Activiteiten in Son en Breugel

Sporten als je senior (50+) bent is net zo belangrijk als goed eten en drinken. Immers is bewegen het goedkoopste medicijn met de gezelligste bijwerking!

Maar als je iets ouder bent en de competitiesport niet meer haalbaar is en je wilt graag met leeftijdsgenoten binnen bewegen dan is beweeggroep Veerkracht misschien een uitdaging voor jou!

We starten met een half uurtje gezellig koffiedrinken en daarna gaan we een uurtje sporten onder begeleiding van een ervaren bewegingagoog

Dit alles vind plaats in het Vestzaktheater op maandagmorgen vanaf 10.30u.

Kosten zijn €.5,00 per les. (eerste les gratis)

Vragen: Klik op het contactformulier of bel naar Boudewijn Ross: tel: 0619180599
Vind je het heerlijk om buiten te wandelen, maar vind je alleen wandelen niet zo gezellig. Sluit je dan aan bij Wandelfit met een groep fitte senioren wandel je op donderdagmiddag gezamelijk door het dorp. Bij terugkomst drink je gezellig een kopje koffie of thee. Deelname en de koffie/thee zijn gratis. Inloop om 12.45u

Vragen: Klik op het contactformulier of bel naar Boudewijn Ross: tel: 0619180599
Lezing over Optische Illusies door Eddy Odijk
Vertrek 19.00 uur vanaf Vestzaktheater. Via School- en Molenstraat/fietspad, 2x L bij Kanaalbrug; bij volgende (Hooijdonkse) brug R richting Nederwetten/Nuenen; na bebouwde kom Nederwetten L de Nieuwe Dijk (heel even richting knooppunt 73; daar waar 73 links gaat, houden wij rechts aan), stukje verder R Laar, bij standbeeld Schapenherder links aanhouden, vervolgen over Laar; vlak voor het centrum R/Akkerstraat tot café de Stam voor drank- en sanitaire stop.
Terug: via knooppunt 74/De Huikert naar knooppunten 73-72 Stad van Gerwen, brug oversteken en L asfaltweg (Kwadestraat) tot Lieshoutseweg, daar L. Oversteken aan het eind en fietspad vervolgen aan rechterzijde. Bij volgende rotonde oversteken en fietspad aan linkerzijde van Planetenlaan volgen tot de ovatonde bij Thermae Son. Inmiddels zijn wellicht de Breugelnaren afgeslagen… bij de ovatonde kunnen de Gentiaan-inwoners rechtdoor; de rest L naar het centrum.
Wil je weten hoe het staat met het nieuwe Dorpshuis. Kom dan op 31 juli van 10.00 tot 13.00 kijken hoe ver de bouw is.
Iedere woensdag van 10.00 – 12.00 uur koffie-ochtend in Braecklant, Amerikalaan 2, Son, georganiseerd door de Seniorenraad. Alle senioren van Son en van Breugel zijn van harte welkom, ook degenen die niet eerder een koffie-ochtend op woensdag bezochten.
Met de vakantie voor de deur gaat Zuster Begonia (alter ego van Nancy van Heeswijk) ook even ertussenuit. Ze gaat altijd op vakantie op camping 'rundumhauze' waar glampingeigenaar Cara de beheerder is.
Omdat Cara een kleurrijk persoon is (tevens ook alter ego van Nancy...maar dat verklappen we niet) krijgt zij de eer op 4 augustus met de Sonse senioren te proosten en zingen.

Nancy is een ras artiest die ooit van zingen haar vak heeft gemaakt en altijd in vele gedaantes verschijnt met volledige theatershows vol humor en herkenning.
Na anderhalf jaar niks te mogen voorspelt het optreden dus waarschijnlijk dat ze helemaal los zal gaan!
Daarom deze show genaamd : 
'Re-animatie Team'
Iedere woensdag van 10.00 – 12.00 uur koffie-ochtend in Braecklant, Amerikalaan 2, Son, georganiseerd door de Seniorenraad. Alle senioren van Son en van Breugel zijn van harte welkom, ook degenen die niet eerder een koffie-ochtend op woensdag bezochten.
Fietstocht naar de Fruittuin met (indien gewenst) lunch info: 06-44776789
Iedere woensdag van 10.00 – 12.00 uur koffie-ochtend in Braecklant, Amerikalaan 2, Son, georganiseerd door de Seniorenraad. Alle senioren van Son en van Breugel zijn van harte welkom, ook degenen die niet eerder een koffie-ochtend op woensdag bezochten.
Wandeling met het IVN langs de herdenkingsbomen
Iedere woensdag van 10.00 – 12.00 uur koffie-ochtend in Braecklant, Amerikalaan 2, Son, georganiseerd door de Seniorenraad. Alle senioren van Son en van Breugel zijn van harte welkom, ook degenen die niet eerder een koffie-ochtend op woensdag bezochten.
Gezellige Brabantse middag met de dialectzanger Nico van de Wetering
Info en inhoud

