Activiteiten in Son en Breugel

Iedereen is welkom. Het betreft een parcours van ± 1,3 km waar kinderen m én hun ouders aan deel kunnen nemen. Leden v lopen gratis, niet leden betalen 2,00 euro. Na de finish is er voor de deelnemers een gratis ijsje en een medaille voor de jongste deelnemers. Aanmelden kun je bij: loopgroepspringbokken@gmail.com

Aanmelden via via loopgroepspringbokken@gmail.com
Op zondag 24 juni organiseren vier Lionsclubs uit de regio Eindhoven – Son – Nuenen gezamenlijk een sportieve maar vooral gezellige fietstocht in Eindhoven en omgeving met aansluitend een zomerse barbecue. Het doel is het inzamelen van geld voor de Kledingbank Eindhoven. Deze dag kunt u ook kinderkleding meenemen die zal worden gedoneerd aan de Kledingbank. 

Iedereen is van harte welkom om mee te doen. Meer informatie is te vinden op www.fiets-tocht.nl. U kunt zich via deze website ook aanmelden.

Startpunt Son en Breugel: Restaurant de Zwaan
Zondag 24 juni van 14.00 tot 16.00 uur : Het Valleikoor
Het Valleikoor is een gemengd koor uit Wageningen dat gezellige luister- en meezingliedjes ten gehore brengt. Het koor brengt vnl. Nederlands repertoire en treedt regelmatig op in de regio Wageningen- Arnhem. 
Een recent bijzonder optreden vond plaats op 4 mei op verzoek van de gemeente Wageningen tijdens de expositie in de Grote Kerk over oorlog en verzet in Wageningen 1940-1945.
Bijna traditiegetrouw kan er weer volop gesessied worden in de Boerderij op elke laatste zondag van de maand. Iedereen met of zonder instrument is van harte welkom vanaf 15.00 uur om het ‘feestje’ mee te beleven.
Elke maandag van 10.00 - 12.00 uur is er een koffie-ochtend in de Ontmoetingsruimte van de kerk aan de Zandstraat 26, Son.
Zoals gebruikelijk, is de toegang gratis. Wel wordt een bescheiden bijdrage gevraagd voor koffie of thee.
Alle senioren van Son en Breugel zijn van harte welkom.
In de bibliotheek is een Dementheek aanwezig. Hier zijn (foto)boeken, spellen en DVD's beschikbaar als hulpmiddel om dichter bij de belevingswereld van mensen met demensie te komen.
Boeken kunnen voor € 1 worden geleend, overig materiaal € 2. U HOEFT GEEN LID TE ZIJN VAN DE BIBLIOTHEEK.
De dementheek is open op dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur. Er zijn dan geschoolde vrijwilligers of een mantelzorgconsulente aanwezig die kunnen helpen om vragen te beantwoorden.
Museum Bevrijdende Vleugels organiseert jaarlijks een aantal lezingen over detailfacetten van operatie Market Garden (OMG) en andere onderwerpen m.b.t. WO2. 

De derde lezing van jaargang 6 zal plaatsvinden op dinsdag 26 juni 2018.
Plaats: Boshuys, Sonseweg 39 te Best ( zie http://www.boshuysbest.nl ) 
Aanvang: 19.30 uur en de toegang is gratis.
De gastspreker uit Elst zal zijn Dr. Jan Brouwer, historicus en schrijver van het boek: 
“Van Market Garden tot Bevrijding en het belang van het Over-Betuwse bruggenhoofd (Het Eiland).” Het boek (2014, 416 pagina's, 31 cm) bevat een omvangrijke studie, gewijd aan de gebeurtenissen, die zich van de operatie Market Garden tot de Bevrijding hebben afgespeeld. Niet minder dan circa zestig mythen over deze operatie worden daarin ontzenuwd.

