Terug

Bericht: Doe mee aan de duurzaamheidsprijs van de gemeente Son en Breugel

Een duurzaam idee voor Son en Breugel? Doe mee met de duurzaamheidsprijs!

Inwoners van Son en Breugel kunnen zich vanaf 1 oktober t/m 31 oktober 2021 aanmelden voor de duurzaamheidsprijzen. Iedereen met een uitgevoerd duurzaam initiatief of een goed duurzaam idee mét uitgewerkt plan kan meedoen. Belangrijk is dat het idee voor de samenleving van Son en Breugel is en niet een individueel doel dient. De beste inzending wint een geldbedrag. Er is een prijs voor volwassenen én voor de jeugd. Volwassen kunnen €1500,- winnen en de jeugd €250,-.

"Het valt me op dat zoveel inwoners in ons dorp bezig zijn met duurzaamheid, voor hun woning, wijk of omgeving. Dat doet me zo goed. Vorig jaar konden de prijzen niet doorgaan door de coronamaatregelen, daarom verwachten we extra inzendingen dit jaar", aldus duurzaamheidswethouder Paul van Liempd.

Prijs volwassenen
De “Frans Zaal Bokaal” en het geldbedrag van €1500,- wordt uitgereikt aan inwoners die een duurzaam initiatief hebben uitgevoerd, of van plan zijn om dat uit te voeren. Belangrijke vereiste is wel dat er een uitgewerkt plan bij zit. Het dient een initiatief te zijn voor de samenleving van Son en Breugel zijn, en niet voor een enkel individu. Het initiatief kan betrekking hebben op allerlei verschillende thema’s binnen duurzaamheid. Denk hierbij aan: (het afkoppelen) van water, tegengaan van voedselverspilling, (recyclen van) afval, omgaan met klimaatverandering (klimaatadaptatie), bevorderen van biodiversiteit enzovoort. De jury kiest het beste initiatief.

Jeugdprijs
De “Jeugd in het Groen prijs” wordt uitgereikt aan de jeugd tot en met 18 jaar met een duurzaam idee. Het duurzame idee moet uitgevoerd kunnen worden tijdens een activiteitenmiddag. Elk jaar wordt er een thema gekoppeld aan de duurzame activiteitenmiddag. Het thema van dit jaar is: water. Iedereen die een idee heeft voor een leuke activiteit die te maken heeft met water kan meedoen. Een activiteit bijvoorbeeld waarmee je water kunt besparen, watervervuiling kan tegengaan of regenwater kan opvangen en kan gebruiken voor iets anders. De jury kiest het beste idee. De winnaar wint een prijs van €250,- om de activiteit uit te voeren.
De jury
In de jury zitten burgemeester Hans Gaillard, een afgevaardigde van IVN, een afgevaardigde van ondernemersvereniging (OVE) en Nel Roelofsen, de weduwe van Frans Zaal. Ook nemen twee leden uit de jeugdgemeenteraad deel aan de jury.

Namen prijzen
De duurzaamheidsprijs voor volwassenen is vernoemd naar de in 2016 overleden dorpsgenoot Frans Zaal, die als voorzitter van IVN en als raadslid voor de fractie Partij van de Arbeid/Groen Links groot voorvechter was van een groen en duurzaam Son en Breugel. De naam voor de jeugdduurzaamheidsprijs is in samenspraak met de Jeugdgemeenteraad bedacht.
» Meer informatie..
|Geen reacties gevonden..
Doe mee aan de duurzaamheidsprijs van de gemeente Son en Breugel