976 zijn gebouwd, zijn vaak niet of slecht geïsoleerd. Betere isolatie betekent minder stoken en lagere energielasten. Voor zonnepanelen geldt dat de Belastingdienst ongeveer 20% van de aanschafprijs terugbetaalt.

Ontzorgen en ondersteuning
Deelnemers aan de collectieve inkoopactie hebben geen gedoe met het vergelijken van offertes en krijgen extra ondersteuning en advies. Zij worden geholpen bij de subsidieaanvraag en andere vragen over financiering. Ook helpt een onafhankelijk adviseur bij het maken van de keuze voor het type maatregelen dat past bij de woning.

Collectieve inkoop in tijden van corona
Adviseurs, isolatiebedrijven en installatiebedrijven houden zich aan de richtlijnen van het RIVM en werken op gepaste afstand. Indien gewenst kunnen de klussen ook over enkele maanden worden ingepland.

Wat we doen is Groen!
De gemeente wil woningeigenaren helpen de energielasten te verlagen én de CO2 emissie in de gemeente terug te dringen. Deze actie is onderdeel van de campagne “Wat we doen is Groen”, waarmee de gemeente samen met inwoners, maatschappelijke en commerciële partners de gezamenlijke duurzaamheidsdoelen wil halen.

Waardebon
Inwoners van gemeente Son en Breugel met een grondgebonden koopwoning hebben begin november een waardebon ter waarde van € 70,- ontvangen. Met de waardebon kunnen zij energiebesparende producten aanschaffen bij bouwmarkten en webwinkels of via de website van Winst uit je woning. Deze maatregelen kosten de inwoners uiteindelijk niets én leveren direct een besparing op de energierekening op.
Bent u benieuwd waar u de waardebon nog meer voor kan gebruiken. Via www.sonenbreugel.nl/duurzaamheid ziet u de volledige lijst van maatregelen die in aanmerking komen.


Aanmelden en vragen
Aanmelden voor de collectieve inkoopactie is vrijblijvend. Geïnteresseerden krijgen na aanmelding een offerte en kunnen op basis daarvan besluiten om wel of niet mee te doen.

Voor meer informatie en inschrijven klik op meer informatie
» Meer informatie..
|
Gemiddelde (0 Stemmen)Geen reacties gevonden..
Gemeente Son en Breugel organiseert opnieuw collectieve inkoopactie verduurzamingsmaatregelen