Goedemorgen
Dementievriendelijk Son en Breugel wil een bijdrage leveren in het realiseren van een dementievriendelijke samenleving in onze gemeente.
Zodat mensen met dementie zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen en kunnen blijven meedoen in de maatschappij.


Actueel en Nieuws

Op dinsdag 23 januari werd in het Vestzaktheater van het Dommelhuis de spraakmakende film Human Forever van Teun Toebes en Jonathan de Jong vertoond voor een bijna uitverkochte zaal. De boodschap van Teun Toebes en Jonathan de Jong is dat we anders moeten omgaan met mensen met dementie, uitgaan van het positieve: wat wel nog mogelijk is. Geluksmomenten samen creëren.

   

 

Onvergetelijke Kookclub

 

De Onvergetelijke Kookclub wordt iedere 2e donderdag van de maand georganiseerd voor inwoners uit de regio Best en Son en Breugel.  

Iedereen met dementie kan samen met een mantelzorger of andere naaste deelnemen aan deze leuke activiteit.

Onder begeleiding kookt, serveert en eet u een heerlijke maaltijd voor slechts €10,- per persoon per avond.

Dit is inclusief 3-gangen diner, welkomstdrankje en koffie of thee na afloop.

U kunt zich voor deelname aanmelden door een mail te sturen naar kookclub.best@alzheimervrijwilligers.nl of te bellen naar de coördinator Lenie Brummans 085-3031095

Deelnemers worden verwacht om 17.00 uur bij DagBest, De Ronde 15, 5683 CZ in Best.

De avond eindigt om ca. 20.00 uur.

 

Hoe werkt het op de kookavond:

De regie is in handen van de kok die ook het menu heeft samengesteld en de boodschappen heeft gedaan. Een team van 4 vrijwilligers helpt bij alle voorbereidingen. Rond een uur of vijf verwelkomen we de gasten met een lekkere mocktail. De kok vertelt dan wat de pot schaft en vraagt ook wie er zin heeft om een handje toe te steken en verdeelt alle taken. Samen met de vrijwilligers gaan de gasten aan de slag.                                                                                                                                                                                      De recepten zijn goed uitgewerkt en verdeeld in duidelijke stappen.                                                                                                                                                                              Na ongeveer 90 minuten is het diner klaar en gaan we samen dineren aan een mooi gedekte tafel.

Het Alzheimercafé Best-Oirschot-Son en Breugel, een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, vrienden en andere

belangstellenden, heeft het volgende programma:  

woensdag 24 januari De rol van de huisarts

woensdag 28 februari In gesprek met iemand met dementie

woensdag   27 maart Teun Toebes en zijn visie op de zorg

woensdag 24 april Theatervoorstelling Helderman                                                                                                                                                     

Adres: zalencentrum  't Zand, Bestseweg 52, Oirschot. Inloop van af 19.00 uur, start programma van 19.30 uur tot 21.00 uur.

Zie voor nadere informatie de website Alzheimer B.O.S, https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/zuidoost-brabant/alzheimer-cafe-bos

-

Ook het van Abbemuseum start weer met rondleidingen speciaal voor mensen met dementie. Kijk voor meer informatie op de website van het museum:

www.vanabbemuseum.nl , onder het hoofdstuk alzheimerprogramma.

-

Voetbalherinneringen ophalen in het PSV stadion ‘Voetbalherinneringen’ is één van de activiteiten voor mensen met dementie, die onder de noemer van ‘Tikkie Terug’ worden georganiseerd. Het is een project van PSV, in samenwerking met Vitalis, Fontys/TUe en Alzheimer Nederland. Elke twee weken op dinsdag van 13.30 tot 14.30 uur komen vrijwilligers en deelnemers bij elkaar. Aan de hand van foto’s, video’s en verhalen haalt men samen herinneringen op over PSV voetbal. Wilt u eens zo’n bijeenkomst bijwonen? Mail dan naar s.van.aggel@vitalisgroep.nl

-

DementieLijn

Heb je een vraag over de zorg voor je naaste, of heb je behoefte aan een luisterend oor? Bel dan gratis de DementieLijn op tel. 0800-5088. De DementieLijn biedt zeven dagen per week een luisterend oor en advies bij omgaan met dementie.