“ 82nd Airborne Divisie en 1st Airborne Divisie tijdens Operatie Market Garden ”
De gastspreker zal ingaan om enkele belangrijke gebeurtenissen, die van invloed zijn geweest op het verloop van OMG.
Dinsdag 26 juni: Kienen, Atrium Berkenstaete, 19.30 uur. € 2,50 per kaart.
Elke woensdag van 10.00 - 12.00 uur is er een koffieochtend in Braecklant Amerikalaan 2 Son.
Zoals gebruikelijk, is de toegang gratis. Wel wordt een bescheiden bijdrage gevraagd voor koffie of thee.
Alle senioren van Son en Breugel zijn van harte welkom.
Woensdag 27 juni: optreden Projektkoor ‘Sol’, Atrium Berkenstaete, 19.00 uur. Entree € 5,00 incl. koffie/thee.
27 juni: De invloed van dementie op je relatie
Waneer je partner de ziekte dementie krijgt, heeft het invloed op je relatie. We gaan hierover in gesprek met een jonge mantelzorger, haar partner kreeg op jonge leeftijd de diagnose dementie.

Locatie
Het Alzheimer Café B.O.S. in Zalencentrum `t Zand aan de Bestseweg 52 in Oirschot begint om 19.30 uur en duurt tot ca. 21.00 uur. De toegang en het eerste kopje koffie/thee bij binnenkomst zijn gratis. Meer informatie over het programma vindt u op de website www.alzheimer-nederland.nl. In de pauze bestaat de mogelijkheid om boeken van het Alzheimercafé B.O.S. of van CultuurSpoor Best, te bekijken en (gratis) te lenen. Ook liggen er folders en brochures die te maken hebben met dementie. Na elke pauze van het Alzheimer Café bestaat de mogelijkheid vragen te stellen.
Het is ondertussen bij iedereen wel bekend dat bewegen heel belangrijk is. In elk lijstje met dingen die je moet doen om het ontstaan van een bepaalde ziekte tegen te gaan, staat ‘bewegen’. 

Onder de naam ‘Wandelfit’ organiseren de LEVgroep en Fysiosport Son  iedere donderdag de mogelijkheid om gezamenlijk te wandelen.

In de bekendmaking van deze activiteit vermelden de organisatoren:
‘Kunt u niet meer met een bestaande club meelopen, want ze lopen te hard, misschien is het toch te ver of net iets te zwaar? Of wilt u gewoon lekker een frisse neus halen, loop dan gezellig een rondje met ons mee!’

De activiteit is van 13.00 – 14.00 uur. Start en stop bij het CMD, Europalaan 2, Son. Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig.

Meer informatie bij: Michelle Driessen, LEVgroep, tel. 06 – 14 46 59 37
Donderdag 28 juni van 20.00 tot 21.30 uur : Poco Loco
Op donderdagavond 28 juni staat er een optreden gepland van de band Poco Loco uit Valkenswaard. Poco Loco is een swingend orkest dat hoofdzakelijk Spaanse en Zuid-Amerikaanse muziek speelt. Het orkest bestaat uit 23 muzikanten (blazers en een ritmesectie) en staat onder leiding van dirigent Stef Bazelmans.
Poco Loco is een veel gevraagd orkest dat regelmatig optreedt bij grote evenementen in binnen- en buitenland, bij feesten, open dagen, terrasconcerten etc.
Elke vrijdag van 10.00 - 12.00 uur is er een koffieochtend in De Boerderij.
Zoals gebruikelijk, is de toegang gratis. Wel wordt een bescheiden bijdrage gevraagd voor koffie of thee.
Alle senioren van Son en Breugel zijn van harte welkom.
Vrijdag 29 juni: Boutique Njoy in Atrium Berkenstaete (verkoop nachtmode en ondergoed) van 12.00 - 16.00 uur.
Komt u ook gezellig mee uit eten?
Dat kan bij Archipel Berkenstaete