In deze drie online sessies met Start2Create laten we je anders denken over leden werven en het blijven verrassen van je huidige leden, zodat zij blijven, ook in corona-tijd.

Je stapt van de geijkte paden af middels creatief denken. Vanuit onverwachte hoek kom je tot unieke en praktisch uitvoerbare ideeën. 

 

Ook leer je hoe creatief denken zelf kan inzetten. Zo kan je de anders denken mindset samen met anderen doorzetten tot ver na deze drie sessies.

 

Wil je alvast meer ontdekken over creatief denken? Kijk dan hier. 

Een van de tools die we inzetten is de Rode Kaart. Wil je deze alvast downloaden? Dat kan hier.

 

Het zijn drie sessies met snelheid, interactie en een lach. Ben je erbij?

 

Aanmelden

Er is ruimte voor maximaal 20 deelnemers, waarbij we graag zien dat je als vereniging hooguit met 2 personen deelneemt.  Je kunt je aanmelden tot 9 september 2021, door mail te sturen met vermelding van je vereniging, de naam/namen, emailadres(sen) en (mobiele) telefoonnummer(s) van de deelnemer(s)

Mail kun je sturen naar services@sportiefwelzijn.nl
Sinds het begin van de mensheid wordt het vrouwelijk geslacht als ‘zwakker’ gezien.
Maar niets is minder waar! Ik heb geleerd van verschillende powervrouwen in mijn leven zoals mijn moeder en mijn vrouw. Een vrouw kan heel veel dingen ook veel beter dan een man.
MAAR NIET ALLES!
En daar wringt ook gelijk de schoen. Die eeuwige discussies over het autorijden en het kunnen multitasken.
‘zwanger zijn doet pijn en dat zou een man nooit aan kunnen’
Ja, dat weten we nu onderhand wel…
En ja, ook mannen kunnen echt ziek zijn. En nee, ze hebben dan niet de ‘mannengriep’.
Mannen zijn beter in dingen en vrouwen zijn weer beter in andere dingen.
En dat is ook helemaal niet erg. Maar er zijn een hoop vrouwen die koste wat kost alles, maar dan ook écht alles beter willen kunnen dan een man.
Alles Steven? Ja alles…
Info en inhoud

Tijdens de workshop sponsoring leren de deelnemers hoe zij o.b.v. een analyse tot een shortlist kunnen komen van bedrijven die zij daadwerkelijk succesvol kunnen benaderen,

Ook het voorbereiden van een goed verhaal, met een win-win situatie! Daarnaast is er aandacht voor behoud van sponsors, aan de hand van inspirerende voorbeelden uit de praktijk.

Tot slot staan we stil bij andere inkomsten genererende acties, omdat dit voor sommige clubs misschien wel interessanter is dan sponsorwerving.

 

Aanmelden

Je kunt je aanmelden tot 17 september a.s. door mail te sturen, met vermelding van je vereniging, de naam/namen, emailadres(sen) en (mobiele) telefoonnummer(s) van de deelnemer(s)

Mail kun je sturen naar services@sportiefwelzijn.nl
Doe samen met je buurt mee aan burendag. Stuur je uitnodiging naar info@sonenbreugelverbindt en wij komen vlaai brengen

Groet

Team SonenBreugelVerbindt
De datum voor de achtste editie van Ons Dorp Kwist is vrijdag 1 oktober.
Ook in het seizoen 2021 – 2022 zijn er weer de Slappe-Klets avonden. Weer avondvullend lachen met de beste Tonpraters van Nederland. We stellen ze even aan u voor:

Dirk Kouwenberg

Dirk Kouwenberg behoort tot de top van het tonpraatwereldje. Hij won vele jury- en publieksprijzen en mocht de titel Opperkletsmajoor en Zuid-Nederlands Kampioen Tonpraten ontvangen. In 2018 won hij maar liefst vier publieksprijzen bij verschillende wedstrijden.

