Activiteit: Vestzaktheater - Striepke Veur

Wil je alvast in de stemming komen voor het naderende carnaval schuif dan aan bij de mannen van Striepke Veur. Na jaren weer terug in het Vestzaktheater.

Wie is Striepke Veur?

Striepke Veur is een vrolijke cabaretgroep die via de Helmondse Keiekletsavonden, voorafgaande aan Carnaval, op vele plekken vooral in Brabant, maar ook in Limburg en zélfs andere delen van ons land, bekendheid geniet!

Carnavalscabaret

Oorspronkelijk bestond Striepke Veur dus uit twee gezichten, maar een jaar na de succesvolle start werd pianist Henk Jan Berkers aangezocht voor de pianobegeleiding. Naast het schrijven van carnavalsschlagers wilde het duo nu ook met een carnavalscabaretprogramma gaan optreden en de mensen vermaken.

Nieuwe, veelal komische teksten op bestaande melodieën over de meest uiteenlopende onderwerpen vloeiden uit hun pen. En ook nu was het publiek van meet af aan vol lof en razend enthousiast!

In de periode van 1983 tot en met 2004 stond het trio jaarlijks met een nieuw carnavalscabaret op de planken en vermaakte het daarmee vele mensen.

Na het carnavalsseizoen van 2004 besloten de heren het rustiger aan te gaan doen. Een ‘komma’ te zetten zoals ze dat zelf steeds noemen.

Heel af en toe traden zij nog op met hun bestaande repertoire. In het najaar van 2008 en het begin van 2009 deden zij, samen met MarieChristien Verstraten, een aantal Brabantse theaters aan ter gelegenheid van hun 25-jarig jubileum en het 12 ½ jarig artiestenjubileum van MarieChristien.

Aan het eind van die tour mochten de heren constateren dat de tijd inmiddels wel weer rijp is voor een rentree op de podia. Dat betekent dat er inmiddels weer druk geschreven, gerepeteerd en vooral gelachen wordt tijdens de wekelijkse repetities.

Immers: als Striepke Veur in het seizoen 2019-2020 weer als vanouds van zich wil laten horen, mag niets aan het toeval overgelaten worden!
Voor wie Iedereen
Plaats Kerkstraat 2, 5691AK, Son en Breugel
Aanvang za 25-1-20 20:15
Duur 2 uur
Toegang gratis
Organisatie Vestzaktheater
Website https://www.vestzaktheaterson.nl/activiteit/striepke-veur-carnavalscabaret/


Vestzaktheater - Striepke Veur