Activiteiten in Son en Breugel

Een klassiek kerstconcert door Olga van der Pennen begeleidt op vleugel in het kader van de actieveseniorenwinter
Een klassiek kerstconcert door Olga van der Pennen begeleidt op vleugel in het kader van de actieveseniorenwinter
Een opname van de laatste Volkskerstzang uit 2016 vanuit de St. Petrus 'Bandenkerk. Georganiseerd door Amuzon met medewerking van het orkest Alveare?
Dit jaar geen ijsfeest dus dan maar even lekker kijken naar het ijsfeest van vorig jaar
Het kerstprogramma van The Vocals bestaat uit drie-stemmig gezongen kerstliederen, ondersteund met geluidsband en piano.

Een greep uit het repertoire:

Carol of the Bell’s en That’s christmas to me (Pentatonix), Have yourself a merry little christmas, O holy Night, Ere zij God, Let it snow, Joy to the world, Do they know it’s Christmas, The first Noel, en nog veel meer. 
https://www.thevocals.nl/
In deze eerste ‘liedroman’ neemt Hans zijn publiek mee op een reis van zijn jeugd naar het heden.  Het begint allemaal als hulpje van de melkboer Jan Vingerhoets in zijn geboorteplaats Zeelst, eenmaal onderweg ontmoeten we prachtige Italiaanse vrouwen aan het Gardameer, maken we een ritje in een botsauto op de kermis, belanden in de piste van een Oostenrijks circus, staan oog in oog met Guus de Schilder, bezoeken het verzorgingstehuis van een oude bekende en rijden door de korenvelden naar Zand-Oerle, mijmerend met ‘Fields of Gold’. Van vertrouwde klanken slaan we verrassende nieuwe zijwegen in. Een voorstelling met uiteenlopende liederen van Bach tot Sting… Dat is ‘Teruguit naar Nu’. www.hansvanheiningen.com/liedroman/
Gezellige kienmiddag met leuke prijsjes en natuurlijk iets lekkers
Collins Live Experience

Phil Collins, een van de meest succesvolle singer songwriters allertijden.

Vele hits staan op zijn naam, zowel als solo artiest alsmede met de band Genesis.

Uit liefde voor zijn muziek brengt de Collins Live Experience  deze hits! Beleef een avond Phil Collins samen met de Collins live Experience band!

Een 2 uur durende show met al zijn grote hits……Een Experience om niet te vergeten.
In deze lezing wordt een aantal misverstanden over het huidige China weggenomen. Ook de ontwikkelingen van het land in de afgelopen jaren worden aangegeven. Hoe is het leven nu onder de huidige leider Xi Jinping? Hoe is het succes ontstaan en hoe gaat het verder, met name in de ontwikkeling van de Nieuwe Zijde Route? Door Frans de Bruin.
Gedurende de evolutie hebben de hersenen allerlei trucjes ontwikkeld om ons gezichtsvermogen te helpen. Daar merk je normaal gesproken niets van. Optische illusies maken echter handig gebruik van die trucjes en laten je zien hoe je brein je voor de gek houdt.

Je denkt misschien dat wat je ziet altijd overeenkomt met de werkelijkheid. Toch hoeft dat niet altijd. Gedurende de evolutie van de mens hebben onze hersenen allerlei systemen ontwikkeld die ons gezichtsvermogen helpen. Daar merk je zelf bijna niets van, totdat je iets te zien krijgt wat door die systemen verkeerd worden geïnterpreteerd. Veel optische illusies werken zo: ze houden je brein voor de gek door informatie te geven die bij de hersenen een ‘verkeerde’ reactie teweeg brengen. Andere optische illusies tonen juist grappige eigenaardigheden van onze ogen en hersenen. Eddy Odijk legt uit hoe deze illusies werken.
Een filmmontage van de 4 dagen in september 1944 waarin Son en Breugel bevrijd werd. Van dag tot dag worden de gevechtshandelingen getoond, met tekst en uitleg. De film is eerder in september 2019 vertoond tijdens de viering van 75 jaar Vrijheid.
Daarnaast zullen ook een aantal clips getoond worden over Son en Breugel in oorlogstijd. Door Klaas Postma.
The show must go on, wat er ook gebeurt.