Zijn typetjes De Student, Roodkampje, De Astronaut, De Tandarts en D’n Automonteur zijn erg vernieuwend en origineel. Typisch Dirk: een flinke dosis enthousiasme, scherp bedachte humor, razendsnelle woordgrappen en inspelen op het publiek. Met zijn geheel eigen stijl boeit hij elke zaal tot de allerlaatste minuut. Op een tonpraatavond, maar ook op een jaarvergadering of zelfs personeels- of bedrijfsfeest.

Naast zijn optredens zet Dirk zich ook in voor de toekomst van het tonpraten. Hij begeleidt nieuw en bestaand talent met een tonpraatworkshop op locatie. Van schrijven, tot aan het brengen van een buut. 

 

Hans Verbaarschot

Tonpraten is voor mij een vorm van leven. Ik ben er altijd mee bezig en altijd probeer ik anders naar bepaalde situaties te kijken. Ik geniet daar intens van.

Mijn ABD (Algemeen Beschaafd Deurnesch) geeft me ontzettend veel ruimte om met taal te spelen. Mijn kracht is: beeldend vertellen. Het zo uitkramen dat je het ziet gebeuren, en vervolgens je te verrassen door er een compleet andere wending aan te geven. Heerlijk is dat!

In de beginjaren van mijn tonpraters ‘carrière’ zocht ik graag het randje op en ging er met jeugdige overmoed soms wel eens overheen.

Echter mijn laatste kletsen zijn ruim binnen de marge.

Ik ben dan ook ontzettend trots dat ik verschillende publieksprijzen heb gewonnen.

Joep de Wildt

Sinds 2000 doe ik mee aan de plaatselijke revueavonden bij ons in Oudenbosch. N.a.v. deze avonden heb ik een avondvullend programma gehad in ons theater. In 2005 heb ik twee avonden voor een volle zaal gespeeld. Zonder enige try-out en besef van tijd. Heb ik de eerste avond 3,5 uur op het podium gestaan. De tweede avond kon ik dit gelukkig inkorten naar 2 uur.

In 2016 ben ik gevraagd om het een keer in de ton te proberen buiten ons dorp. En sindsdien is het balletje gaan rollen. In 2019 heb ik de sprong gewaagd naar het, voor mij, Walhalla van het tonpraten. Bij de “Goeie To(o)n” in Helmond heb ik de kans gekregen om me te laten zien in Oost-Brabant. Hopelijk kan ik hier veel mensen laten lachen en genieten op één van de velen tonpraatavonden.

Ik omschrijf mezelf niet als een traditionele tonprater. Ik probeer mensen mee te nemen in mijn verhaal vol met herkenbare dingen, maar vooral met veel humor.

Berry Knapen

De ‘ton’ is een bijzonder fenomeen. Lekker op zun Brabants zevere en zannike. Ik was 11 jaar oud. Mijn broer kwam thuis met een gekopieerd cassettebandje met daarop een viertal buuts. Bleek achteraf de formidabele tonpraoter Eddy Buys te zijn. Ik draaide het bandje keer op keer en binnen ‘no time’ kon ik de buuts uit mijn hoofd. Ik vond het prachtig, was zwaar verslaafd. Toch duurde het nog een hele tijd voordat ik zelf de ‘ton’ in ging. Nu ben ik er niet meer uit te slaan. Het cassettebandje heb ik nog steeds.

Ik vind het heerlijk om de boel op zijn kop te zetten en met het publiek te ‘kloten’. Nee, ik ben niet te beroerd om het publiek erbij te betrekken. In de ‘ton’ ben ik in mijn element. Absurde humor, onvoorspelbaar, hilarisch, explosief, een tikkeltje brutaal…heerlijk!

Ik laat mezelf ‘absurdist’ noemen. Absurd theater, daarvoor ben ik in de wieg gelegd. Mijn ouders zagen dat meteen toen ik vol vrolijke ADHD door de box stuiterde. Sinds 1999 ben ik professioneel artiest of liever gezegd absurdist. Naast tonpraoten ben ik straatartiest en zomers te zien op diverse straatfestivals, braderieën e.d.