Romige bospaddenstoelensoep

Biefreepjes in rode portsaus
Gewokte groenten
Paprikarijst

Surprise nagerecht


U kunt hiervoor reserveren tot 
24 juni a.s.
Jaarlijks organiseert JC Oase het Zomerspektakel op het Oranjeveld.
In de ochtend kunnen de kleinste kinderen tot en met groep 4 spelletjes doen, knutselen, zich laten smincken. Inschrijven voor het ochtendprogramma is niet nodig. Vanaf 14.00 is er voor de kinderen van groep 5 t/m 8 een zeskamp. Hiervoor dien je met een groep van minimaal 5 personen te zijn en kun je je inschrijven via zomerspektakel@jc-oase.nl
Zaterdag 30 juni van 20.00 tot 22.00 uur : De Gerwense Dorpsmuzikanten
Dit gezelschap bestaat uit 18 personen, afkomstig uit Nuenen /Gerwen en staat o.l.v. Max Kruijzen. Het orkest speelt herkenbare populaire muziek en wordt veel gevraagd voor optredens bij evenementen en zorg instellingen. Mooie, vaak nostalgische muziek om met plezier naar te komen luisteren.
Met de Stg. Sun in Ghana steunen wij, via het EBA SUKUU schoolfonds 6 kinderen. Een aantal van deze kinderen gaan naar basisschool bij de OLA sisters. Een aantal gaan naar het hoger of beroepsonderwijs.
Bij de school van de OLA sisters is geen veilige speelplaats. Wat zij willen en wij willen hen daar bij helpen, is zo,n veilige speelplaats maken. Om daar geld voor op te halen is deze ontmoetingsdag. In weekblad Forum staat binnenkort een artikel over dit project. Er is ook een kleurplaat die je kunt inleveren op 1 juli bij de ontmoetingsdag. Er zijn prijzen voor 4 leeftijdscategorien te winnen.Er zijn spel en knutsel activiteiten voor kinderen. En er is een Afrikaanse spullenmarkt.En onder het genot van een hapje en een drankje geven de leden van de stichting alle informatie die je maar wilt weten over onze andere projecten in Ghana.
Kunstpleinen Kunstvereniging Ars Longa, op het Kerkplein en een deel van het Raadhuisplein.

Die dag zullen tevens de kiosk en het Dommelbalkon (poesiemanifestatie) worden benut.
Het jaarlijkse terugkerende Lazy Sonnie Afternoon FESTIVAL op het grasveld voor La Sonnerie. 
14.30 – 15.15 GREEN APPLE:  
Een Rock en Blues coverband met muziek van de jaren '70 tot nu.

15.45 – 16.30 ALLMAN BROTHERS TRIBE:  
Een Tribute Band opgericht naar aanleiding van het overlijden van Greg Allman. 

17.00 – 18.00 MRS HIPS : 
Band uit Rotterdam geformeerd rond zangeres Simone Roerade, een dame met powervocal chords , soulful en bluesy, voorheen leadzangeres bij o.a. Candy Dulfer en Hips Unlimited en nu met een ijzersterk trio onder de naam Mrs Hips.

18.30 – 19.30 GUY VERLINDE & THE MIGHTY GATORS: 
Zijn momenteel de Belgische blues ambassadeurs en staan garant voor “genuine foot stompin' blues music”. Vieren dit jaar hun 10-jarig bestaan.