Komt dat zien ! Komt dat zien ! Edith Gassion(artiestennaam Edith Piaf), nakomelinge van een roemrijk circusgeslacht. Een overlever. Een bodemloos kind op zoek naar passie, liefde en plezier. Een vrouw die nooit alleen wil zijn. Haar houvast is de muziek. Want uiteindelijk wil ze maar één ding : zingen, zingen, zingen !

Mireille Vaessen schreef Truken van de foor, zich baserend op verschillende boeken over het leven van Edith Piaf, interviews, films, de vele brieven die ze schreef, een bezoek aan haar appartement in Parijs … en ze gaf er daarna haar eigen draai aan.

Via haar chansons raakte ze geïntrigeerd door de zangeres én de persoon Edith Piaf, een vrouw met vele facetten.

Mireille zingt al van kleins af aan: intieme liefdesliedjes, jazz, blues, Franse chansons, …

vele verschillende stijlen, met als gemene deler dat de muziek en de teksten haar raken.

Ze studeerde kleinkunst aan Studio Herman Teirlinck. Sindsdien heeft ze vele watertjes doorzwommen: op tournee met Hugo Claus, locatietheater in Duitsland, muziektheater zowel voor kinderen als voor volwassenen. Ze zingt in diverse groepen, speelt mee in het circus en ze gaat op pad als Poëziemevrouw, gewapend met een ukelele.

Sam speelt al vanaf zijn acht jaar viool en ging al heel snel met zijn vader mee optreden. Samen met Mireille speelt hij meestal gitaar, af en toe ook cello of piano. In Truken van de foor passeren ze allemaal de revue.

Samen muziek maken is het liefste wat ze doen.

Tekst : Mireille Vaessen

Live muziek : Sam Pasternak

Coaching : Greet Vissers
Met behulp van veel foto’s en filmpjes, tijdens mijn reizen gemaakt, geef ik een indruk van Indochina. Het betreft hier landen als Vietnam, Cambodja en Laos. De beelden worden aangevuld met verhalen en informatie over de volkeren, de geschiedenis, het landschap en de toeristische highlights.
Toeristisch fraaie plaatjes als van Halong Bay, het gezellig drukke Hanoi, de belangrijke Mekong rivier en van het paleis in Phnom Penh maar ook beelden van de Vietcong tunnels in Cu Chi uit de Vietnam-oorlog en de terreur van de Rode Khmer.
Een luchtig verhaal maar ook ernstig waar het moet.  Door Baer Hanraets
Opname van de Krutjesgatse Carnavalsoptocht van 2018 met commentaar van Ties van Gorp
Op de dinsdag van Carnaval zorgen wij voor een gezellige Brabantse middag met Nico van de Wetering en zijn accordeonist Rob van Goethem. Zij zorgen voor echte Brabantse humor en niet te vergeten gezellige Brabantse meezingers. Natuurlijk zorgen wij voor een lekker Brabants hapje
Herinnert u zich deze nog! Lezing over de muziek uit de jaren 60 door Dick Hermsen. Het verhaal achter de muziek en natuurlijk de muziek zelf. Ga mee op reis door de roerende sixties en geniet van de muziek
Accordeonist-Violist en Zanger-Pianist Henk George Lippens zorgt zowel Solo, als met zijn Duo/Trio I Pazzi voor vrolijke, stijlvolle muziek. Van personeelsfeest en trouwdag tot achtergrondmuziek bij diner en evenement.
Performance in zowel vloeiend Frans, Spaans als Italiaans maakt van elke gelegenheid een bijzondere, sfeervolle ervaring. I Pazzi maakt gebruik van onder andere accordeon, viool, zang en gitaar.

Door muzikale interactie op de sfeer en groot improvisatievermogen maakt Henk George Lippens uw evenement tot een smaakvol, artistiek en feestelijk gebeuren.
Een mooie lezing over het leven van onze grootste schilder
De Camino naar Santiago de Compostelle. Laat u zich meenemen op reis en kijk en luister over de rugzak van Paul Edlinger mee naar deze bijzondere reis. Het verdriet, de pijn, de verwondering, de transformatie, het komt allemaal aan bod.
Gitaarvirtuoos Harry Sacksioni speelt de succesreprise van zijn soloprogramma SMOKY STRINGS. De tournee van het afgelopen seizoen was zo succesvol, dat moest een vervolg krijgen!