Boy Jansen

U kent hem wellicht van acts als Beatrix, de rijdende rechter of Herman den Blijker.

Inderdaad allemaal ‘bekende’ namen, namen welke Boy als karikatuur graag nieuwe leven in blaast. En dat doet hij niet onverdienstelijk. Sinds het begin dat Boy mee doet aan het Brabants kampioenschap tonpraten staat hij in de top 3. Door de vlieguren die hij de afgelopen jaren gemaakt heeft durft hij u bijna lachgarantie te geven. Dit door zijn grappige vondsten, ijzersterke typetjes en vlijmscherpe improvisatie weet hij vele zalen voor zich te winnen. Pas echt plezier heeft hij als hij ziet en merkt dat u dat ook heeft.

Boy is altijd weer vereerd door iedere boeking die hij krijgt. “Het blijft bijzonder dat mensen jou willen op hun avond”. Vandaar dan ook dat deze chaoot met flaporen iedere keer weer vol trots door het zuiden van het land scheurt om zo veel mogelijk mensen te laten genieten van zijn optredens.

Naast Tonpraten doet boy nog veel meer. Zo is hij ook columnist, Theatermaker, Toneelregisseur, acteur, presentator en conferencier.

Naast de vele werkzaamheden op en rond het podium heeft Boy nog een andere passie.Samen met zijn vrouw runt hij zijn eigen uitvaartonderneming ‘Boy Jansen uitvaartverzorging’. Voor sommige mensen een bijzondere combinatie voor Boy een onmisbare. ‘Met een lach en een traan.’

Samen hebben ze als doel om de nu nog soms hoge drempels te verlagen om zo een afscheid bespreekbaar te maken. Het 2e doel wat ze nastreven is een uitvaart aanbieden voor een eerlijke prijs. Een ergernis die bij hun en vele nabestaanden erg groot is.

Boy is diegene die de organisatie van de uitvaart op zich neemt en dus veel bij de mensen thuis komt, zijn vrouw Jennifer is vooral werkzaam op de achtergrond. Zij is de steun en toeverlaat van Boy. Ze zijn werkzaam in heel zuidoost Brabant.

Frans Bevers

Ciske is een traditionele tonprater zoals een tonprater hoort te zijn, eentje van het zuiverste ras, een goed verhaal, veel contact zoeken met het publiek, en nooit kwetsend.

Ciske [van Franciscus] heeft het geluk dat hij overgoten is met de nodige dosis humor, vooral de droge humor is hem op het lijf geschreven, daarbij komt de nodige zelfspot, ook met zijn mimiek kan hij de zaal goed bespelen.

Dit blijkt wel uit het feit dat hij op alle grote toernooien meestal de publieksprijs mee naar Oirschot neemt.

Al meer dan 30 jaar staat Ciske in de ton en op het podium, voor zijn verdienste als tonpraoter is hij onderscheiden door de F.E.N. Federatie Europese Narren, hiermee verdiende deze NAR hun lidmaatschap.

Zijn lijfspreuk is dan ook de gouwe ouwe: Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.
Ook in het seizoen 2021 – 2022 zijn er weer de Slappe-Klets avonden. Weer avondvullend lachen met de beste Tonpraters van Nederland. We stellen ze even aan u voor:

Dirk Kouwenberg

Dirk Kouwenberg behoort tot de top van het tonpraatwereldje. Hij won vele jury- en publieksprijzen en mocht de titel Opperkletsmajoor en Zuid-Nederlands Kampioen Tonpraten ontvangen. In 2018 won hij maar liefst vier publieksprijzen bij verschillende wedstrijden.

Zijn typetjes De Student, Roodkampje, De Astronaut, De Tandarts en D’n Automonteur zijn erg vernieuwend en origineel. Typisch Dirk: een flinke dosis enthousiasme, scherp bedachte humor, razendsnelle woordgrappen en inspelen op het publiek. Met zijn geheel eigen stijl boeit hij elke zaal tot de allerlaatste minuut. Op een tonpraatavond, maar ook op een jaarvergadering of zelfs personeels- of bedrijfsfeest.