20.00 – 21.30 WOODSTOCKBAND 
Deze band staat garant voor een wervelende show “Love and peace are back in town”. Alle muziek uit de Woodstock film passeert de revue; nummers van Country Joe Mac Donald, Melanie, Ten Years After, Janis Joplin, Jefferson Airplane, The Who, Tim Hardin, Santana, Crosby-Stills-Nash & Young, Joe Cocker en vele anderen.
Elke maandag van 10.00 - 12.00 uur is er een koffie-ochtend in de Ontmoetingsruimte van de kerk aan de Zandstraat 26, Son.
Zoals gebruikelijk, is de toegang gratis. Wel wordt een bescheiden bijdrage gevraagd voor koffie of thee.
Alle senioren van Son en Breugel zijn van harte welkom.
Maandag 2 juli: Quiz, Atrium Berkenstaete, 19.00 uur. Entree € 5,- incl. koffie/thee.
In de bibliotheek is een Dementheek aanwezig. Hier zijn (foto)boeken, spellen en DVD's beschikbaar als hulpmiddel om dichter bij de belevingswereld van mensen met demensie te komen.
Boeken kunnen voor € 1 worden geleend, overig materiaal € 2. U HOEFT GEEN LID TE ZIJN VAN DE BIBLIOTHEEK.
De dementheek is open op dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur. Er zijn dan geschoolde vrijwilligers of een mantelzorgconsulente aanwezig die kunnen helpen om vragen te beantwoorden.
Elke woensdag van 10.00 - 12.00 uur is er een koffieochtend in Braecklant Amerikalaan 2 Son.
Zoals gebruikelijk, is de toegang gratis. Wel wordt een bescheiden bijdrage gevraagd voor koffie of thee.
Alle senioren van Son en Breugel zijn van harte welkom.
Woensdag 4 juli van 19.30 tot 21.00 uur Smartlappenkoor Rawazzi.
Smartlappenkoor Rawazzi is opgericht in 2001, telt momenteel ruim 60 leden en zingt smart- en levensliederen. Het koor repeteert 1 x in de 14 dagen in de boerderij in Boerderij en staat onder de muzikale leiding van Lidy Mak.
Het koor verzorgt het jaar door tal van optredens, o.a. op Koningsdag, in verzorgings- en verpleeghuizen en natuurlijk ook op het Smartlappenfestival bij de Sonnerie, dat enkele weken geleden werd gehouden.
Het is ondertussen bij iedereen wel bekend dat bewegen heel belangrijk is. In elk lijstje met dingen die je moet doen om het ontstaan van een bepaalde ziekte tegen te gaan, staat ‘bewegen’. 

Onder de naam ‘Wandelfit’ organiseren de LEVgroep en Fysiosport Son  iedere donderdag de mogelijkheid om gezamenlijk te wandelen.

In de bekendmaking van deze activiteit vermelden de organisatoren:
‘Kunt u niet meer met een bestaande club meelopen, want ze lopen te hard, misschien is het toch te ver of net iets te zwaar? Of wilt u gewoon lekker een frisse neus halen, loop dan gezellig een rondje met ons mee!’

De activiteit is van 13.00 – 14.00 uur. Start en stop bij het CMD, Europalaan 2, Son. Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig.

Meer informatie bij: Michelle Driessen, LEVgroep, tel. 06 – 14 46 59 37
Donderdag 5 juli van 13.30 tot 16.30 uur The Oldtimers
Het Seniorenorkest The Oldtimers uit Nuenen werd opgericht in 1996. Oprichter en orkestleider is Willie van Bakel. In de afgelopen jaren heeft hij bereikt dat the Oldtimers niet meer weg te denken zijn in de muziekwereld.
Begonnen werd met tien leden, maar het afwisselende repertoire zorgde ervoor dat de band nu uit 24 leden bestaat. Het veelgevraagde orkest trekt voornamelijk ouderen uit de regio. Elke culturele manifestatie in de regio luisteren zij op. Omdat de ouderen tijd over hebben trekken zij ook regelmatig naar België en Duitsland. The Oldtimers spelen een breed en internationaal repertoire van vooral gezellige dans- en luistermuziek.
Chauffeursbijeenkomst in de Boerderij
Elke vrijdag van 10.00 - 12.00 uur is er een koffie-ochtend in De Boerderij.
Zoals gebruikelijk, is de toegang gratis. Wel wordt een bescheiden bijdrage gevraagd voor koffie of thee.
Alle senioren van Son en Breugel zijn van harte welkom.
Daar is ie weer... Ook dit jaar is er weer één dag dat onze waterbuffels op het droge blijven en de waterbuffelpoelen het domein zijn van de mensheid. De MudRace, op zondag 8 juli vanaf 14.00 uur. Ook dit jaar weer drie categorieën (Schildpadden, Normale Mensen en Snelle Jelle's). Het parcours is ongeveer 2 km lang. Voor de jongste kinderen is er een mini-parcours dat ze vóór de start van elke race kunnen lopen.

