Terug

Bericht: Extra publieke laadpunten in Son en Breugel

In de gemeente Son en Breugel komen 8 extra publieke laadpalen voor elektrisch voertuigen. Dit omdat de verwachting is dat het elektrisch vervoer gaat toenemen. Energieleverancier Vattenfall coördineert dit regionaal, heeft een prognose gemaakt en daar het aantal laadpalen op gebaseerd.

Op dit moment heeft Son en Breugel 12 publieke laadpalen en twee aanvragen zijn in procedure.
De komende twee jaar krijgt het dorp er acht nieuwe publieke laadpunten bij. De gemeente heeft ervoor gekozen om deze acht locaties eerst aan de inwoners voor te leggen en hun om reactie te vragen. Het gaat om de straten: Keverlaan, Zebrakever, Thorbeckelaan, Boslaan, Markt, Rietlaan, Doctor Berlagelaan en Blekerstraat. De precieze locaties staan op www.sonenbreugel.nl/laadpalen. Bewoners kunnen ook alternatieve locaties voorstellen. De gemeente neemt de reacties mee en besluit vervolgens via een verkeersbesluit waar de definitieve laadpunten komen. De precieze locaties voor laadpalen zijn te vinden op www.sonenbreugel.nl/laadpalen. Hier staan meerdere voorstellen voor laadlocaties. Inwoners kunnen hun voorkeur voor een locatie of voorstel voor een alternatieve locatie mailen naar duurzaam@sonenbreugel.nl. Reageren kan tot 17 februari 2021.

Wat we doen is groen
Dit initiatief is onderdeel van de campagne “Wat we doen is Groen”, waarmee de gemeente samen met inwoners, maatschappelijke en commerciële partners stappen wil zetten om de gezamenlijke duurzaamheidsdoelen te halen. Zo wordt het dorp steeds een beetje groener.
|
Gemiddelde (0 Stemmen)Geen reacties gevonden..
Extra publieke laadpunten in Son en Breugel