Aanmelden bij een groep of zelf een groep starten kan alleen als je als deelnemer ingelogd bent.

Openbare groepen in Son en Breugel

LOGIN op de website en ga naar Groepen en MELD je aan! LET OP, dit is een VOORBEELD-DEMO website om rond te kijken en voor ideeën en tips voor het zelf opstarten van een hobby- Groep of Buurtplein!
Kijk daarna maar eens rond en klik op de verschillende 'blokken' om de handige functionaliteiten te bekijken w.o.: Mijn Buren, Buurt Prikbord, Buurt activiteiten, Buurt Media wo. Help Documenten, etc. 

En start bijvoorbeeld samen met ander een buurt Activiteit of gezellige Burendag ! Of stel elkaar vragen via het
In de Apple gebruikers groep kan je op een gezellige, informele manier kennismaken met andere Apple producten-gebruikers (Mac, iPad, iPhone of iPod touch), ervaringen uitwisselen, vragen stellen en ontdekken hoe leuk het is je enthousiasme te delen met andere gebruikers.
Archipel Thuis biedt alle vormen van thuiszorg, variëren van wijkverpleging tot individuele begeleiding, met als uitgangspunt: het leveren van een zinvolle bijdrage aan de kwaliteit van leven. Ook in complexe situaties biedt Archipel Thuis, samen met de behandelaren (bijvoorbeeld fysiotherapeuten, ergotherapeuten of diëtisten) en specialisten van moederorganisatie Archipel, de juiste zorg op maat. We bieden u zorg naar uw wensen en behoeften, zodat u zo lang en zelfstandig mogelijk in uw eigen huis kunt blijven. Samen met u kijken we welke hulp u nodig heeft en maken we duidelijke afspraken. We houden daarbij rekening met hoe u uw leven leidt, uw gewoontes en wensen. We werken met medewerkers die de verantwoordelijkheid krijgen en nemen om samen met u te bepalen hoe de zorg die u nodig heeft binnen uw leven past.
De kwaliteit van de gebouwde omgeving gaat ons allemaal aan het hart. Architectuur bepaalt, tenminste voor een deel, ons welbevinden. Deze groep verenigt geïnteresseerden en liefhebbers van bouwkunst en architectuur. Er wordt van gedachten gewisseld over meningen en stellingen.
Straatfeesten en partijen in de Beatrixstraat Son
DOE MEE en bespaar tot 30%, mail nu uw jaarenergienota naar annemarie.eras@energiekantoor.nl ! 

Beste buurtbewoner,									
… hebt u ook het gevoel dat u teveel betaalt voor uw energie? 
… en hebt u er ook zo’n hekel aan dit zelf uit te zoeken?

Doe dan nu vrijblijvend mee en bespaar geld met het beste buurtcollectief: Energiekantoor.nl

Energiekantoor.nl is een bewezen ontzorgconcept voor en door buurtbewoners. 
Wij volgen de energiemarkt op de voet en streven continu naar het beste aanbod in uw belang. 
We zijn al vijf jaar actief en hebben inmiddels ruim 5000 collectieve deelnemers! 

Uw collectieve voordeel:
•	altijd scherpe energietarieven, jaar in jaar uit !
•	geen zorgen meer, wij houden alles continue voor u in de gaten 
•	meedoen is gratis, wij zijn blij met uw deelname 
•	makkelijk en probleemloos overstappen
		
Uw collectieve besparing: 
Wilt u weten wat u kunt besparen? Stuur of mail ons een kopie van uw laatste jaarnota. 
U krijgt dan binnen een week een berekening op basis van onze collectieve inkoop tarieven. 
Daarmee kunt U gemakkelijk zien wat u gaat besparen. 

Heeft u nog vragen, bel mij dan op 06 21242570. Of mail mij direct uw laatste energie jaarnota en ontvang een collectief bewonersaanbod.

Met vriendelijke groet,
namens Energiekantoor.nl

Annemarie Eras-Govaert
Frieslandlaan 1, Son en Breugel			
Ambassadeur Zuid Nederland 
	
E-mail : annemarie.eras@energiekantoor.nl 
Telefoon: 06 21242570

PS: Wilt u snel weten wat u gaat besparen? Mail mij dan nu uw jaarenergienota naar annemarie.eras@energiekantoor.nl ! (PDF/JPEG).
26 september de eerste Talmastraat BBQ!
Zaterdag 5 september buurtfeest
Binnen de Apollolaan willen we elkaar proberen te helpen. Heb je een vraag die mogelijk een straatbewoner kan beantwoorden of heb je hulp nodig en kan iemand uit de straat die misschien leveren? Schroom dan niet om je vraag via Buurtplein Apollolaan te stellen. Alle geregistreerde straatbewoners krijgen een mail en kunnen op jouw vraag of hulpvraag reageren. Hopelijk kunnen we zo elkaar van dienst zijn binnen de Apollolaan in Breugel.
Wij van Buurtplein Breeakkerstraat nodigen alle straatgenoten van harte uit om lid te worden van deze groep.
De Happy Gentiaan (DHG) is hét bewoners collectief van en voor alle bewoners in de Gentiaan van o.a. de Friesland-, Groningen-, Drente-, Azië-, Australië- en Amerikalaan in Son en Breugel!