Naast zijn optredens zet Dirk zich ook in voor de toekomst van het tonpraten. Hij begeleidt nieuw en bestaand talent met een tonpraatworkshop op locatie. Van schrijven, tot aan het brengen van een buut. 

 

Hans Verbaarschot

Tonpraten is voor mij een vorm van leven. Ik ben er altijd mee bezig en altijd probeer ik anders naar bepaalde situaties te kijken. Ik geniet daar intens van.

Mijn ABD (Algemeen Beschaafd Deurnesch) geeft me ontzettend veel ruimte om met taal te spelen. Mijn kracht is: beeldend vertellen. Het zo uitkramen dat je het ziet gebeuren, en vervolgens je te verrassen door er een compleet andere wending aan te geven. Heerlijk is dat!

In de beginjaren van mijn tonpraters ‘carrière’ zocht ik graag het randje op en ging er met jeugdige overmoed soms wel eens overheen.

Echter mijn laatste kletsen zijn ruim binnen de marge.

Ik ben dan ook ontzettend trots dat ik verschillende publieksprijzen heb gewonnen.

Joep de Wildt

Sinds 2000 doe ik mee aan de plaatselijke revueavonden bij ons in Oudenbosch. N.a.v. deze avonden heb ik een avondvullend programma gehad in ons theater. In 2005 heb ik twee avonden voor een volle zaal gespeeld. Zonder enige try-out en besef van tijd. Heb ik de eerste avond 3,5 uur op het podium gestaan. De tweede avond kon ik dit gelukkig inkorten naar 2 uur.

In 2016 ben ik gevraagd om het een keer in de ton te proberen buiten ons dorp. En sindsdien is het balletje gaan rollen. In 2019 heb ik de sprong gewaagd naar het, voor mij, Walhalla van het tonpraten. Bij de “Goeie To(o)n” in Helmond heb ik de kans gekregen om me te laten zien in Oost-Brabant. Hopelijk kan ik hier veel mensen laten lachen en genieten op één van de velen tonpraatavonden.

Ik omschrijf mezelf niet als een traditionele tonprater. Ik probeer mensen mee te nemen in mijn verhaal vol met herkenbare dingen, maar vooral met veel humor.

Berry Knapen

De ‘ton’ is een bijzonder fenomeen. Lekker op zun Brabants zevere en zannike. Ik was 11 jaar oud. Mijn broer kwam thuis met een gekopieerd cassettebandje met daarop een viertal buuts. Bleek achteraf de formidabele tonpraoter Eddy Buys te zijn. Ik draaide het bandje keer op keer en binnen ‘no time’ kon ik de buuts uit mijn hoofd. Ik vond het prachtig, was zwaar verslaafd. Toch duurde het nog een hele tijd voordat ik zelf de ‘ton’ in ging. Nu ben ik er niet meer uit te slaan. Het cassettebandje heb ik nog steeds.

Ik vind het heerlijk om de boel op zijn kop te zetten en met het publiek te ‘kloten’. Nee, ik ben niet te beroerd om het publiek erbij te betrekken. In de ‘ton’ ben ik in mijn element. Absurde humor, onvoorspelbaar, hilarisch, explosief, een tikkeltje brutaal…heerlijk!

Ik laat mezelf ‘absurdist’ noemen. Absurd theater, daarvoor ben ik in de wieg gelegd. Mijn ouders zagen dat meteen toen ik vol vrolijke ADHD door de box stuiterde. Sinds 1999 ben ik professioneel artiest of liever gezegd absurdist. Naast tonpraoten ben ik straatartiest en zomers te zien op diverse straatfestivals, braderieën e.d.

Boy Jansen

U kent hem wellicht van acts als Beatrix, de rijdende rechter of Herman den Blijker.

Inderdaad allemaal ‘bekende’ namen, namen welke Boy als karikatuur graag nieuwe leven in blaast. En dat doet hij niet onverdienstelijk. Sinds het begin dat Boy mee doet aan het Brabants kampioenschap tonpraten staat hij in de top 3. Door de vlieguren die hij de afgelopen jaren gemaakt heeft durft hij u bijna lachgarantie te geven. Dit door zijn grappige vondsten, ijzersterke typetjes en vlijmscherpe improvisatie weet hij vele zalen voor zich te winnen. Pas echt plezier heeft hij als hij ziet en merkt dat u dat ook heeft.

