Nieuws (plaats hier zelf ook jouw berichten!)

Nieuwsbrief # 7
Nieuwsbrief St. Petrus 'Bandenkerk februari
Gemeentepagina week 7
Zout workshop MC de Linden
Timmerfabriek de Brug en Makelaardij Sol ondernemers van het jaar
Disco oase op instagram
Gastvrouw/gastheer koffieochtenden
Pagina's: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  
Andere recente informatie..
Speelfilm “Teenbeat” nu ook in Son en Breugel.
Vrouw Aktief organiseert  een filmavond in het Vestzaktheater, met de speelfilm “ Teenbeat”. Introducés m/v zijn ook welkom! Na vele voorstellingen in de regio komt de speelfilm “Teenbeat” nu ook naar Son en Breugel. De belangstelling is overweldigend. Blijkbaar herkennen zich veel mensen in het verhaal dat ons door het tweede deel van de jaren 60 voert.
De tijd van brommers, dancings, “moeilijke ouders” en opstandige jeugd. 
De film vertelt het verhaal van Hans. Hij is voorbestemd om de plantenkwekerij van zijn vader over te nemen. Maar als zanger van beatband “The Supertones” gaat hij zich meer vrijheid verschaffen, waarbij het bedrijf van thuis steeds verder uit beeld raakt. 
Als dan ook nog een meisje zijn weg kruist waar ze thuis niet zo gek op zijn, neemt het verhaal een heel andere wending dan zijn ouders hadden gehoopt.
Datum vertoning: Woensdag 20 februari 2019 in het Vestzaktheater, Son en Breugel.
De voorstelling begint om 19.30 uur en de kaarten kosten € 5,- Voor VA leden € 4,-
Zaal open vanaf 18.45 uur
Kaarten zijn vanaf nu te koop via Vrouwen Aktief, tel. 0499 475332,
Het Sons Bakhuys, Nieuwstraat 22, Son
en het Vestzaktheater, Kerkstraat 2.
Voor meer VA activiteiten kijk eens op www.vrouwaktief.nl 

Na afloop is er gelegenheid om met de regisseur kennis te maken/praten.
Op zaterdag 3 november wordt bij natuurgebied Oud Meer in Son van 09.30-15.00 uur de Natuurwerkdag georganiseerd. Dit jaar gaan we aan de slag met hout. We gaan planten en dieren een handje helpen door dennen en berken weg te zagen. Voor kinderen is het mogelijk zelf houtschijven te zagen en daarmee te knutselen. Jong en oud is van harte welkom om de handen uit de mouwen te steken.

 

Hulp aan de heide

Om 09.30 uur en 13.30 uur starten we met werken op de heide rond het ven Oud Meer. Onder leiding van de boswachter van Staatsbosbeheer worden allerlei boompjes aangepakt. Het wegzagen of trekken van boompjes vergroot de heide en daarmee het leefgebied van planten en dieren die afhankelijk zijn van veel zonlicht. Talloze vogels, vlinders, libellen, reptielen en amfibieën profiteren hiervan.

 

Je eigen kunstwerk van hout

Altijd al willen weten hoe het is om zelf hout te zagen? Speciaal tijdens de Natuurwerkdag geeft Staatsbosbeheer van 11.00-12.00 uur en van 14.00-15.00 uur een hout workshop waar kinderen van verschillende leeftijden zelf schijven of blokjes hout kunnen zagen. Met IVN Son en Breugel en Scouting Dutmella kunnen kinderen deze daarna beschilderen of er mee gaan knutselen. Als dank voor de inzet, mag dit kunstwerk van hout daarna mee naar huis. Scouting Dutmella verzorgt deze dag een speciale bosspeeltuin voor kinderen om in te spelen.

 

Lunch bij nieuwe blokhut Scouting Dutmella

Voor deelnemers die de gehele dag komen helpen, staat om 13.00 uur een heerlijke lunch klaar bij het nieuwe Scoutinggebouw van Dutmella. Geniet mee van deze prachtige, nieuwe blokhut en de gezelligheid. Speciaal voor kinderen wacht nog een kleine verrassing.

 

Meedoen en aanmelden

Volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar zijn -onder begeleiding- welkom om aan de slag te gaan. Kun je niet de hele dag? Je kunt ook alleen de ochtend of alleen de middag mee doen. Aanmelden via https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/oudmeer-sonse-bossen

Deelname is gratis. Parkeren is mogelijk aan de parkeerplaats aan het Dutmellapad, aan de Bestseweg tussen Son en Best.

 

Grootste Natuurwerkdag van Noord-Brabant?

De Natuurwerkdag in Son wordt georganiseerd door IVN Son en Breugel, Gemeente Son en Breugel, Scouting Dutmella en Staatsbosbeheer. Het is met ruimte voor 150 deelnemers één van de grootste locaties in Noord-Brabant.

 

Achtergrondinfo

Oud Meer en Sonse Bossen tellen zo’n 350 hectare en worden beheerd door Staatsbosbeheer. Je vindt er bijzondere vennen, stuifzand, heide en bossen. Er komen allerlei zeldzame planten en dieren voor zoals rugstreeppad, havik, heikikker, levendbarende hagedis, boomleeuwerik en kleine zonnedauw. Help mee tijdens de Natuurwerkdag, waardoor het leefgebied van deze planten en dieren wordt verbeterd. We maken er een gezellige dag van.

 

Beheer

Er is door Staatsbosbeheer hard gewerkt aan het verbeteren van een geleidelijke overgang van het ven en de omliggende heide, naar het bos. De afgelopen jaren hebben veel bijzondere dieren zoals heikikker, venwitsnuitlibel en dopheide zich daardoor uitgebreid in Oud Meer. Geoorde fuut en dodaars broeden weer in Oud Meer en de veldkrekel is op de heide, na jaren van afwezigheid, weer te beluisteren in de zomer.

 

_________________________________________________________________________________

Noot voor de redactie:

Informatie over de Natuurwerkdag in Oud Meer: Walter Schutte of Janneke de Groot

E-mail: natuurwerkdag.oudmeer@gmail.com of je.groot@staatsbosbeheer.nl Telefoon: 0499-474232 of 06-22452783.
Nieuwsbrief St. Petrus 'Bandenkerk februari 2019
Buurtplein voor de bewoners in Breugel,
 begrenst door Piet Heinlaan, Evertsenlaan en de van Gentlaan.
Voor uitwisseling van lopende projecten en activiteiten.
Dit is de WhatsApp Buurtalarmgroep van de Larikslaan, Prunuslaan.Berkenlaan, Sparrenlaan, Zandstraat aangrenzend en Boslaan aangrenzend

Beheerder: Marie Paul Waelkens