Wij doen het groen

Steeds meer mensen zijn bezorgd over het milieu en bereid om er zelf wat aan te doen. Wij Doen Het Groen ondersteunt deze mensen met het realiseren van hun ideeën. Vijfentwintig mensen meldden zich al aan op de Avond van de Duurzaamheid. En we rekenen op nog meer belangstelling.


Op donderdag 16 november trappen we af in Sportcafé ExpresZo bij sporthal De Landing. Dan delen we met elkaar de ideeën die er al zijn en bedenken we er wellicht nog meer. Of het nu om groene daken gaat, regenwateropvang, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, het bouwen van duurzame kleine huisjes (Tiny Houses) , samen een duurzame boerderij runnen, een groen dak (sediment dak), het collectief plaatsen van HR-glas, het plaatsen van laadpalen op de openbare parkeerplaatsen of het initiatief Automaatje, waarbij inwoners van ons dorp minder mobiele medebewoners ergens naartoe vervoeren, alles wat wij samen beoordelen als duurzaam komt in aanmerking.

Wij nodigen iedere inwoner uit ons dorp uit mee te doen en met ideeën te komen die bijdragen aan die ecologisch gezonde, duurzame en economisch stabiele samenleving. 
En het leuke is dat u er zelf over gaat! Van begin tot het einde. Over het idee, het plan, de financiën en de realisatie. Dat hoeft u natuurlijk niet alleen te doen. Doe mee met je straat, je buurt, je vereniging, je vriendengroep of kom alleen en vindt mensen die op hetzelfde idee aan het broeden zijn. De regie ligt bij de deelnemers.

Nieuws