Via ons buurtplein kunnen alle aangemelde medebewoners veilig en gemakkelijk met elkaar in contact komen door vragen te stellen of hulp aan bieden via het Buurtprikbord en samen met buurtbewoners een leuke activiteit te organiseren wo. de Burendag en maandelijks DHG Inloopcafé ! 

Doe ook mee en word ook lid of start je eigen Buurtplein of staat- of hobbygroep! Kijk bij Help op de website!

Ons motto is: Zelf doen, Samen doen, Laten doen!
Vroeger was burenhulp heel vanzelfsprekend. Men kende elkaar en elkaars situatie en sprong in waar het nodig was. Bovendien wist je zelf waar je terecht kon als je eens hulp kon gebruiken. Tegenwoordig is dit niet meer zo vanzelfsprekend. Iedereen is druk met werk en hun eigen familie- en vriendenkring zodat er voor het buurtcontact weinig tijd over blijft. Ook de overheid zet groots in wat betreft 'elkaar helpen binnen de wijk'. Een groep bewoners rond de Molenstraat heeft daarom het initiatief genomen om ook in onze buurt de burenhulp op te zetten. Binnen dit Buurtplein willen we elkaar als buren proberen te helpen.
Oprichtingsdatum DO 5 nov. 2015
Buurtplein Evertsenlaan is hét bewoners collectief van en voor bewoners van de Evertsenlaan in Breugel!

Via dit buurtplein kunnen alle deelnemers eenvoudig en gemakkelijk met elkaar in contact komen door vragen te stellen via het buurtprikbord of samen met buurtbewoners een leuke activiteit te organiseren. Doe ook mee! 

Ons motto is: Zelf doen, Samen doen en Laten door en voor bewoners!
Buurtplein Jupy is voor de bewoners van Juralaan, Pyreneeenlaan en Australielaan 31 t/m 39 (oneven), met als eerste doelstelling: BUURTPREVENTIE.
Dit is het buurtplein van Buurtvereniging de Kanaalstraat, Driehoek, Eindhovenseweg
Wij zijn een buurt in het mooiste stukje Breugel met in de kern van onze buurt de prachtige, mooie, monumentale Sint Genovevakerk.
Nieuw in 2016, meld je aan!
De jaarlijkse buurtborrel in de Texellaan is gezellig! Door het jaar heen kunnen we elkaar misschien ergens mee helpen. Heb je een vraag of heb je hulp nodig? Stel je vraag via Bewoners Texellaan. Alle geregistreerde straatbewoners krijgen een mail en kunnen op jouw (hulp)vraag reageren.
Buurtactiviteit Vliehors Zuid , huisnummers 1 t/m 30
Buurtplein de Vloed is er voor alle bewoners van wijk de Vloed in Son en Breugel!

Via dit buurtplein kunnen alle aangemelde leden eenvoudig en op een gemakkelijke manier met elkaar in contact komen, elkaar helpen of samen een leuke activiteit organiseren. 
Je kunt actief lid zijn en mee doen aan de activiteiten die georganiseerd worden. Maar je kunt ook passief lid zijn als je het leuk vind om te horen wat er in de buurt speelt. Doe ook mee en word lid.
Login en meld je ook aan bij deze Groep!