Aanmelden via www.destoerderij.nl of stuur een SMS / WhatsApp naar 06-13947995 (Arjan).
Elke maandag van 10.00 - 12.00 uur is er een koffie-ochtend in de Ontmoetingsruimte van de kerk aan de Zandstraat 26, Son.
Zoals gebruikelijk, is de toegang gratis. Wel wordt een bescheiden bijdrage gevraagd voor koffie of thee.
Alle senioren van Son en Breugel zijn van harte welkom.
Elke tweede maandag van de maand organiseert het Van Abbe museum rondleidingen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. 

Vanaf 14.20 uur wordt u ontvangen door vrijwilligers. Zij begeleiden u naar het museumcafé waar u een kopje koffie/thee kunt drinken en kennis kunt maken met de rondleider en de overige deelnemers.

De rondleiding start om 14.45 uur en duurt tot 16.00 uur. Er worden ongeveer 3 à 4 werken per rondleiding behandeld volgens een bepaald thema. Tijdens de rondleiding kunt u gebruik maken van speciale opklapbare stoeltjes. Deze zijn vrij hoog waardoor u er makkelijk uit kunt opstaan.

Mocht u geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan een
In de bibliotheek is een Dementheek aanwezig. Hier zijn (foto)boeken, spellen en DVD's beschikbaar als hulpmiddel om dichter bij de belevingswereld van mensen met demensie te komen.
Boeken kunnen voor € 1 worden geleend, overig materiaal € 2. U HOEFT GEEN LID TE ZIJN VAN DE BIBLIOTHEEK.
De dementheek is open op dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur. Er zijn dan geschoolde vrijwilligers of een mantelzorgconsulente aanwezig die kunnen helpen om vragen te beantwoorden.
I.v.m. zomersluiting Braecklant is er GEEN KOFFIEOCHTEND TOT 22 AUGUSTUS.
Daarna zijn alle senioren van Son en Breugel weer van harte welkom.
Woensdag 11 juli, vanwege vakanties ditmaal niet de 1e maar de tweede woensdag:
Tocht van scootmobielgroep ‘Scoot on Route’ van het CG-Platform. Verzamelen om 13.00 uur op het Raadhuisplein. Informatie en/of opgeven bij voorzitter Jan de Lange, tel. 479293, voorzitter@cgplatformsonenbreugel.nl
Woensdag 11 juli: elke tweede woensdag van de maand eten leden van KBO Son bij Thermae Son, aanschuiftafel 17.30 uur. Keuzemenu € 12,50 wordt vermeld in Forum; opgeven bij Yvonne Hendriks, tel. 473042.
Voor wie	50+
Aanvang	wo 13-6-18 17:30
Duur	0 uur
Toegang	€ 12,50
Aanmeldingen	0
Organisatie	KBO Son
Contact	473042
Het is ondertussen bij iedereen wel bekend dat bewegen heel belangrijk is. In elk lijstje met dingen die je moet doen om het ontstaan van een bepaalde ziekte tegen te gaan, staat ‘bewegen’. 

Onder de naam ‘Wandelfit’ organiseren de LEVgroep en Fysiosport Son iedere donderdag de mogelijkheid om gezamenlijk te wandelen.

