Goedemiddag
Dementievriendelijk Son en Breugel wil een bijdrage leveren in het realiseren van een dementievriendelijke samenleving in onze gemeente.
Zodat mensen met dementie zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen en kunnen blijven meedoen in de maatschappij.


Actueel en Nieuws 

Themamiddag over dementie, de laatste inzichten en de invloed van leefstijl.

Op vrijdag 21 april zullen Drs. Simone Verhaar, geriater Catharinaziekenhuis en Drs. Nicky de Rooij, geriater in opleiding, een lezing over dementie verzorgen in het Dommelhuis.

Twee onderwerpen staan centraal: kennis opfrissen over dementie en de invloed, positief en negatief, van leefstijl. Wat kunt u doen om uw leefstijl te optimaliseren?

Vrij toegankelijk voor iedereen. Zaal open vanaf 13.30 uur, programma van  14.00 tot 16.00 uur. Iedereen is welkom en er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

 

Het Alzheimercafé Best-Oirschot-Son en Breugel, een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, vrienden en andere

belangstellenden, heeft het volgende programma:  

woensdag 26 april : Domotica

woensdag 24 mei : De notaris

woensdag 28 juni : Rouw en verlies                                                                                                                                                                

Adres: zalencentrum  't Zand, Bestseweg 52, Oirschot. Inloop van af 19.00 uur, start programma van 19.30 uur tot 21.00 uur.

-

Ook het van Abbemuseum start weer met rondleidingen speciaal voor mensen met dementie. Kijk voor meer informatie op de website van het museum:

www.vanabbemuseum.nl , onder het hoofdstuk alzheimerprogramma.

-

Voetbalherinneringen ophalen in het PSV stadion ‘Voetbalherinneringen’ is één van de activiteiten voor mensen met dementie, die onder de noemer van ‘Tikkie Terug’ worden georganiseerd. Het is een project van PSV, in samenwerking met Vitalis, Fontys/TUe en Alzheimer Nederland. Elke twee weken op dinsdag van 13.30 tot 14.30 uur komen vrijwilligers en deelnemers bij elkaar. Aan de hand van foto’s, video’s en verhalen haalt men samen herinneringen op over PSV voetbal. Wilt u eens zo’n bijeenkomst bijwonen? Mail dan naar s.van.aggel@vitalisgroep.nl

-

DementieLijn

Heb je een vraag over de zorg voor je naaste, of heb je behoefte aan een luisterend oor? Bel dan gratis de DementieLijn op tel. 0800-5088. De DementieLijn biedt zeven dagen per week een luisterend oor en advies bij omgaan met dementie.