Nieuws (plaats hier zelf ook jouw berichten!)

Gemeentepagina week 51
Kerkdiensten Sint Genoveva-kerk, Son en Breugel, week 50
Geslaagde Themaochtend ‘Veiligheid’
Een van Zin op Kerstavond, in de Genovevakerk
Verslag beheerdersbijeenkomst 15 nov jl.
Gemeentepagina week 50
Kerkdiensten Sint Genoveva-kerk, Son en Breugel, week 50
Pagina's: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  
Andere recente informatie..
Gemeenschapshuis De Boerderij zoekt een enthousiaste en creatieve webredacteur die wil meehelpen bij het onderhouden, uitbreiden en verbeteren van onze website. 

De werkzaamheden bestaan uit het verzamelen, plaatsen en ordenen van teksten en deze geschikt te maken voor de website, maar er wordt ook van webredacteur verwacht dat hij zelf meedenkt over de concrete invulling van de site. Er is veel ruimte voor eigen inbreng. Ook het zelf schrijven, bewerken en publiceren van artikelen, films en foto’s hoort bij deze taak.
Daarnaast maakt de webredacteur de nieuwe digitale nieuwsbrief en coördineert deze. 

We vragen een vrijwilliger die: 

- Ervaring heeft met schrijven voor het web (digitaal schrijven);
- Kennis heeft van het programma Photoshop of bereid is dit te leren;
- Kennis heeft van uploaden van filmpjes en foto’s of dit wil leren;
- Het leuk vindt om informatie te verzamelen en te plaatsen op de website;
- Kennis heeft van social media, Twitter en Facebook;
- Goede kennis heeft van de Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk;
- Gemakkelijk kan omgaan met een PC en eventueel ervaring heeft met CMS systemen;
- Actief deelneemt aan de vergaderingen van de communicatie commissie;
- Graag samenwerkt met andere vrijwilligers.

Het betreft een nieuwe functie dus de invulling kan nog aangepast worden. De webredacteur maakt deel uit van de communicatiecommissie.
Tijdsinvestering: ca. 10 u. per maand

Meer info: 
Anja Mertens - Commissie PR & Communicatie
Email:  a.genuchten@upcmail.nl. 
http://www.boerderijbreugel.nl/
Op zaterdag 3 november wordt bij natuurgebied Oud Meer in Son van 09.30-15.00 uur de Natuurwerkdag georganiseerd. Dit jaar gaan we aan de slag met hout. We gaan planten en dieren een handje helpen door dennen en berken weg te zagen. Voor kinderen is het mogelijk zelf houtschijven te zagen en daarmee te knutselen. Jong en oud is van harte welkom om de handen uit de mouwen te steken.

 

Hulp aan de heide

Om 09.30 uur en 13.30 uur starten we met werken op de heide rond het ven Oud Meer. Onder leiding van de boswachter van Staatsbosbeheer worden allerlei boompjes aangepakt. Het wegzagen of trekken van boompjes vergroot de heide en daarmee het leefgebied van planten en dieren die afhankelijk zijn van veel zonlicht. Talloze vogels, vlinders, libellen, reptielen en amfibieën profiteren hiervan.

 

Je eigen kunstwerk van hout

Altijd al willen weten hoe het is om zelf hout te zagen? Speciaal tijdens de Natuurwerkdag geeft Staatsbosbeheer van 11.00-12.00 uur en van 14.00-15.00 uur een hout workshop waar kinderen van verschillende leeftijden zelf schijven of blokjes hout kunnen zagen. Met IVN Son en Breugel en Scouting Dutmella kunnen kinderen deze daarna beschilderen of er mee gaan knutselen. Als dank voor de inzet, mag dit kunstwerk van hout daarna mee naar huis. Scouting Dutmella verzorgt deze dag een speciale bosspeeltuin voor kinderen om in te spelen.

 

Lunch bij nieuwe blokhut Scouting Dutmella

Voor deelnemers die de gehele dag komen helpen, staat om 13.00 uur een heerlijke lunch klaar bij het nieuwe Scoutinggebouw van Dutmella. Geniet mee van deze prachtige, nieuwe blokhut en de gezelligheid. Speciaal voor kinderen wacht nog een kleine verrassing.

 

Meedoen en aanmelden

Volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar zijn -onder begeleiding- welkom om aan de slag te gaan. Kun je niet de hele dag? Je kunt ook alleen de ochtend of alleen de middag mee doen. Aanmelden via https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/oudmeer-sonse-bossen

Deelname is gratis. Parkeren is mogelijk aan de parkeerplaats aan het Dutmellapad, aan de Bestseweg tussen Son en Best.

 

Grootste Natuurwerkdag van Noord-Brabant?

De Natuurwerkdag in Son wordt georganiseerd door IVN Son en Breugel, Gemeente Son en Breugel, Scouting Dutmella en Staatsbosbeheer. Het is met ruimte voor 150 deelnemers één van de grootste locaties in Noord-Brabant.

 

Achtergrondinfo

Oud Meer en Sonse Bossen tellen zo’n 350 hectare en worden beheerd door Staatsbosbeheer. Je vindt er bijzondere vennen, stuifzand, heide en bossen. Er komen allerlei zeldzame planten en dieren voor zoals rugstreeppad, havik, heikikker, levendbarende hagedis, boomleeuwerik en kleine zonnedauw. Help mee tijdens de Natuurwerkdag, waardoor het leefgebied van deze planten en dieren wordt verbeterd. We maken er een gezellige dag van.

 

Beheer

Er is door Staatsbosbeheer hard gewerkt aan het verbeteren van een geleidelijke overgang van het ven en de omliggende heide, naar het bos. De afgelopen jaren hebben veel bijzondere dieren zoals heikikker, venwitsnuitlibel en dopheide zich daardoor uitgebreid in Oud Meer. Geoorde fuut en dodaars broeden weer in Oud Meer en de veldkrekel is op de heide, na jaren van afwezigheid, weer te beluisteren in de zomer.

 

_________________________________________________________________________________

Noot voor de redactie:

Informatie over de Natuurwerkdag in Oud Meer: Walter Schutte of Janneke de Groot

E-mail: natuurwerkdag.oudmeer@gmail.com of je.groot@staatsbosbeheer.nl Telefoon: 0499-474232 of 06-22452783.
dec. 2018
Buurtplein voor de bewoners in Breugel,
 begrenst door Piet Heinlaan, Evertsenlaan en de van Gentlaan.
Voor uitwisseling van lopende projecten en activiteiten.
Dit is de Whatsapp Buurtalarmgroep Satijnvlinder. 
Beheerder: Bjorn van Eembergen
tel nr: 06-50956503