In de bekendmaking van deze activiteit vermelden de organisatoren:
‘Kunt u niet meer met een bestaande club meelopen, want ze lopen te hard, misschien is het toch te ver of net iets te zwaar? Of wilt u gewoon lekker een frisse neus halen, loop dan gezellig een rondje met ons mee!’

De activiteit is van 13.00 – 14.00 uur. Start en stop bij het CMD, Europalaan 2, Son. Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig.

Meer informatie bij: Michelle Driessen, LEVgroep, tel. 06 – 14 46 59 37
Elke vrijdag van 10.00 - 12.00 uur is er een koffie-ochtend in De Boerderij.
Zoals gebruikelijk, is de toegang gratis. Wel wordt een bescheiden bijdrage gevraagd voor koffie of thee.
Alle senioren van Son en Breugel zijn van harte welkom.
Mantelzorgcafé,

Iedere 3e woensdag van de maand
Locatie: tuinkamer Berkenstaete, de Bontstraat 71 Son en Breugel. Tijd: 13.30-15.30

18 juli Het verborgen Paradijs.
We fietsen vanaf het CMD gebouw naar het verborgen Paradijs.
Verzamelen 13.15 uur.
De voorbereidingen van de Senioren Zomer Activiteiten (SZA) zijn ver gevorderd. Het programma is bekend. Nog enkele puntjes moeten op de i gezet worden. De SZA is een initiatief van de SeniorenRaad en De Lev-groep. Door de samenwerking met de KBO Son, KBO Breugel en de PVGE zijn deze activiteiten mogelijk.
Maandag 23 juli t/m zaterdag 11 augustus: Senioren Zomer Activiteiten. Het volledige programma wordt gepubliceerd in de MooiSonenBreugelKrant van 4 juli.
U kunt kiezen uit een breed scala aan activiteiten: Twee fietstochten in de omgeving van Son en Breugel van ca 11 en 27,5 kilometer, Koersbal, Scootmobieltocht, Sjoelochtend, lezing van de Heemkundekring, Spellenochtend (keuze uit veel bordspellen) en het Dichterspad (wandeling), het bekende kopje koffie met gebak aan de Haven, en als slot, de muziekmiddag in Braecklant.
Komt u ook genieten van deze Zomer Activiteiten?
Koffieochtend centrum 
Maandag 23 juli 	10.00 - 12.00 uur 
Ontmoetingsruimte kerk Zandstraat
Fietstocht Son en Breugel
Woensdag 25 juli 	14.00 uur
Fietstocht max. 12 km.
Vertrek: Raadhuisplein, Son
WandelFit
Donderdag 26 juli 	13.00 - 14.30 uur
Ontspannen, gezellig wandelen. Max 4 km. Na het lopen koffie met wat lekkers.
Vertrek: CMD, Europalaan 2, Son
Lezing Heemkundekring
Vrijdag 27 juli 	10.00 - 12.00 uur
Lezing van Henk Hutten van de Heemkundekring. Hij gaat het o.a. hebben over de situatie van de bevrijding van Son en Breugel in september 1944.
De Boerderij, bereikbaar via parkeerplaats De Bongerd, Asteroïdenlaan 2A, Breugel
Bijna traditiegetrouw kan er weer volop gesessied worden in de Boerderij op elke laatste zondag van de maand. Iedereen met of zonder instrument is van harte welkom vanaf 15.00 uur om het ‘feestje’ mee te beleven.
Sjoelochtend
Maandag 30 juli 	10.00 - 12.00 uur
Ontmoetingsruimte kerk Zandstraat
Fietstocht Son en Breugel
Woensdag 1 augustus	 10.30 uur
Fietstocht max. 30 km met eventueel een lunch
Vertrek: Raadhuisplein, Son
Scoot-on-route
Woensdag 1 augustus	 13.00 uur
Vertrek: Raadhuisplein
Graag aanmelden voor 25 juli: 
Tel. 479293, Jan de Lange
Dichterspad-wandeling
Vrijdag 3 augustus   14.00 - 16.30 uur
Wandeling van max 4 km. 
Graag aanmelden voor 27 juli: Tel.471665 of h.vredeveld.1@kpnmail.nl
Vertrek: Kerkplein, Son
Proefles onbelast bewegen, inclusief massage
Maandag 6 augustus 	9.30 - 10.45 uur
Door middel van bewegingsbanken soepeler worden en in betere conditie komen. Ook geschikt bij lichamelijke beperkingen. 
Graag aanmelden voor 30 juli: Kim Scheepens. Tel. 06-1050 9460 of kim.stichtingbsb@gmail.com
De Bongerd, Asteroïdenlaan 2A.
Koersbal
Dinsdag 7 augustus	 14.00 - 16.00 uur
Een sportief en eenvoudig spel voor 50+ers.
Locatie: Jongerencentrum de Oase, Dommelstraat 10A, Son
Proefles circuittraining
Donderdag 9 augustus 	09.30 - 11.00 uur
Conditietraining afgewisseld met spierversterkende oefeningen. 
Graag aanmelden voor 2 augustus: Kim Scheepens. Tel. 06-1050 9460 of 
kim.stichtingbsb@gmail.com 
De Bongerd, Asteroïdenlaan 2A
Koffie met gebak
Donderdag 9 augustus tussen 15.00 - 17.00 uur
Vergeet niet om de bon uit
Spellenochtend 
Vrijdag 10 augustus 	10.00 - 12.00 uur
Tijdens de koffieochtend is het mogelijk om gezelschapsspellen te spelen. 
De Boerderij, bereikbaar via parkeerplaats De Bongerd, Asteroïdenlaan 2A, Breugel
Afsluiter SZA!
Zaterdag 11 augustus 	 14.00 - 16.00 uur
Muzikale middag. Muziek van Rob des Bouvrie & Theo Spanjers. 
Braecklant, Amerikalaan 2, Son
Organisatie: werkgroep SZA
Mantelzorgcafé,