Boy is altijd weer vereerd door iedere boeking die hij krijgt. “Het blijft bijzonder dat mensen jou willen op hun avond”. Vandaar dan ook dat deze chaoot met flaporen iedere keer weer vol trots door het zuiden van het land scheurt om zo veel mogelijk mensen te laten genieten van zijn optredens.

Naast Tonpraten doet boy nog veel meer. Zo is hij ook columnist, Theatermaker, Toneelregisseur, acteur, presentator en conferencier.

Naast de vele werkzaamheden op en rond het podium heeft Boy nog een andere passie.Samen met zijn vrouw runt hij zijn eigen uitvaartonderneming ‘Boy Jansen uitvaartverzorging’. Voor sommige mensen een bijzondere combinatie voor Boy een onmisbare. ‘Met een lach en een traan.’

Samen hebben ze als doel om de nu nog soms hoge drempels te verlagen om zo een afscheid bespreekbaar te maken. Het 2e doel wat ze nastreven is een uitvaart aanbieden voor een eerlijke prijs. Een ergernis die bij hun en vele nabestaanden erg groot is.

Boy is diegene die de organisatie van de uitvaart op zich neemt en dus veel bij de mensen thuis komt, zijn vrouw Jennifer is vooral werkzaam op de achtergrond. Zij is de steun en toeverlaat van Boy. Ze zijn werkzaam in heel zuidoost Brabant.

Frans Bevers

Ciske is een traditionele tonprater zoals een tonprater hoort te zijn, eentje van het zuiverste ras, een goed verhaal, veel contact zoeken met het publiek, en nooit kwetsend.

Ciske [van Franciscus] heeft het geluk dat hij overgoten is met de nodige dosis humor, vooral de droge humor is hem op het lijf geschreven, daarbij komt de nodige zelfspot, ook met zijn mimiek kan hij de zaal goed bespelen.

Dit blijkt wel uit het feit dat hij op alle grote toernooien meestal de publieksprijs mee naar Oirschot neemt.

Al meer dan 30 jaar staat Ciske in de ton en op het podium, voor zijn verdienste als tonpraoter is hij onderscheiden door de F.E.N. Federatie Europese Narren, hiermee verdiende deze NAR hun lidmaatschap.

Zijn lijfspreuk is dan ook de gouwe ouwe: Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.
In Just Us Is Moving? laat Just Us wederom een diversiteit aan stijlen horen. De 14 zangers en angeressen zullen je verrassen en ontroeren
met enkel de stem als instrument. Je hoeft alleen maar te genieten, soms met je ogen dicht of op het puntje van je stoel.
Just Us staat bekend om het brede repertoire met vocale uitersten, bekende en minder bekende nummers, jazz en pop, klassiek en modern ? stuk voor stuk muzikale pareltjes, waarvan een aantal in de stijl van de Swingle Singers, Real Group en Pentatonix. Alles a capella gezongen en gebracht met een vleugje humor.
Collins Live Experience

Phil Collins, een van de meest succesvolle singer songwriters allertijden.

Vele hits staan op zijn naam, zowel als solo artiest alsmede met de band Genesis.

Uit liefde voor zijn muziek brengt de Collins Live Experience  deze hits! Beleef een avond Phil Collins samen met de Collins live Experience band!

Een 2 uur durende show met al zijn grote hits……Een Experience om niet te vergeten.
Love is wonderful! was de eerste zin die Karin in haar leven las, op de boekentas van haar oudere broer. ‘Kaatje, wat is love?’ vroeg hij haar te pas en onpas en dan antwoordde ze verrukt: “Wonderful”. “Kaat, wat is love?” vroeg ‘ie haar pas nog. Ze antwoordde bedrukt: “Gelul” en begon aan haar derde chocoladebol. Eten is er genoeg in Karins leven, maar liefde… daar zal ze geen obesitas van krijgen.

Karin verwelkomt je in een warm bad van liefde maar niet schrikken als ze je af en toe kopje onderduwt in de zeven hoofdzonden, da’s lief bedoeld.

Karin wordt meer dan bijgestaan door: collega Marjolein Heesters.

Zoals het er nu naar uit ziet zal de voorstelling om 19.00 en 21.00 gespeeld worden. Dit i.v.m. de kleinere zaalcapaciteit. Je krijgt hierover van ons nog een bericht.
Gitaarvirtuoos Harry Sacksioni speelt de succesreprise van zijn soloprogramma SMOKY STRINGS. De tournee van het afgelopen seizoen was zo succesvol, dat moest een vervolg krijgen!