In dit soloprogramma maakt Harry Sacksioni een verrassende keuze uit zijn inmiddels enorme oeuvre. Op vijf verschillende gitaren speelt hij composities die schuren tegen de (fingerstyle) blues, die een groot funky gehalte hebben of op een andere manier de snaren van zijn gitaren doen smeulen.

Electrische, akoestische of 12-snarige gitaar: alles komt voorbij! Omdat zijn inspiratie om te schrijven nooit lijkt te stoppen zullen ook zijn nieuwste composities onderdeel uitmaken van dit programma. Sacksioni’s technisch vermogen om ‘een hele band uit zijn gitaar te toveren’, gemixt met zijn ontwapenende en humoristische verteltrant, maken van zijn optredens een overrompelende en persoonlijke gebeurtenis. Niet voor niets is hij Edison winnaar, Ridder in de Orde van Oranje Nassau en onlangs voor het 10de jaar(!) op rij uitgeroepen tot de Beste Akoestische Gitarist van de Benelux!
De lente staat voor de deur en dat wordt feestelijk ingeluid door BSA muziek. Geniet en zing mee met gouwe ouwe Nederlandstalige muziek
Uitzending van de Lucky Duck race georganiseerd door de Lions
De slavernij is iets wat deel uitmaakt van de Nederlandse geschiedenis en is vandaag de dag helaas nog steeds aanwezig in sommige delen van de wereld. Als je het in Nederland over de slavernij hebt ontstaat er altijd een krampachtige en serieuze sfeer. Terwijl het ondertussen 155 jaar geleden is! Maakt dat het minder erg? Nee absoluut niet! Kun je er dan wel grappen over maken? Het zal eens tijd worden! Maar kan het ook? En dat is dus ook exact waar Steven tijdens zijn voorstelling Van Slaaf tot Meester samen met het publiek achter gaat komen.

Humor is voor Steven de beste manier om de slavernij bespreekbaar te maken. Het wordt tijd dat ook dit onderwerp bespreekbaar wordt gemaakt in het theater.

O.a. bekend van het tv-programma De Braboneger Verkaast (AVRO-TROS) en op dit moment te zien in Expeditie Robinson (najaar 2018).
Ook in het negende theaterseizoen van Back to the Country staat de nostalgie centraal. De band Savannah, met solist Dick van Altena in de gelederen, neemt u mee naar de hoogtijdagen van de country en rock-‘n-roll. De jaren vijftig, zestig en zeventig, toen mooie liedjes van Johnny Cash, The Mavericks, Buddy Holly, Jim Reeves en vele anderen de hitparade domineerden en hun songs overal uit de speakers schalden.

Ruim dertig nummers passeren de revue in deze twee uur durende muziekreis door de tijd. En dan nog is het feest niet voorbij, want uiteraard vindt na de voorstelling de befaamde Back to the Country-afterparty plaats in de foyer.
Love is wonderful! was de eerste zin die Karin in haar leven las, op de boekentas van haar oudere broer. ‘Kaatje, wat is love?’ vroeg hij haar te pas en onpas en dan antwoordde ze verrukt: “Wonderful”. “Kaat, wat is love?” vroeg ‘ie haar pas nog. Ze antwoordde bedrukt: “Gelul” en begon aan haar derde chocoladebol. Eten is er genoeg in Karins leven, maar liefde… daar zal ze geen obesitas van krijgen.

Karin verwelkomt je in een warm bad van liefde maar niet schrikken als ze je af en toe kopje onderduwt in de zeven hoofdzonden, da’s lief bedoeld.

Karin wordt meer dan bijgestaan door: collega Marjolein Heesters.

Zoals het er nu naar uit ziet zal de voorstelling om 19.00 en 21.00 gespeeld worden. Dit i.v.m. de kleinere zaalcapaciteit. Je krijgt hierover van ons nog een bericht.