Iedere 3e woensdag van de maand
Locatie: tuinkamer Berkenstaete, de Bontstraat 71 Son en Breugel. Tijd: 13.30-15.30

15 augustus

Borrel bij 't Haventje
22 augustus: Hou vast

Deze avond kunt u luisteren naar het verhaal van Evie Sparidaens, ze is afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven en heeft een documentaire gemaakt genaamd
Bijna traditiegetrouw kan er weer volop gesessied worden in de Boerderij op elke laatste zondag van de maand. Iedereen met of zonder instrument is van harte welkom vanaf 15.00 uur om het ‘feestje’ mee te beleven.
Wat is Beach Event Son? 
Beach Event Son is een combinatie van beachvolley en muziek festival op een eendaags tropisch zandstrand.

Locatie 
Festivalterrein de Waterhoef 
Waterhoef 2, Sint-Oedenrode

Openingstijden
Beachvolley // Zaterdag 1 september // 09:30 - 18:00
Muziek festival // Zaterdag 1 september // 20:00 - 01:00 
Minimale leeftijd
De minimale leeftijd voor het muziek festival is 18 jaar. ID is verplicht.

Ook voor deelname aan het beachvolleytoernooi geldt een minimale leeftijd van 18 jaar (voor het gehele team!).
De jaarlijkse jaarmarkt in het centrum van Son.
Maandelijks terugkerend akoestisch live podium in de Kapelzaal van La Sonnerie. Martha Fields als hoofdact en de BBQ band als support.
Goud van Oud. Met optredens van de beste coverbands
Het Breugels Festijn is voor velen al een vaste datum in de agenda geworden. Tijdens dit weekend wordt er een veelzijdig programma aan festiviteiten aangeboden vóór en door de Sonse en Breugelse bevolking. Het programma is voor jong en oud, groot en klein. Iedereen is welkom !
Het Breugels Festijn is voor velen al een vaste datum in de agenda geworden. Tijdens dit weekend wordt er een veelzijdig programma aan festiviteiten aangeboden vóór en door de Sonse en Breugelse bevolking. Het programma is voor jong en oud, groot en klein. Iedereen is welkom !
Het Breugels Festijn is voor velen al een vaste datum in de agenda geworden. Tijdens dit weekend wordt er een veelzijdig programma aan festiviteiten aangeboden vóór en door de Sonse en Breugelse bevolking. Het programma is voor jong en oud, groot en klein. Iedereen is welkom !
Mantelzorgcafé,