In dit soloprogramma maakt Harry Sacksioni een verrassende keuze uit zijn inmiddels enorme oeuvre. Op vijf verschillende gitaren speelt hij composities die schuren tegen de (fingerstyle) blues, die een groot funky gehalte hebben of op een andere manier de snaren van zijn gitaren doen smeulen.

Electrische, akoestische of 12-snarige gitaar: alles komt voorbij! Omdat zijn inspiratie om te schrijven nooit lijkt te stoppen zullen ook zijn nieuwste composities onderdeel uitmaken van dit programma. Sacksioni’s technisch vermogen om ‘een hele band uit zijn gitaar te toveren’, gemixt met zijn ontwapenende en humoristische verteltrant, maken van zijn optredens een overrompelende en persoonlijke gebeurtenis. Niet voor niets is hij Edison winnaar, Ridder in de Orde van Oranje Nassau en onlangs voor het 10de jaar(!) op rij uitgeroepen tot de Beste Akoestische Gitarist van de Benelux!
Ook in het negende theaterseizoen van Back to the Country staat de nostalgie centraal. De band Savannah, met solist Dick van Altena in de gelederen, neemt u mee naar de hoogtijdagen van de country en rock-‘n-roll. De jaren vijftig, zestig en zeventig, toen mooie liedjes van Johnny Cash, The Mavericks, Buddy Holly, Jim Reeves en vele anderen de hitparade domineerden en hun songs overal uit de speakers schalden.

Ruim dertig nummers passeren de revue in deze twee uur durende muziekreis door de tijd. En dan nog is het feest niet voorbij, want uiteraard vindt na de voorstelling de befaamde Back to the Country-afterparty plaats in de foyer.
Son en Breugel samen sterker: een evenement waarin het leven, samen stil staan bij en aandacht geven aan kanker centraal staat. En alles wordt gezamenlijk georganiseerd voor en door Son en Breugel. Dat is de ambitie van het voormalig kernteam van Samenloop Son en Breugel.
Voor ieder wat wils
Son en Breugel samen sterker vindt plaats van in het weekend van 11 en 12 juni 2022.
Rondom de vijver aan de Europalaan wordt naast een wandeltocht óók een hardloopwedstrijd en een wielermarathon georganiseerd. Teams van minimaal 15 deelnemers tussen 4 – 99 jaar lopen of fietsen van 17.00 uur tot 14.00 uur in teamverband en laten zich hiervoor sponsoren voor het goede doel. Bij de organisatie van de hardloop- en wielermarathon gaan we nadrukkelijk samenwerken met lokale sportverenigingen.
Een nieuwe start
Met trots introduceren we als bestuur onze nieuwe naam en geweldige logo, ontworpen door de geweldige creators van Wens Creatie. Het logo symboliseert de verbinding en het samenzijn met onze helden en elkaar: samen sterker! De kleuren geel en blauw van Son en Breugel lopen in elkaar over en maken samen de kleur groen, de kleur van hoop en geluk.
Aandacht voor kanker
(Ex-) kankerpatiënten (onze helden) staan centraal in het uitgebreide programma. Naast een VIP-ontvangst zullen zij op vrijdagavond ook de saamhorigheid van Son en Breugel ervaren. Voor de basisscholen volgt een speciaal schoolprogramma. En tijdens het evenement is op een lifestyle & foodcourt aandacht voor gezonde leefstijlgewoonten en voeding.
Stronger Live
Er zal tijdens Son en Breugel samen sterker veel live amusement te zien en te horen zijn gedurende dit weekend. Dit amusement wordt op zondagmiddag afgesloten met Stronger Live. Van 14.00 – 17.00 uur wordt het podium gevuld met een keur aan lokaal talent, die het weekend in stijl zullen afsluiten.
Sponsoracties voor het goede doel
Voorafgaand aan dit weekend zullen er vele activiteiten georganiseerd gaan worden. De deelnemende teams organiseren in de aanloop acties om geld in te zamelen voor het goede doel. De opbrengst hiervan wordt tijdens Son en Breugel samen sterker bekendgemaakt. De goede doelen worden voor een deel bepaald door de teams en de helden. Zij mogen hun voorkeuren uitspreken in een stemronde, waarna het bestuur 3 doelen kiest, één lokaal, één regionaal en een landelijk doel. Uitgangspunt daarbij is dat het doel een positieve bijdrage levert aan de strijd tegen kanker of het leven met kanker draaglijker maakt.

