Organisaties en Diensten

Organisatie: Buurtvereniging Gehurterbij

Buurtvereniging Gehurterbij is een jonge, maar heel bijzondere buurtvereniging die in 2011 is opgericht. Bijzonder omdat de buurtvereniging is ontstaan door een min of meer natuurlijk proces van samenwerking en integratie tussen Zonhove en de omliggende straten. De doelgroep van Gehurterbij bestaat dan ook uit bewoners van de Brinken op Zonhove en bewoners uit de straten Antoon van de Venstraat, Esdoornstraat, Zandstraat, Taylorstraat en een deel Nieuwstraat.

De naam Gehurterbij is het resultaat van een namenwedstrijd en dekt de lading natuurlijk perfect!

Buurtvereniging Gehurterbij streeft ernaar dat, zoals de naam al zegt, iedereen in onze buurt er ook echt bij hoort. Mensen mét en zónder beperking uit de buurt rondom Zonhove, treffen elkaar bij vele leuke gezamenlijke activiteiten. Het vraagt wat meer creativiteit om zoveel mogelijk activiteiten samen te doen maar uiteindelijk leidt dit allemaal toch tot een echte win-win situatie waarin gezelligheid, ontmoeting en een actieve buurt voorop staan!

Bekende activiteiten zijn bijvoorbeeld de jaarlijkse garage-verkoop, Halloween, Paaseieren zoeken, Kerststukjes maken en Sinterklaas wordt door de feestelijk versierde straten van onze buurtvereniging geleid.

In 2012 is Kerstverlichting aangeschaft die bij alle leden én niet leden is opgehangen waardoor een gezellige sfeer in de buurt is gecreëerd.

Tenslotte zijn alle adressen van de buurtvereniging (dus inclusief het Zonhove-terrein) aangemeld bij het project Buurtpreventie.
Vestiging 5691 AA, Son en Breugel
Website http://www.gehurterbij.nl
Buurtvereniging Gehurterbij