Iedere 3e woensdag van de maand
Locatie: tuinkamer Berkenstaete, de Bontstraat 71 Son en Breugel. Tijd: 13.30-15.30
Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. In 2017 vieren we Burendag op 22 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Wacht niet te lang en meld uw nieuwe burendagactiviteit aan.
Het 50 jarig jubileumfeest op zaterdag 22 september van 50 jaar HTC Son Tennis begint om 19.30u in het tennispaviljoen. Graag aanmelden voor 8 september.
Met medewerking van: Back on Track-Joe Cover Band.
Op 23 september van 14.30u tot 18.30u organiseren, in het kader van Burendag, Vluchtelingenwerk Son en Breugel, SonenBreugelVerbindt en LEVGroep het eerste International Foodfestival van Son en Breugel. Op het terrein van deBoerderij in Breugel verschijnt een markt met heerlijke buitenlandse lekkernijen, klinkt live muziek uit Afrika en zijn verschillende workshops te volgen. Het eten op het festival komt uit de wereldkeuken, van Polen tot Somalie, van Irak tot Engeland, van Sierra Leone tot Eritrea en nog veel meer. Kom gratis met ons eten en geniet van een heerlijke middag in exotische sfeeren. Natuurlijk zijn er ook atracties en lekker eten voor de kids! Op dit festival kun je dus echt grenzeloos genieten! Een samenwerking van Vluchtelingenwerk Son en Breugel, SonenBreugelVerbindt en de Levgroep
Bijna traditiegetrouw kan er weer volop gesessied worden in de Boerderij op elke laatste zondag van de maand. Iedereen met of zonder instrument is van harte welkom vanaf 15.00 uur om het ‘feestje’ mee te beleven.
Maandelijks terugkerend akoestisch live podium in de Kapelzaal van La Sonnerie. Roelofs en Van Bommel. Supportact volgt.
Mantelzorgcafé,

Iedere 3e woensdag van de maand
Locatie: tuinkamer Berkenstaete, de Bontstraat 71 Son en Breugel. Tijd: 13.30-15.30
Bijna traditiegetrouw kan er weer volop gesessied worden in de Boerderij op elke laatste zondag van de maand. Iedereen met of zonder instrument is van harte welkom vanaf 15.00 uur om het ‘feestje’ mee te beleven.
Maandelijks terugkerend akoestisch live podium in de Kapelzaal van La Sonnerie. Programma volgt.
Mantelzorgcafé,

Iedere 3e woensdag van de maand
Locatie: tuinkamer Berkenstaete, de Bontstraat 71 Son en Breugel. Tijd: 13.30-15.30
Bijna traditiegetrouw kan er weer volop gesessied worden in de Boerderij op elke laatste zondag van de maand. Iedereen met of zonder instrument is van harte welkom vanaf 15.00 uur om het ‘feestje’ mee te beleven.
Maandelijks terugkerend akoestisch live podium in de Kapelzaal van La Sonnerie. Programma volgt.
Tijdens de 'Nationale Vrijwilligersdag' - jaarlijks op 7 december - worden landelijk vrijwilligers in het zonnetje gezet. Ook regionaal krijgen veel vrijwilligers extra aandacht. Gemeentes en organisaties zetten hun vrijwilligers in het zonnetje door ze te huldigen of te onderscheiden.
Kerstconcert door Malletgroep van PHEV