Terug

Bericht: Bespaar geld en energie door cv-ketel op 60 graden te zetten

De meeste cv-ketels staan op de fabrieksinstelling van 80 graden, maar werken efficiënter op 60 graden. Door de cv-ketel - het verwarmingswater, niet het drinkwater - naar 60 graden terug te brengen, kunt u tot wel €60 per jaar besparen. De handeling om dit te doen is heel eenvoudig en snel gedaan. Deze snelle besparing scheelt veel gas, dus CO2. Verder blijft uw huis comfortabel warm en is er geen risico op een koude douche.

“Het verlagen van de temperatuur van de cv-ketel is een maatregel die veel mensen niet kennen. Dat is zonde! Het is eenvoudig, er is geen technische kennis voor nodig en je bespaart er geld mee. We geven inwoners daarom graag deze duurzame tip om onze gemeente samen steeds een beetje groener en duurzamer te maken”, aldus wethouder Paul van Liempd.

Eenvoudige maatregelen
Meer maatregelen die eenvoudig te plaatsen zijn en relatief goedkoop, zijn: radiatorfolie (warmte van radiator verwarmt de kamer ipv de koude muur), led-verlichting, tochtstrips, waterbesparende douchekop en pompschakelaar voor de vloerverwarming.

Wat we doen is groen
Dit initiatief is onderdeel van de campagne “Wat we doen is Groen”, waarmee de gemeente samen met inwoners, maatschappelijke en commerciële partners stappen wil zetten om de gezamenlijke duurzaamheidsdoelen te halen. Zo wordt het dorp steeds een beetje groener.
Op de website www.zetmop60.nl staat voor iedere cv-ketel een korte instructievideo om het eenvoudig zelf te doen.
|
Gemiddelde (0 Stemmen)Geen reacties gevonden..
Bespaar geld en energie door cv-ketel op 60 graden te zetten