Alle WhatsApp groepen in beeldBuurtpreventie

In de gemeente Son en Breugel zijn in de loop der tijd diverse buurtinitiatieven ontstaan voor buurtpreventie. Dit betekent dat er verschillende buurtpreventiegroepen of WhatsApp groepen bestaan in het dorp. Tegenwoordig komen er steeds meer nieuwe initiatieven die voornamelijk gericht zijn op buurtpreventie via een WhatsApp groep. Bewoners kunnen deelnemen in een WhatsApp groep waarin uitsluitend gecommuniceerd wordt over de veiligheid en verdachte situaties in uw wijk/straat.

Deze pagina toont een overzicht van de bestaande groepen die actief bezig zijn met buurtpreventie. Heeft u interesse in veiligheid en buurtpreventie in uw wijk/straat? In dat geval kunt u zich aansluiten bij een groep die actief is in uw wijk. Via dit overzicht kunt u met de contactpersoon van desbetreffende groep in contact komen om aan te sluiten. Staat uw wijk niet in dit overzicht maar heeft u wel interesse om binnen uw wijk een groep of netwerk op te richten die actief is met buurtpreventie? Dan kunt u een bericht achterlaten op deze pagina met een oproep. Geef daarbij aan om welke wijk het gaat. De gemeente kan u hierbij ondersteunen.

Met het netwerk van contactpersonen wordt bereikt dat buurtpreventie binnen Son en Breugel wordt versterkt. Dit zal de veiligheid in het dorp ten goede kunnen komen. Daarnaast is het mogelijk dat contactpersonen/coördinatoren van de verschillende groepen ervaringen met elkaar uitwisselen.