Doe mee aan deze Bewoners groep om mee te denken en mee te werken aan buurtpreventie, de oren en ogen te zijn voor elkaar, de politie en de gemeente bij het opzetten van buurt (alert)initiatieven?!?
De buurtvereniging Bosrand is een actieve buurtvereniging die regelmatig activiteiten heeft in de eigen buurt voor alle leden. Onze vereniging bestaat uit 35 huishoudens die lid zijn. Tevens is er een zeer actief groepje bewoners binnen deze vereniging actief met alle gemeentelijke zaken die spelen binnen het Sonniuspark.
Dagvoorziening De SteenUijl is de plaats waar jongere en oudere mensen met dementie elkaar in een huiselijke sfeer kunnen ontmoeten.
Om sociaal isolement en snelle achteruitgang te voorkomen is het belangrijk dat er wordt deelgenomen aan zinvolle en stimulerende activiteiten. 
De uniek gelegen voorziening ligt op een steenworp afstand van het natuurgebied de Mosbulten en beschikt over een groot inpandig zwembad van 12x6 meter en 30 graden verwarmd waarvan onder professioneel toezicht gebruik gemaakt kan worden.
De grote omliggende tuin nodigt uit om naar buiten te gaan en gebruik te maken van de verschillende terrassen.
Ook is er volop gelegenheid voor tuinactiviteiten zoals o.a. werken in de verhoogde moestuinbakken.
Bij De SteenUijl creëren wij een tweede thuis waarbij het draait om aandacht, sociale contacten en activering.Een voorziening voor mensen met dementie.
Buurtplein voor bewoners van de Duinlaan. We zorgen voor leven en welzijn van elkaar in de straat.
Postzegels, je plakt ze zo gemakkelijk op een brief of poststuk om dat te versturen. Maar eigenlijk zijn het kleine stukjes design en grafisch ontwerp. Je kunt ze ook zien als venster op de wereld of als gestolde geschiedenis. Je kunt ze verzamelen, digitaal of in het echt, en presenteren in een board op pinterest of in een album, als tijdreeks of thematisch. Postzegels, niet saai want je kunt er alle kanten mee uit.
Wie zijn je ouders, wie je grootouders en wie je overgrootouders? Waar woonden ze, wat voor beroep oefenden ze uit, wanneer trouwden ze en met wie? Hoe hielden ze zich in de golven van hun tijd? Genealogie houdt zich daarmee bezig en veel mensen vinden het leuk om die dingen uit te zoeken. 

Deze groep verenigt mensen die geïnteresseerd zijn in genealogie. Om elkaar te helpen door tips en wetenswaardigheden te delen. En gewoon omdat het leuk is om het over deze vorm van geschiedbeoefening te hebben. Belangstelling? Meldt u zich!
Bewoners van het Harde Ven in de volgende straten:
Dudokstraat;Krophollerstraat;Klerkstraat en Rembrandtstraat
Leuk, gezellige hofje in de Amstellaan.
Buurtborrel voor zij- naast en achterburen
De bewoners van het hof op de australiëlaan
Hoe ziet de wereld er over 30 jaar uit? Zit je op de basisschool? Welk gebouw in Son, Nederland, Europa of de wereld vindt je mooi? Laat een foto van dat gebouw hier zien. Laat zien wat je mooi vindt.
Jongeren vormen een redactie voor een jongeren-app op SonenBreugelVerbindt.
Groep bewoners van de Kempenlaan die enkele malen per jaar samenkomen voor ontmoeting en die elkaar bijstaan als dat nodig is.
Deze groep is opgezet om de communicatie ten behoeve van kennisdeling tussen Geldrop/Mierlo, Hoogeloon, Best en Son en Breugel op het gebied van community vorming te faciliteren.
Welkom bij deze buurt- of groepsverbinders kennisgroep! LOGIN, meld je aan en deel je BuurtVerbinders' en of GroepsBeheer ervaringen, stel vragen- en geef tips aan elkaar!
Son en Breugel bruist van de muziek pop, rock, metal, muziekonderwijs, musical, maar ook klassiek. Er zijn veel klassieke muziekliefhebbers en musici. Kennen we elkaar al allemaal? 

Hoe mooi zou het zijn als we als klassieke musici elkaar leren kennen, samen muziek gaan maken en ook nog eens samen kennis en ervaringen over muziek gaan delen. In deze groep kunnen we elkaar vinden.
Kom gezellig een kopje koffie/thee drinken bij de Boerderij! Van 11.00 - 13.00 uur staat de koffie klaar!
Vanuit de LEVgroep organiseren we doorgaans het jaar allerlei activiteiten, ontmoetingsmomenten en leuke bijeenkomsten.
Loopgroep de Springbokken heeft een brede samenstelling: van beginnende lopers tot zeer ervaren
(marathon)lopers. Onder begeleiding van gediplomeerde trainers wordt zowel op de maandag als
woensdagavond een loopprogramma aangeboden waarmee iedere loper uit de voeten kan: beginnend
dan wel ervaren. Daarnaast starten wij eens in het half jaar met een beginnersgroep
Ben je mantelzorger en heb je wel eens behoefte om met andere mantelzorgers je ervaringen te delen? Deze groep, onder begeleiding van Steunpunt Mantelzorg, wil lotgenotencontact stimuleren.

