Terug

Bericht

Uitbreiding en verduurzaming huisvesting onderwijs

De gemeente Son en Breugel stelt ruim 6 ton beschikbaar voor het realiseren van een brede school op de locatie van basisschool De Harlekijn. Nog eens 50.000 euro komt beschikbaar voor de Emiliusschool om het gebouw duurzamer te maken. De gemeenteraad neemt 9 mei een besluit over de plannen.

Het plan is om bij basisschool De Harlekijn 2 extra lokalen te realiseren met een oppervlak van 230 m2, bedoeld voor kinderopvang. Zo ontstaat hier, net als bij andere nieuw gebouwde scholen in de gemeente, een Brede School met een doorlopende leerlijn voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Om de bereikbaarheid te vergroten, voorziet het plan ook in 3 extra parkeerplaatsen.

Kinderopvang
John Frenken, wethouder Onderwijshuisvesting: Vooral voor inwoners van Het Zand is er straks een kinderopvangvoorziening in de buurt. Bovendien ontstaat er met de geplande uitbreiding meer opvangruimte bij andere kinderdagopvanglocaties die nu met wachtlijsten kampen. De investering van de gemeente komt, via huuropbrengsten, weer terug in de gemeentekas.

Zonnepanelen voor de Emiliusschool
De gemeente stelt daarnaast 50.000,- beschikbaar voor het verduurzamen van de Emiliusschool. Het geld is bedoeld voor de aanschaf van 550 zonnepanelen en het vervangen van de verlichting door ledverlichting. Jan Boersma, wethouder Duurzaamheid: Hoewel het verduurzamen van gebouwen voor onderwijshuisvesting geen wettelijke taak is voor gemeenten, willen wij de school toch tegemoetkomen omdat de plannen goed passen binnen onze duurzaamheidsambities en campagne Wat we doen is groen.