Tips

Gebruik van een tablet 

Swipen of vegen bij een tablet of i-pad gebeurt vaak intuïtief en kan ook goed gebruikt worden voor en door mensen met dementie.

De gratis app Dementie en herinneringen biedt met muziek, oude foto's en filmpjes een schat aan materiaal uit het verleden. Probeer eens rustig een paar maal uit wat aansluit bij de belangstelling en waar iemand positief op reageert.

Denk ook eens aan de mogelijkheden om een persoonlijk foto album te maken, eventueel ook mogelijk op een tablet, om herinneringen aan belangrijke gebeurtenissen uit het leven te memoreren.

Muziek en muzikale herinneringen blijven heel lang in ieders geheugen zitten: maak hier gebruik van. Naast iemands specifieke muzieksmaak kunnen bijvoorbeeld de bekende walsen door André Rieu mensen in een opgewekte stemming brengen, evenals oude kinderliedjes. Spotify kan u hierbij helpen om een selectie te maken.

Wandelen ! Dagelijks proberen buiten een rondje te lopen: het stimuleert de lichamelijke conditie, de zintuigen maar ook de geest. Is er wellicht een vriend/vriendin die u hierbij kan ondersteunen? Denk anders ook aan contact met het CMD/LEV groep voor aansluiting bij een wandelgroepje.

Voor een uitgebreide toepassing van apps: zie het document Apps en toepassingen dementie (pdf)

Voor informatie over het CMD klik hier