De inhoud van deze contactgroep is alleen toegankelijk voor mantelzorgers die door Steunpunt Mantelzorg aan de groep zijn toegevoegd.
Een plek voor bewoners van de Marnelaan.
Aanmelden als bewoner: graag naam en huisnummer
Deze groep is bestemd voor het uitwisselen van tips over exposities in musea. Heeft u een fantastische tentoonstelling gezien en wilt u die delen met anderen, geef dan een tip en vertel waarom deze expositie zo de moeite waard is. Stuur de beheerder van deze groep een compact bericht en hij zal zorgen voor reactie en publicatie. In een later stadium is het mogelijk dat er excursies naar veel getipte tentoonstellingen worden georganiseerd.
Buurtplein voor mededelingen, activiteiten, buurtpreventie enz
Gratis koffie, thee, ranja en gebak bij de open burendag voor de gentiaan.
Georganiseerd door de LEVGroep en de jongeren van de Chill Out!
In deze groep kunnen ondernemers die deelnemen aan het prokkelstage-project, met elkaar ervaringen delen, ideeën en tips uitwisselen. Ook vindt je in de documentenmap diverse informatieve documenten ter ondersteuning van de prokkelstages. Ook eigen documenten kun je hier met elkaar delen.
Deelnemers aan de prokkelstages ontmoeten elkaar in deze groep, houden contact, delen ervaringen en kunnen samen verhalen, foto's en filmpjes delen.
Puntzorg.nl biedt online zorgprodukten aan voor hulpbehoevende en voor ouderen die langer zelfstandig thuis willen blijven wonen (Hulpmiddelen / Bouwaanpassingen / Mobiliteit / Tommi veiligheidssysteem met zorgfunctie
Deze groep is bedoeld voor cliënten, ouders en personeel; en andere geïnteresseerden in vrijetijd aanbod van SWZ lokatie Zonhove. 

Deel met elkaar wat er te doen is in de vrije tijd. Wat zijn jouw wensen, je dromen, je ervaringen. Wat vind je leuk in het aanbod van afd. Recreatie Zonhove; en wat mis je nog.

Laat het elkaar weten.. Succes, Carla
Redactieleden van het jongerenplein S&B werken hier samen aan de opzet en beheer van het jongerenplein op S&BVerbindt.nl.
Jeu de Boules ( Pe'tanque)
Er wordt door ons gespeeld bij de Boerderij in Breugel maandagmorgen van 10.00 - 12.00 uur
en dinsdagmiddag van 13.30 - 15.30 uur. Ook is er een koffie pauze.
Online voetbal spel mbt voetbal competitie. Wordt speciale groep aangemaakt voor mensen uit Son, zie www.spitsplanet.nl
Burgemeester en wethouders hebben besloten het CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeversschap) initiatief een plaats te geven op de ontwikkelingslocatie aan de IJssellaan.
 De gemeente voert met de CPO-groep een haalbaarheidsstudie uit.
 Daarbij komt onder meer de verbreding van de groep aan de orde. Dit betekent dat niet alleen oudere maar ook jongere inwoners (gezinnen en alleenstaanden) kunnen deelnemen aan het project.
In overleg met de gemeente komt er daarom een uitgebreide campagne om nog meer mensen uit te nodigen zich bij de groep te voegen.In het verdere overleg met de gemeente zullen de programmering, de soorten woningen, de grondprijs en de te volgen procedure worden uitgewerkt.
Het CPO-initiatief zal niet alleen worden gericht op koopwoningen, maar ook op huurwoningen.
CPO houdt in dat de deelnemers zelf bepalen welke woningen worden gebouwd. 


Als u belangstelling heeft kunt u zich wenden tot:
 Kees van der Meijden tel 0499 460828
De SeniorenRaad zet zich in voor alle senioren in Son en Breugel op het gebied van welzijn, zorg en wonen.
Dit is de groep voor het team van Son en Breugel TV
Met activiteiten de buurt verbinden
Tommi.nl is een uniek en compleet veiligheidssysteem en zorgknop voor ouderen en voor mensen met zorgbehoefte, zowel particulier als in verzorgingstehuizen. Via een polsalarm, halsalarm, trekkoord kan de Tommi meldkamer worden ingeschakeld. De produkten als installatie als de alarmopvolging zijn compleet geregeld. Inclusief brandmelders, CO2 melders als waterlekmelders. Ook is er de Tommi Support dienst, die garandeert dat er altijd hulp aan huis komt, ook als de kinderen of naasten niet bereikbaar zijn, een veilig gevoel.
Pagina's: 1  2