De reis begint!
Met nog 365 dagen te gaan staat de organisatie voor een ambitieuze en uitdagende tijd. Maar we gaan dit indrukwekkende en geweldige evenement niet alleen organiseren. We doen het samen, samen met Son en Breugel. Sluit je bij ons aan en kom ons helpen, alleen of met je vereniging of team. Dit kan eenvoudig door contact op te nemen met ons via info@sbsamensterker.nl. Het uitgebreide programma vind je binnenkort op onze website: www.sonenbreugelsamensterker.nl en op de Facebookpagina Son en Breugel samen sterker.
Son en Breugel samen sterker: een evenement waarin het leven, samen stil staan bij en aandacht geven aan kanker centraal staat. En alles wordt gezamenlijk georganiseerd voor en door Son en Breugel. Dat is de ambitie van het voormalig kernteam van Samenloop Son en Breugel.
Voor ieder wat wils
Son en Breugel samen sterker vindt plaats van in het weekend van 11 en 12 juni 2022.
Rondom de vijver aan de Europalaan wordt naast een wandeltocht óók een hardloopwedstrijd en een wielermarathon georganiseerd. Teams van minimaal 15 deelnemers tussen 4 – 99 jaar lopen of fietsen van 17.00 uur tot 14.00 uur in teamverband en laten zich hiervoor sponsoren voor het goede doel. Bij de organisatie van de hardloop- en wielermarathon gaan we nadrukkelijk samenwerken met lokale sportverenigingen.
Een nieuwe start
Met trots introduceren we als bestuur onze nieuwe naam en geweldige logo, ontworpen door de geweldige creators van Wens Creatie. Het logo symboliseert de verbinding en het samenzijn met onze helden en elkaar: samen sterker! De kleuren geel en blauw van Son en Breugel lopen in elkaar over en maken samen de kleur groen, de kleur van hoop en geluk.
Aandacht voor kanker
(Ex-) kankerpatiënten (onze helden) staan centraal in het uitgebreide programma. Naast een VIP-ontvangst zullen zij op vrijdagavond ook de saamhorigheid van Son en Breugel ervaren. Voor de basisscholen volgt een speciaal schoolprogramma. En tijdens het evenement is op een lifestyle & foodcourt aandacht voor gezonde leefstijlgewoonten en voeding.
Stronger Live
Er zal tijdens Son en Breugel samen sterker veel live amusement te zien en te horen zijn gedurende dit weekend. Dit amusement wordt op zondagmiddag afgesloten met Stronger Live. Van 14.00 – 17.00 uur wordt het podium gevuld met een keur aan lokaal talent, die het weekend in stijl zullen afsluiten.
Sponsoracties voor het goede doel
Voorafgaand aan dit weekend zullen er vele activiteiten georganiseerd gaan worden. De deelnemende teams organiseren in de aanloop acties om geld in te zamelen voor het goede doel. De opbrengst hiervan wordt tijdens Son en Breugel samen sterker bekendgemaakt. De goede doelen worden voor een deel bepaald door de teams en de helden. Zij mogen hun voorkeuren uitspreken in een stemronde, waarna het bestuur 3 doelen kiest, één lokaal, één regionaal en een landelijk doel. Uitgangspunt daarbij is dat het doel een positieve bijdrage levert aan de strijd tegen kanker of het leven met kanker draaglijker maakt.

De reis begint!
Met nog 365 dagen te gaan staat de organisatie voor een ambitieuze en uitdagende tijd. Maar we gaan dit indrukwekkende en geweldige evenement niet alleen organiseren. We doen het samen, samen met Son en Breugel. Sluit je bij ons aan en kom ons helpen, alleen of met je vereniging of team. Dit kan eenvoudig door contact op te nemen met ons via info@sbsamensterker.nl. Het uitgebreide programma vind je binnenkort op onze website: www.sonenbreugelsamensterker.nl en op de Facebookpagina Son en Breugel samen sterker.