Terug

Activiteit: Online ouderavond "Happy ouders"

Happy Ouders’

Vraagt u zich ook af hoe uitgaan er tegenwoordig aan toe gaat? Meldt u dan aan voor de online ouderavond ‘Happy ouders’ op donderdagavond 26 januari 2021 van 20.00-21.15 uur.

‘Happy Ouders’ is een initiatief om ouders van jongeren in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar te informeren over het uitgaan anno 2020. Doel van deze avond is om ouders een zo goed mogelijk beeld te geven wat jongeren tegenwoordig doen als ze uitgaan en ouders handvaten te geven om hierover in gesprek te gaan met hun zoon of dochter.

Wat houdt het concreet in?
Aan de hand van herkenbare sketches door Helder theater komen tijdens deze online ouderavond de volgende onderwerpen aan bod:
- Alcohol drinken, heeft het zin hierover afspraken te maken met mijn zoon/dochter en welke dan?
- Welke soorten drugs gebruiken jongeren en hoe gevaarlijk zijn deze?
- Wat kan ik doen als mijn kind dronken thuiskomt?
- ID fraude, is dit ook strafbaar als je minderjarig bent?

Halt en Novadic-Kentron geven tussendoor veel praktische tips.

Waarom?
Ouders hebben grote invloed op het drinkgedrag van hun kind. Ook is het goed om als ouder te weten wat alcohol en andere genotmiddelen doen met jongeren, hoe jongeren hier mee omgaan en hoe de huidige uitgaanswereld van jongeren eruit ziet. Veel ouders worstelen met hun rol als opvoeder, juist in de periode dat hun kind de wereld begint te ontdekken, grenzen verkent en een eigen karakter ontwikkelt.

Organisatie
Op donderdag 26 januari wordt de online editie van ‘Happy Ouders’ georganiseerd in opdracht van gemeente Nuenen, Son en Breugel en Gedrop-Mierlo door GGD Brabant-Zuidoost, Novadic-Kentron, Halt en Helder Theater.

Aanmelden?
Bent u geïnteresseerd in ‘Happy Ouders’ en heeft u een zoon/dochter die op stap gaat of binnenkort misschien op stap zal gaan, dan kunt u zich aanmelden voor ‘Happy Ouders’ via de agenda op www.ggdbzo.nl. Vooraf gaan aan het webinar ontvangt u een aanmeldlink waarmee u kunt inloggen.

Vragen?
Mocht u vragen hebben, dan kunt u die mailen naar k.spijkers@ggdbzo.nl of telefonisch contact opnemen met Karin Spijkers (GGD Brabant-Zuidoost) bereikbaar op nummer 088 00 31 474.
Voor wie Iedereen
Aanvang di 26-1-21 20:00
Duur 1:15 uur
Toegang gratis
Aanmeldingen 0
Organisatie GGD


Online ouderavond


U kunt zich aanmelden..


Aantal personen: